Vigyázz, kész, teszt! A bombabiztos fényvédő, ami nem tömíti el a pórusokat

2020. március 16.
Újra felerősödtek a napsugarak, mi pedig felkutattuk a piac fényvédő-újdonságait, amelyekkel biztonságosan élvezhetjük a nap cirógatását. Igen, az arcra való fényvédőket egész évben ildomos használni, azonban aki csak most kapott észhez, és befektetne egy szolid, multifunkcionális és abszolút megbízható termékbe, annak van egy ötletünk! Aki beleszeret, az biztos, hogy az indián nyár elmúltával sem fog majd tudni elbúcsúzni ettől a fátyol fluidtól.

A sztori

Mivel a bőröregedésért hihetetlenül nagy százalékban a napsugárzás a felelős, egy megbízható fényvédő a bőrápolási rutinunknak alapköve kell, hogy legyen. Az arcra való fényvédők sokszor eldolgozás után is nagyon fehérek maradnak, eltömítik a pórusokat és szinte lehetetlen sminkelni rájuk. Lemászik róluk minden alapozó, természetellenesen csillognak, beülnek a krémek az apró ráncokba és a tágabb pórusokba – egy szó mint száz, nagyon nehéz megtalálni azt a terméket, amely a hétköznapokon is kompromisszummentesen védhet minket a káros sugarak ellen.

A húszas éveim közepe felé poroszkálva kezdett bennem is megfogalmazódni az igény, hogy hosszú távon gondolkozzam, és legalább egy kicsit tegyek azért, hogy lelassítsam a bőröm (majdani) öregedési folyamatainak jeleit. Én kifejezetten szépnek találom a ráncokat és az érett bőrt, de azért ez nem azt jelenti, hogy ne szeretném a maximumot kihozni az arcbőrömből, főleg, hogy a túlzott mennyiségű napsugarak komoly egészségügyi kockázatot is jelentenek. Így került a képbe – kifejezetten a hétköznapi napvédelem jegyében – a Maria Galland Fátyol fluid SPF50+ nevű, izgalmasnak ígérkező újdonsága, amellyel szemben az imént felsoroltak szerint is látható, egészen sokrétű elvárásokat támasztottam. Lássuk, miként is szerepelt a teszten.

Első blikkre 

A Maria Galland Fátyol fluid SPF50+ csomagolása letisztult, fáradt rózsaszín színe reflektál az elmúlt évek nude csomagolási trendjére. A termék teteje erősen zár, kattanással jelzi, hogy a helyén van a tető, így utazáskor sem kell félnünk attól, hogy kifolyik a táskánkban a fényvédő tartalma. Tubusos kialakításának köszönhetően higiénikus, nem kell a krémben közvetlenül nyúlkálnunk ahhoz, hogy kivegyünk egy adagot. Érdemes összeráznunk a krémet használat előtt, illetve mivel vastag műanyag a csomagolása, ha kevesebb van már a benne, nehezebb megfelelő mennyiséget kinyomni belőle, így érdemes fejjel lefelé tárolni a fényvédőt. A krém illata egyébként elképesztően finom, szerintem komolyan fontolóra kellene vennie a márkának egy hasonló illatjegyekkel megáldott parfümöt is!

A termék textúrája nagyon könnyű, vizes és légies, a monitornéző szemüvegekhez hasonló hideg fénye van, ami valószínűleg az UVA-/UVB-filter lehet, mindenesetre nagyon meggyőző és professzionális hatást keltett már az első ismerkedéskor is.

Napról napra

A Maria Galland márka honlapján csekkoltam, hogy a helyes reggeli rutin a következő: az (1.) arctisztítás, az (2.) arcszérum, az (3.) ajak- és szemkörnyékápolás, illetve az (4.) arckrém után kell felvinni a fátyol fluidot (a nyakra és a dekoltázsra is mindenképpen érdemes!), ezután jöhet is rá közvetlenül a smink. A teljes kép kedvéért volt, hogy arcszérum és krém nélkül, megtisztított arcra vittem fel a terméket, hidratáló összetevői miatt ekkor is derekasan megállta a helyét, és még a nap végére sem lett száraz vagy szürke az arcbőröm. Az igazi azonban tényleg az, amikor krémezés után visszük fel a fátyol fluidot. Én kifejezetten szeretem a természetes csillogást – ami amúgy az elmúlt néhány évben erőteljes trend is –, így egyáltalán nem bántam, hogy egész nap megmaradt az arcomon a termék visszafogott, természetes fénye. Azoknak pedig, akik mégsem csillogáspártiak, jöhet rá némi púder, ami nagyon szépen leszedi a fluid fényét.

A krém szuperül funkcionál primerként is, csupán arra kell figyelni, hogy tényleg leheletfinom, fátyolhoz méltó mennyiséget vigyünk fel belőle az arcunkra, és már mehet is rá az alapozó. Mostanában sokszor nem szorul teljes alapozásra a bőröm, így azt is volt alkalmam megtapasztalni, milyen, amikor csak némi korrektor, bronzosító, pirosító, illetve highlighter van felette. Nagyszerűen kiegyenlíti a bőrszínt, és ha néhány percet várunk a felvitele után, akkor simán mehetnek rá a porállagú finish sminkek is, nem fogja módosítani a végeredményt.

A legnagyobb piros pont mindenképpen azért jár a márkának, mert megalkotott egy smink alá is abszolút használható, könnyű, de multifunkcionális terméket, amelyet a nap végén ténylegesen le kell mosni az arcunkról, nem tűnik el nyomtalanul úgy, mint sok más, reggel gondosan felapplikált kence. Az esti lemosást viszont mindenképpen komolyan kell venni. Persze akkor is, ha nincs rajtunk napvédő, de így egy kicsit több ideig tartott megtisztítani az arcomat (főleg amikor nincs alatta hidratáló), de azt hiszem, ennyi tényleg belefér az egészségünk és a bőrünk szépségének megőrzése érdekében.

Kinek lehet az igazi? 

Akinek nemcsak a pillanatnyi külcsín a fontos, hanem az is, hogy milyen lesz néhány év vagy évtized múlva a bőre, de elege van a vakolatnyi, hófehér, kezelhetetlen és melegben az arcról leolvadó fényvédőkből, és aki imádja az isteni finom illatú kozmetikumokat, amelyek még napközben is szolidan körbelengik a viselőjüket.

Szöveg és fotó: Fehér Ilka

Promóció