Ilyen érzés egy frakcionált lézerkezelés élesben

2019. március 25.
A gyakorló Marie Claire olvasók megszokhatták már, hogy az évente kétszer jelentkező szépségmellékleteinkben mindig bérelt helye van egy saját bőrön "kipróbált" kezeléskörképnek. Az áprilisi magazin beauty mellékletében sincs ez másképp, a mintegy féltucatnyi izgalmas kezeléstesztből pedig most ízelítőként a frakcionált lézert mutatjuk be mélyebben.

Aknét, ráncokat és a megereszkedett bőrt is kezelhetjük vele

Kezelés pontos neve: Deka Dot lézerkezelés

Aki kipróbálta: Sütő Emese Franciska, online szépségszerkesztő

Mit ígér: A frakcionált lézerkezelés tökéletes példa a sokoldalú bőrszépítő kezelésekre. Használják bőrfiatalításra, szemkörnyékét liftingre, hegek, striák kezelésére, a fénykárosodott bőr tüneteinek enyhítésére. Látványos bőrfiatalító hatása akár évekig is eltarthat.

Tapasztalat: Elsőre talán drámaian hangzik a “frakcionált lézer“ elnevezés, nekem mégis a legfesztelenebb két órában volt részem, amit csak el tudtam képzelni hozzá. Nyugodt környezet, kedves személyzet, majd egy sokkoló eredményű fotózás: feltárva a bőröm mélyebb rétegeiben lapuló tinikori hegeket, és a későbbi napkárosodás erős nyomait. Kezelés előtt az arcot fájdalomcsillapító hatású krémmel kezelik. Ameddig a krém hatni kezd, mehet a pötyögés a telefonon, vagy csak lazítás a kezelőszobában, majd jön a lézerkezelős fázis, amiből a védőszemüveg miatt szerencsére semmit sem láttam, a krémnek hála pedig érezni sem sokat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paul Quigley (@paulquigley1) által megosztott bejegyzés, Jún 7., 2018, időpont: 10:15 (PDT időzóna szerint)

Apró, meleg tűszúrásokat érezhetünk a kezelés közben

Hiába “vártam” fájdalmat, apró égő érzésnél nem jött több. Aprólékosan, bő 20 perc alatt dolgozták végig lézerrel az arcomat, a szemkörnyékemmel együtt. A szem-, és szájkörnyéknél éreztem egyedül apróbb, forró tűszúrásszerű fájdalomnak sem nevezhető kellemetlenséget, de én a hasonló érzeteket mindig a kozmetikai tűk hatásához mérem – amellett meg ugye szinte minden elbújhat..

Amikor a lézerezésnek vége lett, jött egy 10 perces hűtőtasakos borogatás az orcákra és a „pillogás” a tükörben. Nagy, puffadt vörös orcákra számítottam, de csak picit pirult, furán száraz hatású volt a bőrt láttam. Arra számítottam, hogy már a taxisnak is magyarázkodnom kell a megterhelő látvány miatt, de semmi szükség nem volt rá. Aznap még simán elmentem gyógyszertárba nyugtató, patikai hidratálóért, sőt, boltba is, mindenféle lesújtó pillantások nélkül.

A 4-5 naposnak ígért gyógyulási fázis elején, kicsit duzzadt, napégette hatású volt az arcom. Másnapra kissé beduzzadt, feszes volt, én pedig bőszen kentem patikai kellemetlen fehér krémmel (bevált arckrémeimet csak úgy nyelte el a régi, száraz bőrfelszínem, mint egy feneketlen kút. gondoltam, inkább csupa tiszta, nagy dózisú alapanyagot kenek rá, amit egyébként nem sajnálok a távozó bőrömtől) , majd jólesően lemostam finoman pár óránként. Olyan 3 nap után végül a krémet az új Eucerin balzsamra cseréltem, mert zavart, hogy ráfeküdt a bőrömre a patikai fapados verzió, ha vastagon kentem. Nekem épp ez a 3. nap volt egyedül húzósabb, a finoman hámló, viszkető „régi bőröm” idegesített, de szerencsére hamar helyet adott a pihe-puha, selymes és feszesebb újnak.

A kezelés utáni 4-5. nap az, viszont, ami a leginkább drámai, mégpedig jó értelemben. A bőröm olyan lett élőben, mintha filtereztem volna, mindenki, aki tudott a kezelésről azt kérdezte, hogy nahát, már lehet alapozni? Miközben természetesen nem lehetett. A friss, új bőrrétegnek viszont szerencsére van egy olyan tulajdonsága, hogy olyan, mint a tinédzserkori arcbőrünk, pattanások nélküli verzióban. Nem vagyok sűrűn tükörbe nézős típus, de az első hetekben nehezemre esett elmenni úgy a tükör előtt, hogy ne nézzem meg az új, rebootolt bőrömet.

Egyébként lézerkezelés közben kicsit meglepődtem, hogy a szemkörnyéket sem hagyta ki a beavatkozást végző Dr. Varjú Gábor, de utólag nagyon örültem neki. Szépen megemelte, a felső szemhéjat, kevésbé látványosak a szem alatti karikák is, igazából van annyira látványos a változás, hogy a viszketős fél nap emlékeit félretéve már fontolgassam egy következő kezelés bevetését… Addig is persze marad a gondos ápolás, és folyamatos 50 SPF-es napvédelem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dec 12., 2018, időpont: 10:28 (PST időzóna szerint)

Chelsea Handler amerikai tévésztár is nagy rajongója a beavatkozásnak

Bár a neten található ijesztő kezelés utáni, a gyógyulási fázis drámai fotói engem korábban tökéletesen meggyőztek arról, hogy ezzel a műfajjal nem érdemes próbálkoznom, kíváncsivá tett, hogy a kezelés eredményeiről szinte mindenhol ódákat zengtek, ismeretségi körben, és a netes fórumokon egyaránt. Mindent összevetve a kezelés kapcsán egy dolgot bánok, hogy nem próbáltam ki hamarabb. A fájdalom nekem elhanyagolható volt, pár nap piros pír és némi viszketés árán pedig olyan a bőröm smink nélkül, amit az utóbbi években egy jó primer és egy prémium alapozó sem tudott megadni. Vannak, akik kettő, három kezelést csinálnak végig szünetekkel a fakó, tónusát vesztett bőr fiatalítása érdekében (Amerikában a heges arcbőr elleni legnagyobb csodaszerként tartják számon – fiúknak-lányoknak, de a sztárok komoly része is nagy rajongó), én már egy után is azt gondolom, hogy nagyon megérte.

Kezelés ára: 190 500 Ft
A kezelés elérhetősége: www.drderm.hu

Fotó: Getty, Instagram