Vigyázz, kész, teszt! Kipróbáltuk a legdizájnosabb férfi arctisztító készüléket

2019. december 30.
Nem olyan gyakori, hogy egy termék valóban azt hozza és nyújtja, amit a reklámjaiban hangoztatnak. Mi találtunk egyet, és semmi pénzért meg nem válnánk tőle. Még az úti táskánkba is bedobjuk. Online tesztsorozatunkban újabb okos szépségkütyü, ezúttal egy férfiaknak szánt, ránctalanító hatású high-tech arctisztító készülék mutatkozik be.

A sztori:

Megmondom, miért nem foglalkoztatott engem soha se arctisztító, se arcmasszírozó szerkezet gondolata. Kisiskolás lehettem, amikor édesanyám kapott egy remekbe szabott, műbőr díszdobozos, szovjet arcmasszírozó szettet, de miután az első használat alkalmával ártalmatlan, ám annál ijesztőbb áramütés érte őt, családunk érdeklődési köréből egy életre kikerültek az ilyen és az ehhez hasonló kütyük. Illetve mostanáig, egész pontosan, mert amikor néhány hete a kezembe került egy – kimondottan férfiak ábrázatához dizájnolt – FOREO Luna™ 2 for Men, és kiderült róla, hogy a készülék tökéletesen biztonságos, akkor különösebb teketóriázás nélkül adtam fel a több évtizedes idegenkedést, sőt.

Napról-napra

A feltöltéséhez annyi idő kell, mint egy jobb telefon esetében (de bárcsak azokat is annyi ideig használhatnánk utána), egy teljes töltéssel pedig, azt ígérik, fél évig működik majd. A formája tökéletes, belesimul a tenyerünkbe, ráadásul szilikon bevonatú, ezért ki sem csúszik onnan. A dobozban találtam egy fotót, ami az arcom tisztítandó / masszírozandó helyeit ábrázolja, ez a kép napokig a fürdőszoba tükrén függött, hogy elsajátíthassam a lényegesebb mozdulatokat. Miután tehát némi habzó arctisztítót kentem az arcomra, jöhetett a tisztítás: a gépet bekapcsolni egy gombnyomás, és a szilikonkefés felület már rezeg és suhan is a megfelelő helyeken. (Állítható intenzitással, a nekünk tetszőt azután a memória tárolja.)

Némi ritmusérzék nem árt, mert a művelet mindössze egyetlen percig tart, és ezalatt az arcunk több területére is szeretnénk eljutni, kap a rezgésből a homlokunk, az orrunk és a szemünk alatti rész. Okos kefénk azonban segít: 15 másodpercenként pillanatnyi szünetet iktat be a rezgésbe, így figyelmeztet bennünket arra, hogy egy-egy helyet ne dörzsöljünk túl sokáig. Utána leöblítettem az arcom és a készüléket is, és meg is vagyunk. Mivel a Luna vízálló, már-már rászoktam, hogy a fenti gyakorlatot kényelmesen, zuhanyozás közben (is) végezzem. Utána pedig (ahogy érezzük, a még nedves vagy a már szárazra törölt arcbőrünkön, következhet valami más.

Újabb gombnyomásra a szerkezet finomabb rezgésre vált, és a szilikonfej túlsó, bordázott felével indul az egyperces arcmasszázs. Ez is kellemes, de – néhány hét próbálkozás után – én egyértelműen a szilikonkefés, tisztító funkciót éreztem hatásosabbnak és érdekesebbnek. A szokatlan arcmasszázs hatására a bőröm rövid időre itt-ott ki is pirosodott, de egyrészt egy hidratáló krémtől hamar megnyugodott, másrészt ilyenkor érdemes változtatni a rezgés erősségén. Az egyetlen, amiről nem tudok beszámolni, hogy a Luna érezhetően megkönnyítené a borotválkozást is. Készséggel elhiszem azonban, hogy akad, aki még ezt az előnyét is élvezi, mert a neten több blogger is lelkesen beszámol róla.

Használtam ugyan már ezt-azt az évek során, de semmi nem mutatkozott ilyen gyorsnak és egyszerűnek: ezért tényleg gondolkodás nélkül, minden este /reggel odanyúl a polcra az ember, és a rendszeresség meg is hozza a gyümölcsét. Az elején még zavart a gondolat, hogy egy kis rezegtetéstől nyilvánvalóan nem leszek majd olyan szép és fiatal, mint amilyenek a Lunát reklámozó modell fiúk, de egy idő után már fütyültem rájuk. Az egyetlen dolog, ami érdekelt, az a használat utáni megnyugtató érzés volt, ahogy végigsimítottam a kezemmel az arcomon. Azt ugyan nem mondom, hogy ez túl hosszú ideig kitart, de valamennyi ideig valóban egyenletes, tükörsima bőrt tudhatunk magunkénak. És hátha működik hosszú távon is, ha szorgalmasan folytatom a gyakorlást, öregedő helyett napról napra kompaktabb bőrrel mutatkozhatom? Kipróbálom. A töltés még jó pár hónapra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FOREO France (@foreo_france) által megosztott bejegyzés, Nov 6., 2017, időpont: 4:39 (PST időzóna szerint)

A FOREO Luna™ 2 for Men dobozában találunk rövid, képes használati útmutatót, kábelt a töltéshez, kis vászontáskát utazáshoz. És egy hűtőmágnes alakú matricát, amely a készülék egyedi széria-száma. Ha a kikapart számot feltöltjük a foreo.com-ra, azzal pillanatok alatt érvényesíteni tudjuk a garanciát.

Szöveg: Csukt László

Tesztsorozatunk előző cikkéért kattint IDE!