Top három őszi szépségkezelés

2018. szeptember 26.
Látványos és tartós megújulásra vágytunk, ezért idén ősszel is körbenéztünk szépészeti és esztétikai fronton. Az októberi Marie Claire Beauty Extra mellékletből érkezik két kollégánk által letesztelt „kezeléskedvenc”, egy bónusz bőrszépítő szépítő újdonsággal kiegészülve.

Profimedia – Red Dot

A kezelés neve: Maria Galland – Soin Lumin’Éclat

A kezelés ára: 14 000 forint

A kezelés elérhetősége: mg-magyarorszag.hu

Aki kipróbálta: Molnár Anikó, divat

Mit ígér: Hatvanperces szépségrituálé, amely azonnal felélénkíti a fáradt, fakó bőrt, és visszaadja fiatalos, friss ragyogását. Csökkenti az első ráncokat, így megoldást nyújt a bőröregedés látható jeleire, érezhetően selymessé, puhává és egyenletessé varázsolja az arcunkat.

Tapasztalat: A Maria Galland kezelés erősen kitűnt az eddig tapasztalt kozmetikai kezelések közül. Az első, ami meglepett, hogy egy elég magas ágyon feküdtem, miközben a kozmetikus állva végezte a munkáját. Ez, mint kiderült, azért fontos, mert így szabadabban mozoghat a térben. A masszírozó mozdulatok is eltértek a megszokottól, sokkal határozottabbak és erősebbek voltak, amitől a bőröm azonnal felélénkült, a vérkeringésem pedig szinte rögtön felpezsdült. A közben használt krémeket, szérumokat akár az otthoni szépségápolási rutinunkba is beépíthetjük, itt most persze nagy dózisban kapta a bőröm, hogy még intenzívebb legyen a hatás. A többlépcsős kezelés középpontjában a N°360 Créme Soyeuse Lumin’Éclat – selymes krém a bőröregedés első jeleire – és a N°340 Sérum Lumin’Éclat – szérum a bőröregedés első jeleire – állt. Nagyon fáradtan érkeztem, a kezelés után azonban rendkívül felfrissültem, mintha nyolc-tíz órát aludtam volna; a bőröm tényleg ragyogott, és selymesen puhává vált. Sokan napközben, ebédszünetben iktatják be ezt a kezelést, hát lehet benne valami!

A kezelés neve: SkinTyte II lézeres kezelések

A kezelés ára: 120 000 Ft/alkalom

A kezelés elérhetősége: drderm.hu

Aki kipróbálta: Békefi Dóra, képszerkesztés

Mit ígér: A SkinTyte II egy természetes hatású bőrfeszesítő kezelés, amely a meglévő kollagénrostok összehúzódását és a bőr látványos feszesebbé válását eredményezi. A nyári és kora őszi időszakban is elvégezhető, mivel pulzáló infravörös fényt használnak hozzá, ami a nap sugaraiban is megtalálható, így nem károsodik tőle a bőr.

Tapasztalat: Mivel korábban már jártam dr. Varjú Gábornál, nagyon örültem az emlékeztető kezelés lehetőségének. Az első alkalom után is hetekkel később fejtette ki intenzíven a hatását, így legalább azokról a tapasztalatokról is írhatok. Még most, nagyjából fél évvel később is érezhető a változás. A leglátványosabb eredményt akkor érhetjük el, ha négy egymás utáni alkalommal, nagyjából három havonta megismételjük a beavatkozást, de később az évi egy alkalom is már elég lehet ahhoz, hogy szinten tartsuk a hatását. A kezelés cseppet sem kellemetlen: a bőrt hűsítő géllel vonják be, majd egy speciális kezelőfej segítségével átvasalják az arcunkat. Amikor túl forrónak éreztem a gépet, azonnal jeleztem, erős fájdalom nem volt közben. A kezeléstől feszesebb, frissebb, üdébb lett a bőröm, javított az arckontúrokon. A kollagén ilyenkor három hónapon keresztül intenzívebben termelődik, de később is megmaradnak a rostok a bőrben, ezért érezhető sokáig a hatás, az ismétlődő kezelésekkel pedig hosszú ideig fenntartható az eredmény.

A kezelés neve: Öt Elem Holisztikus Bőrfiatalító Terápia

A kezelés ára: Minden esetben személyre szabott a kezelés – a vendég bőrének igényei szerint. Az összeállított terápiától függően 14 900 – 44 900 Ft között.

A kezelés elérhetősége: h2skintherapy.com 

Aki kipróbálta: Oláh Andrea olvasószerkesztő

Mit ígér: Az Aquasure H2-terápia a molekuláris hidrogén erejével harcol a szabadgyökök és a bőröregedés látható jelei ellen. A kezelés során végig hidrogénnel dúsított vizet használnak, amely a kis molekulaméretének köszönhetően könnyen bejut a bőrbe, és belülről tölti fel nedvességgel. Emellett „átmossa” a sejteket, a bennük lévő szennyeződések a felesleges vízzel együtt távoznak a szervezetből.

A CO2-terápia során a szén-dioxid felszívódik a bőr sejtjei között, amelynek következtében a vörösvérsejtek hemoglobinja oxigént szabadít fel. Hatására halványodnak a striák, csökken a cellulit, a gyulladás, egyenletessé válik az arcszín, rugalmasabb, hidratáltabb lesz a bőr.

Tapasztalat: Egy elhúzódó betegség után semmi másra nem volt szüksége az arcbőrömnek, mint egy olyan speciális kezelésre, amelyben a hidrogén, az oxigén és a szén-dioxid erejét kombinálják. Erikát már régebb óta ismerem, voltam már nála arckezelésen, úgyhogy biztos voltam benne, ismét jó kezekbe kerültem. Első lépésben hidrogénes vízzel tisztította le a bőrömet, amelyet galvánárammal kombinált. A problémás területeket, az úgynevezett T-zónát gyümölcssavas peelinggel dolgozta át, ezt követte egy különleges szén-dioxidos maszk felhelyezése, amelyet kiválóan lehet kombinálni más anti-aging kezelésekkel is, de önmagában is szuper hatása van, táplálja, hidratálja, tisztítja a bőrt, látványosan megemeli az arckontúrt, fokozza a bőr anyagcseréjét. Eleinte picit bizsergető érzés volt, és enyhén csípte a bőrömet, de ez a kellemetlen érzés hamar elmúlt. Ezután oxigénnel fújta át az arcomat, majd következett egy Natural Rx nevű arcmaszk, amelytől extrapuha és fényes lett a bőröm. A végére maradt a legjobb rész, egy kényeztető arcmasszázs, amelyben a speciális mozdulatai alaposan megdolgozták a letapadt arcizmaimat, ezzel fokozva a bőröm rugalmasságát, és visszaállítva az eredeti arckontúrokat. Kipihenve és feltöltődve keltem fel az ágyról, ráadásul a hatóanyagok még napokon keresztül dolgoztak nemcsak a bőrömben, hanem sejtszinten az egész szervezetemben.