Jelentős Nivea-támogatást kap két magyar szervezet

2020. május 19.
A Nivea termékek gyártója, a Beiersdorf AG a COVID-19 járvány elleni küzdelem támogatására létrehozott globális segélyalapjából két magyar szervezetet, a Magyar Vöröskeresztet és a Dél-Pesti Centrumkórházat is támogatja.

A Beiersdorf AG Care Beyond Skin elnevezésű nemzetközi programjának részeként összesen 10 millió forint értékű támogatást kapnak a koronavírus elleni küzdelemben részt vevő magyar szervezetek. A program az egészséges önkép kialakításának fontosságát hangsúlyozza, amellyel a cég túllépve alaptevékenységén – vagyis „az egyedülálló bőrápoló termékek fejlesztésén és gyártásán” – az emberek, a társadalom és a környezet irányába tett támogatását, hozzájárulását, elköteleződését szeretné kifejezni. „A COVID-19 járvány rohamtempóban sodorta veszélybe egészségünket, és olyan társadalmi helyzetet teremtett, amelyet korábban aligha tudtunk volna elképzelni. Nemzetközi vállalatként, a globális segélyprogramunk mellett, szeretnénk kiemelt támogatást adni itt, Magyarországon is azon szervezetek számára, amelyek ezekben a nehéz időkben is segítséget nyújtanak rászoruló embertársaiknak. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Magyar Vöröskereszt és a Dél-Pesti Centrumkórház munkáját pénzadománnyal támogatjuk” – mondta Peter Koys, a Beiersdorf magyarországi leányvállalatának ügyvezetője. A támogatást két hazai szervezet, a Magyar Vöröskereszt és a Dél-Pesti Centrumkórház kapja, amelyekről az alábbiakban olvashattok röviden.

Magyar Vöröskereszt – Hazánk legnagyobb karitatív szervezete január vége óta lát el feladatokat a koronavírus kapcsán. A kezdetben lakossági tájékoztatásra fókuszáló kommunikáció mellett, a koronavírus hazai megjelenésével fokozatosan növekedtek a Vöröskereszt kötelezettségei: az elmúlt hetekben rendszeresek voltak a tartósélelmiszer- és segélycsomag-osztások, továbbá 13 megyében és a fővárosban is segítik az Országos Mentőszolgálat munkáját, logisztikai támogatással és a mentősők ellátásával. A Beiersdorf Kft. 5 millió forintot adományoz a Magyar Vöröskereszt számára.

Láttad már?

Dél-Pesti Centrumkórház – A Dél-Pesti Centrumkórház a központi ellátó a COVID-19 betegségben szenvedő betegek számára. Mivel a betegség korai és intenzív kezelést igényel, a Beiersdorf Kft. 5 millió forint adománnyal támogatja az orvosi személyzetet, akik a betegek számára folyamatosan hozzáértő ellátást nyújtanak éjjel-nappal.

A program lényege

A Beiersdorf AG 2020 március végén világszerte 50 millió eurót bocsátott rendelkezésre a válsághelyzet támogatására, hogy ezáltal is segítse az epicentrumokban, valamint a gyenge közegészségügyi rendszerrel és infrastruktúrával rendelkező régiókban a járványhelyzet kezelését. A nemzetközi és helyi szervezetekkel egyaránt együttműködnek annak érdekében, hogy a rászorulóknak a lehető legjobb hozzájárulást tudják biztosítani.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Did you know that NIVEA Creme was invented in 1911? That’s over 100 years of #skincare you can trust. #TBT #NIVEAUSA

NIVEA USA (@niveausa) által megosztott bejegyzés, Aug 23., 2018, időpont: 11:21 (PDT időzóna szerint)


A Care Beyond Skin program eddigi intézkedései:

• Fertőtlenítőszer: 1 millió liter fertőtlenítőszer gyártása nemzetközi adományozás céljából.
A Beiersdorf öt kontinensen állította át gyártóüzemeit fertőtlenítőszerek gyártására.
• Termékadomány: Legalább 5 millió darab 400 ml-es Nivea Creme általános bőrápoló krém adományozása a világ egészségügyi személyzete számára, akiknek a bőre jelenleg különleges igénybevételnek van kitéve.
• Anyagi támogatás: Közvetlen pénzügyi támogatás azoknak a globális és helyi nonprofit szervezeteknek, amelyek komoly kihívásokkal néznek szembe.
• Dolgozói adományok: A Beiersdorf világszerte támogatja alkalmazottai személyes adományozási szándékait, a cég megduplázza a koronavírussal kapcsolatos dolgozói felajánlások értékét.

Olvastad már?