Ilyen a tökéletes nyári sütemény

2020. július 23.
Hogyan készítsd el a szupergyors nyári süteményt? Kell hozzá valami piros gyümölcs, amiből ilyenkor biztos, hogy sok van a piacon, és fontos az is, hogy gyorsan elkészíthető legyen.

Igaz, hogy az eperszezonnak már vége, de szerencsére itt a cseresznye, meggy, ribizli, málna, egres, áfonya és a szeder, melyek amellett, hogy mindenben isteniek, egészségesek és táplálkozási szempontból is nagyon előnyösek. A süteményeknek pedig isteniek lesznek.

Mindenki, aki igazán szeret sütni egy olyan keverőtálas robotgépről álmodozik, mely egyrészről sok konyhai előkészítő folyamatot átvállal tőle, másrészről a segítségével bonyolultabb vagy nehezebben elkészíthető fogások készítésébe is bele mer vágni. A Tefal Wizzo pont ilyen – kompakt méretének köszönhetően a legkisebb konyhában is tökéletesen elfér, ugyanakkor határozott teljesítménye és változatos keverőlapátjai és feltétjei révén pedig számos konyhai feladatot levesz majd a vállunkról. A különböző dagasztási és keverési feladatokon túl turmixkehellyel is kombinálható, így összefogja a sütéshez szükséges legjellemzőbb konyhai műveleteket.

A Tefal kedvenc nyári süteménye – a nyári gyümölcsös galette – a Tefal Wizzóval pillanatok alatt elkészíthető. Ez a francia sütemény ropogósra sült omlós tésztája révén bármelyik nyári gyümölccsel tökéletes harmóniát alkot, mi most friss meggyel és istenien krémes mandulás töltelékkel készítettük el.

A Tefal Wizzo robotgép egész Magyarországra kiterjedő, 2020. július végéig tartó promóciója révén ez az álomkészülék bárkinek az otthonába bekerülhet, aki 2020. május 16. és 2020. július 31. között 3 db Tefal kisgépet vásárol minimum 50.000 Ft értékben, majd a vásárlást igazoló bizonylatokat feltölti a https://promo.tefal.hu/ promóciós oldalra, ahol az akcióban részt vevő viszonteladókon felül minden feltétel megtalálható.

Meggyes-mandulás galette

Hozzávalók:

A tésztához:

225 g liszt
150 g vaj
50 g porcukor
4-5 ek. hideg víz

A meggytöltelékhez:

400-500 g friss meggy
2-3 ek. nádcukor

A mandulakrémhez:
35 g vaj
35 g nádcukor
0,5 felvert tojás
50 g mandulaliszt
+ maradék 0,5 felvert tojás és 1 ek. nádcukor a galette lekenéséhez

A lisztet és a porcukrot beleszitáljuk a Tefal Wizzo robotgép keverőtáljába, majd hozzákockázzuk a hideg vajat, és a krémkeverő lapáttal közepes fokozaton homok állagúra keverjük. Ekkor több részletben hozzáadjuk a hideg vizet, majd amint a tészta labdává áll össze, a konyhapultra borítjuk, majd lapos korongot formázunk belőle és átlátszó fóliába csomagolva minimum 1–1,5 óráig a hűtőben dermesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a meggyet kimagozzuk, majd összekeverjük a nádcukorral, és félretesszük. A puha vajat a Tefal Wizzo keverőtáljában krémesre keverjük a nádcukorral, majd hozzáadjuk a felvert tojás felét (a másik felét félretesszük a tészta lekenéséhez) és végül a mandulalisztet. Az így elkészített mandulakrémet is félretesszük. A galette-tésztát a hűtési idő lejártával egy sodrófával lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk (készíthetünk több kisebb galette-et is), a széleit viszonylag szabályosra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tészta közepét megkenjük a mandulakrémmel, majd ráhalmozzuk a levétől kinyomkodott meggyet, végül ráhajtogatjuk a tészta széleit a töltelékre. A tésztát megkenjük a maradék felvert tojással, megszórjuk nádcukorral, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

www.tefal.hu

Promóció