Vigyázz, kész, teszt! Kipróbáltuk a Gua Sha arckezelést a PANDHY’S beautique-ban

2020. október 12.
Kínában ősidők óta előszeretettel alkalmazzák a gua sha masszázst, hiszen remekül feszesít, halványítja az apróbb ráncokat, csökkenti a szem alatti duzzanatokat, és energetizálja a fáradt, stresszes bőrt. Hogy élvezhessük áldásos hatásait, nem is kell a Távol-Keletre utaznunk: a Buda szívében október 15-én nyíló PANDHY’S beautique-ban szakavatott kezek végzik ezt a rendkívül látványos anti-aging kezelést.

Aki átlépi a PANDHY’STM  beautique küszöbét, azonnal megtapasztalja, hogy ez a hely több mint szépségszalon: egy közösségi tér is egyben, ahol a szépülésen túl garantált a kikapcsolódás. A friss virágok illatának, a kellemes zenének és az ínycsiklandó finomságoknak köszönhetően nekem is perceken belül sikerült ellazulnom, és magam mögött hagyni a hétköznapok gondjait. Mivel a beautique-ban minden a személyre szabott szépségápolásról szól, először egy tableten ki kellett töltenem egy, a sportolási és étkezési szokásaimra, illetve az életmódomra is kiterjedő kérdőívet, a válaszaim pedig a kozmetikusnál landoltak, aki felmérte a bőröm állapotát is, hogy pontosan meg tudja határozni, mire van szüksége.

A kezelések széles kínálatából nem volt egyszerű csak egyet választani, csábítóan hangzott a Derma Pin kezelés, amely során selyemhernyógubóból nyert kollagént és hialuronsavat juttatnak a bőr mélyebb rétegeibe, és a SugarWave arckezeléssel is szemeztem, hiszen a PANDHY’STM cukorpasztája messze földön híres, több mint 46 országban rajonganak érte. Végül a kozmetikus tanácsára a Gua Sha arckezelés mellett döntöttem, bízva abban, hogy a lapzárta stresszes időszakának nyomaitól így végre elbúcsúzhatok.

A PANDHY’STM beautique-ban tényleg minden személyre szabható! Az arckezelés megkezdése előtt én választhattam ki, hogy milyen zene szóljon majd a kabinban (nyugtató, meditációs dallamokat kértem), és azt is, hogy milyen illat kerüljön a masszázsolajomba, az arcmaszkomba és az arckrémembe (egy frissítő virágillatra voksoltam). Azt már a szakember határozta meg – a bőranalízis eredménye alapján –, hogy milyen aktív hatóanyagokkal és konzisztenciákkal érdemes felturbózni a kezelés során használt alaptermékeket. Esetemben a parafatölgygyökér- és propoliszkivonatot tartalmazó Calm formula lett az egyik befutó, amely bőrnyugtató hatással bír, illetve a Bliss keverék, amelyben fermentált rizsvíz és japán jamgyökér is található, ezáltal kiválóan hidratálja és egységesíti a bőrt.

A kezelést a bőröm megtisztításával kezdte a kozmetikus, majd egy mennyei, gyümölcsös tonikot permetezett az arcomra, amelyben olyan frissítő összetevők találhatók, mint a fehér eper, az ananász, a gyömbér, a füge és a mangó. Ezután előkerült a főszereplő, a gua sha. Ezt a minden oldalán lekerekített, a kézbe tökéletesen illő eszközt eredetileg vízibivalyszarvból készítették, ám állatvédelmi okokból a PANDHY’STM beautique-nál fém gua shát használnak. A kozmetikus speciális, kaparó és simító mozdulatokkal masszírozta végig az arcom a kellemesen hűs gua sha eszközzel, ezáltal felpezsdítette a nyirokkeringésem és ellazította az arcizmaimat. A passzív arctorna után regeneráló arcmaszk került az arcomra, és amíg az hatott, isteni kéz- és karmasszázst kaptam. (A kozmetikus szerint bizony az alkaromban is érezhető volt, hogy sokat püföltem mostanság a billentyűzetet.) Lezárásképp pedig tápláló arckrémet kent az arcomra lágy, masszírozó mozdulatokkal, a bőröm pedig pillanatok alatt magába is szippantotta az értékes elixírt.

A kabinból valósággal újjászületve léptem ki, az arcom sokkal üdébb, rugalmasabb és simább lett. Azt hiszem, otthonra is be kell szereznem egy gua sha eszközt!

Promóció