Természetes és átlátható

2020. október 19.
Az élet manapság felgyorsult és bonyolult. Nem csoda, hogy időnként semmi másra nem vágyunk, mint hogy magunk mögött hagyjuk a hétköznapi mókuskereket, lelassítsunk, és feltöltődjünk a természetben...

Hogy megvalósíthassuk a modern, természet ihlette hétköznapokat, a NIVEA megalkotott egy új arcápolási irányvonalat: a NATURALLY GOOD 100 évnyi tudáson és precízen összeállított formulákon alapul, amelyek regenerálják a bőrt és hagyják, hogy az természetesen szép és egészséges legyen. A NATURALLY GOOD termékekkel szeretnénk hozzájárulni a kiegyensúlyozott hétköznapokhoz egy egyszerű, átlátható és természetes bőrápolási rutinnal.

nivea természetesség átláthatóság

99%-BAN TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK

A természetesség kulcsfontosságú számunkra. Ezért döntöttünk a 100% átláthatóság mellett termékeink összetevői kapcsán. A NATURALLY GOOD olyan arcápolókat kínál, amelyek összetevői 99%-ban természetes forrásból származnak1. Ennek eredményeképpen a NATURALLY GOOD arcápolók alkotóelemei segítik a bőr megújulását, legyen szó bármilyen bőrtípusról. Ahhoz, hogy ezen természetes összetevők a bőr számára a lehető legbiztonságosabb módon hasznosuljanak, 1%-nyi egyéb összetevőt adtunk.

100%-OS ÁTLÁTHATÓSÁG

Garantáljuk, hogy 100%-ban felfedjük előtted termékeink összetételét. A NATURALLY GOOD termékcsaládot abban a szellemben fejlesztettük, ki, hogy a lehető legnagyobb mértékben tartalmazzanak természetes eredetű összetevőket. Így vált lehetségessé, hogy ezen termékeink 99%-ban természetes összetevőkből állnak, 1 %-ban pedig olyanokat, amelyek a formulák stabilitását és biztonságát garantálják.

Az olyan alapanyagokra, mint az alkohol és az illatanyagok, azért van szükség, hogy megelőzzük a termékek idő előtti romlását. Hogy garantálni tudjuk kozmetikumaink használhatóságát, szavatosságát, és megelőzzük a termékekben a mikroorganizmusok megtelepedését, szükségesnek tartjuk ezen összetevők használatát.
A NATURALLY GOOD formulák illatanyaga tartalmaz néhány olyan összetevőt, amelyeket allergénként tartanak számon. Jó tudni, hogy még a lehető legtermészetesebb dolgok is tartalmazhatnak ilyen allergéneket, például egyes gyümölcsök és zöldségek is!

nivea naturally good természetes

A NATURALLY GOOD termékcsaládot Európában gyártjuk, nagyon szigorú előírások szerint.

Minden, amit tudni érdemes a NIVEA NATURALLY GOOD termékeiről

Luis Carbajal, a NIVEA arctisztítással foglalkozó kutatás-fejlesztési részlegéről most megválaszolja a NATURALLY GOOD termékek kapcsán felmerülő legfontosabb kérdéseket!

A NIVEA egy 99% és 98%-ban természetes összetevőket tartalmazó, új termékcsaládot vezetett be. Mitől különlegesek ez?

A NATURALLY GOOD kifejlesztésekor az volt az elsődleges célunk, hogy a termékek a lehető legnagyobb arányban tartalmazzanak természetes összetevőket. Arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy az összetevők tekintetében 100% átláthatóságot biztosítsunk vásárlóinknak.

A természetes összetevők közül melyek a legfontosabbak?

Az összes krém hidratáló hatású glicerint, valamint olajok és bőrpuhítók (pl. jojobaolaj és shea vaj) kombinációját tartalmazza, amelyek ápoló, tápláló és bőrsimító tulajdonságokkal rendelkeznek. Cetearyl Alcoholt (zsíralkohol) is alkalmazunk, hogy garantáljuk a formulák hatékonyságát. Arclemosó Tejünk glicerinnel és bőrsimító vad káposztarepce magjának az olajával (illatanyagmentes növényi olaj) készül. Ezeket egy ápoló formulába kevertük, melyben olyan bőrpuhító anyagok vannak, mint a Sodium Cetearyl Sulfate, amely tisztító hatású, kíméletes és hatékony összetevő, vagy a Glyceryl Caprylate, amely növényi olajokból származik és hidratálja a bőrt. Arctonikunk vizet, Alcohol Denatot és glicerint tartalmaz. A tonikban a glicerin és a tejsav hidratáló hatása egyesül az alkohol frissítő tulajdonságával. Decyl Glucoside is van benne, amely egy gyengéd, felületaktív anyag, kiváló tisztító tulajdonságokkal.

Mi a különbség a természetes és a természetes eredetű összetevők között?

A természetes eredetű összetevők a természetből származó összetevők, amelyek molekulaszerkezetük (természetes állapotuk) több mint 50% megtartják feldolgozás után, ideértve a vizet is. Erre az ISO 16128-as, a kozmetikai iparban kifejlesztett szabvány szerinti definícióra épülnek a Beiersdorf szigorú belső előírásai is.

A termékek összetevőinek 1% és 2%-a miért nem természetes alapanyag?

Ez az 1, illetve 2% garantálja, hogy a termékek formulái 100%-ban biztonságosak legyenek még az érzékeny bőr számára is, valamint, hogy megőrizzék frissességüket és hatékonyságukat.

Miért került alkohol a formulákba?

Több érv is szól mellette: az alkohol oldószer, amely segít megszabadítani a bőrt az elnehezült, zsíros érzettől, elősegíti a kozmetikum gyorsabb száradását, és könnyed érzetet biztosít. Tartósítószerként a termékek szavatosságának megőrzésében játszik szerepet.

Mi az illatanyagok szerepe, és ezek a 99%-hoz vagy az 1%-nyi egyéb összetevőhöz tartoznak?

Az illatanyagok kellemes élményt nyújtanak a felhasználás során és után. Tartósító hatásuk is van, amely szavatolja a termékek biztonságát és megelőzi a romlást. Szintetikus összetevőként ezek az 1%-hoz tartoznak.

A NATURALLY GOOD termékek tartalmaznak allergéneket?

Igen, termékeink illatanyagai tartalmaznak olyan összetevőket, amelyeket allergénként tartanak számon. Ezek egyébként gyümölcsökben, zöldségekben is megtalálhatóak, de megértjük, ha valaki természetes illatanyagot sem szeretne használni.

A NIVEA és a fenntarthatóság

Habár a NATURALLY GOOD termékek csomagolása egyelőre még nem tartalmaz újrahasznosított anyagot, mind a PET tégelyek, mind a PP flakonok újrahasznosíthatók. Célunk, hogy 2025-re már kizárólag újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható csomagolást használjunk. Papírdobozaink fenntartható erdőgazdálkodásból származó papírból készülnek. Ezen felül jó tudni, hogy a NIVEA márka részt vett az erdőirtás elleni küzdelemben, amely az éghajlatváltozás legnagyobb bűnöse. Miért? Mert meg akarja óvni bolygónk biodiverzitását és éghajlatunkat. Erdő nélkül sok állat elveszíti otthonait, és a Föld fokozatosan elveszíti „zöld tüdejét”. Az erdőirtás elleni küzdelem érdekében ezért Forest Stewardship Council (FSC) tanúsítvánnyal ellátott papírt használunk csomagolásainkhoz, és 2020-ra azt tervezzük, hogy csak FSC tanúsítvánnyal rendelkező vagy újrahasznosított papírt használunk.

Promóció