Ínycsiklandó tincsmegújítás

2020. augusztus 10.
A 21. század felgyorsult tempót diktáló világában a hajhullás a nők egyik legkínzóbb szépségproblémájává nőtte ki magát. Szerencsére a kisebb-nagyobb hajszálvesztéssel, vagy akár a száraz, gyenge, töredezett hajjal küzdőknek ma már a hajformázó és -szépítő termékek tengerén túl, finom, belülről ható megoldásokkal is lehetőségük van új életre kelteniük hajkoronájukat.

A szép bőr és a ragyogó haj kettőse a legtöbbünk önbizalmának fontos alappillére, amikor pedig mindez serül valamilyen formában, azzal kicsit mi magunk is sérülhetünk a folyamat romlásában. Utóbbi, azaz a hajhullás, a haj gyengülése sajnos egyre szélesebb körű probléma a nők körében. Felmérések tucatjai vizsgálják a területet, a kozmetikai ipar pedig a maga részéről rengeteg célirányos termékkel, így hajserkentő és -tápláló szérumokkal, pakolásokkal, samponokkal válaszol az egyre nagyobb igényre.

A fokozódó probléma hátterében kismillió ok állhat, a stressz, a hormonális változások, betegségek, de az „urbánus”, modern életvitel is, vagyis a sok hajfestés, hajgöndörítés, hajvasalás, a finom gyorsételek. Hajunk ilyenkor gyorstempóban veszít természetes szépségéből, töredezett és fakó lesz. A napi több mint 100 hajszál elvesztésével járó hajhullás, pedig komoly gát lehet a boldogságunkban. Ilyenkor szoktunk általában a már említett külsős segédeszközökhöz, szuper hajgyökérerősítő szérumokhoz, a szöszös, meggyengült hajszálakat erősítő tápláló olajokhoz, és más csodaszerekhez folyamodni.

Belülről célzottan

Pedig ugyanilyen fontos belülről is támogatnunk a hajkoronánk eredeti, csillogó állapotának visszaállítását, hiszen az egyoldalú táplálkozás, vagy mondjuk egy komolyabb fogyókúra miatti vitamin- és ásványianyag-hiány esetén a szervezetünk ki van éhezve e téren.

A vashiány, a túlzott só- és cukorfogyasztás, jódhiány és az ebből adódó pajzsmirigy alulműködés, az A-, B-, biotin vitaminok hiánya mind fokozzák a hajhullást, a fehérjeszegény diéták következtében pedig a hajszálak elvékonyodnak. Sokat segíthetünk a helyzeten a célirányos étkezéssel, a proteinekben gazdag fogásokkal is, amelyek biztosítják, hogy a hajunk erős maradjon főképp a növekedési fázisban. Fogyasszunk babot, lencsét és hüvelyeseket, de az állati fehérjék is különösen fontosak ilyenkor, köztük az olyan bevált proteinforrások, mint a tojás és a halak.

Finom, de hathatós megoldások

Ha már felismertük ugyan a problémát, és kezelni is szeretnénk – és mindezt belülről –, de elvesztünk a megfelelő vitaminok, és egészséges ételek tengerében, vagy éppen attól tartunk, nem tudunk minden szükséges vitamint megfelelő mennyiségben beiktatni a rohanó napi rutinunk mellett, akkor sincs gond.

Ma már speciális vitamin komplexek is segítik a hajhullás megállítását, a hajnövekedést, köztük pedig akad olyan induló, amely nemcsak hatásos, de öröm fogyasztani is. A HairBunny nevet viselő finom, bogyós gyümölcs ízű nyuszik külsejüket nézve ugyan ínycsiklandó gumicukrot idéznek, de valójában jótékony összetevők sorát rejtő (A-vitamint, B3-vitamint, B5-vitamint, B6-vitamint, B12-vitamint, C-vitamint, D-vitamint, E-vitamint, biotint, cinket, jódot, kolint, folsavat és inozitolt tartalmaznak) hajvitaminok.

Minimum 3 hónapos, kúraszerű alkalmazás mellett – mivel a változáshoz időre van szükség, különösen hajhullás esetén – a HairBunnyban lévő vitaminok szépen beépülnek a szervezetünkbe, jótékony hatásukat kifejtve a hajtövektől a végekig kifejtve.

Látványos csillogás

A guszta kis gyümölcsös ízű nyuszik speciális vitamin összetevő kombinációjukkal a szép és egészséges haj miatti büszkeség érzetét hozzák vissza az életünkbe belülről kifelé táplálva. A rágható gumicukorkomplexek leginkább akkor nyújtanak jelentős mankót a hajkoronánk felturbózásában, ha a külső ápolás és hajdúsítás mellett szeretnénk belülről, a szervezetünk mélyéről kezdve is támogatni a hajszálaink erősödését és a hosszú távú célunk, hogy ismét egészséges, csillogó, dús és hosszú hajunk legyen.

Promóció