Új trendek környezetbarát vonalon?

2020. március 11.
A RESERVED új, 2020-as tavaszi–nyári, Joyful #EcoAware névre keresztelt kollekciója újrahasznosított és organikus anyagokból készült.

A RESERVED nem retten vissza, ha az új trendek követéséről vagy diktálásáról van szó – miközben a ruha- és ékszergyártás környezettudatosabb rendszerén dolgozik.  Ezt olyan innovatív technológiai megoldásokra támaszkodva teszi, mint a fogyasztói hulladék felhasználása (műanyag palackok), a zárt ciklusú gyártás, a víz- és energiafelhasználás, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. Ezért használ organikus és újrahasznosított pamutot a legújabb kapszulakollekció darabjaihoz, csakúgy, mint újrahasznosított poliésztert, Lenzing™ EcoVero™ ökológiai viszkózt eukaliptuszból, bükkből és lucfenyőből, a Lyocell-Tencel™ finom érintésű anyagát, és Eastman Naia™ cellulózt – amely hipoallergén és lágy tapintású.

A ruhák leheletkönnyűek – mind a minták, mind a szabásvonalak tekintetében. A Joyful #EcoAware kollekció előszeretettel használja a trendi zöldek színpalettáját (menta és lime) és a lila árnyalatait, hangsúlyos még a fehér és a bőrszín hatású bézs is. Az alap színvilágot csak a szürke alapon finom virágos, és a természetet imitáló absztrakt vonalas minta töri meg. A kollekció változatos darabjai, mint az átlátszó kabát, a divatos ingruha, a rövid, ám sokatmondó „I am real” póló, vagy a kenguruzsebes dzseki és a női öltöny remek példái annak, hogy a legfrissebb trendek hogyan válhatnak környezettudatosabbá.

A RESERVED Joyful #EcoAware kollekció 2020 tavaszi–nyári kampányának sztárja Naomi Chin Wing. A Trinidad és Tobagóból származó modell már évek óta a párizsi és a New York-i kifutók sztárja, és portfóliójában fellelhetőek a legfontosabb divatmagazinok számára készült fotóanyagok. Ő lett a RESERVED környezetbarát anyagokon és technológiákon alapuló új kollekciójának nagykövete.

A Joyful #EcoAware kollekció a RESERVED által bevezetett ECO AWARE stratégia része, amely a fenntartható fejlődést támogatja. Az első lépések már megtörténtek az Eco Aware elnevezésű kollekció gyártása során, csakúgy mint a tavalyi Premium Sustainable kollekció készítésekor.

A kollekcióért kattints a képre!

38 fotó megtekintése

Új trendek környezetbarát vonalon?

Fotó megosztása:

Idén vezeti be a márka a For People For Our Planet programját, amelynek célja, hogy megoldja az ökológiai energiatermelés és a vízgazdálkodás problémáját, amely biztosítja, hogy az elkövetkező években a dél-ázsiai gyárak 30%-a az új szabályoknak megfelelően fog működni. Három éven belül a farmer gyárak 100%-át lefedi a terv, és 2025-re a lengyel márka címkéivel ellátott ruhák felét az ECO AWARE szabályai szerint gyártják. A For People For Our Planet programnak köszönhetően a RESERVED 15%-kal csökkenti a szénlábnyomát.

A divatcég már egy ideje a fenntartható tervezésről tart tréningeket fiatal divattervezőknek, létrehozta a CSR osztályt, valamint az online megrendelések során kartoncsomagolást használ, amelyek később újra felhasználhatóak vagy újrahasznosíthatók.

A Joyful #EcoAware kollekció ruhái elérhetőek online, a www.reserved.com-on.

#ReservedHungary
#ReservedForMe
#EcoAware

Fotó: Frankiewicz + Rożniata
Stylist: Ewelina Gralak
Smink: Dariia Day
Haj: Paweł Solis
Modell: Naomi Chin Wing
Fotóasszisztens: Pierre Lequeux, Vitali Gudkov
Kameraasszisztens: Michał Targoński
Digitáliskamera-asszisztens: Krzysztof Durmaj

Promóció