Viszlát, ősz tincsek!

2020. december 11.
Sok múlik a genetikán, de az életmódunk is jócskán hozzájárul az ősz hajszálak korai felbukkanásához. Van azonban egy remek módszer, amellyel észrevétlenné tehetjük őket, és nem is kell a teljes festést bevetni. A L'Oréal Professionnel French Balayage szolgáltatását Takács Nóri műsorvezető, Fodor Anita Budapest Hair szalonjában próbálta ki.

Hajszínünkért a melanociták, azaz a pigmentsejtek felelnek, amelyek száma azonban sajnos véges, így egy bizonyos idő után nem termelődnek tovább. Ebben a fázisban kezd kissé szürkülni, fakulni a haj, aztán végül teljesen elveszíti a színét. Az, hogy ez mikor következik be, lehet genetikailag kódolt, de nagyon sokat nyom a latban az életmódunk: a stressz-szintünk, az étkezésünk, de még a különböző ásványi anyagok és vitaminok bevitele is hatással lehet rá.

FRANCIA SIKK

Egyáltalán nem példátlan eset, hogy valaki harmincéves kora alatt őszülni kezd. Persze egy-egy fehér hajszál még nem a világ vége, ha azonban elkezdenek sokasodni, a legtöbbünk szeretne praktikus megoldást találni rájuk. Így volt ezzel Takács Nóri is, aki Fodor Anitát, a L’Oréal Professionnel partnerfodrászát kereste fel problémájával. Frissítésre vágyott, és szerette volna eltüntetni az ősz tincseket, mégsem akart egy teljes festést.

„Az őszülés, és leginkább a kezdeti őszülés elrejtésére a legjobb megoldás a balayage technika, ezen belül is legfőképpen a French Balayage szolgáltatásunk — kezd bele Anita. — A technika során szabálytalan, ezáltal természetesnek tűnő tincseket festünk a hajba úgy, ahogyan az ősz hajszálak is nőnek, persze mindezt tökéletesen harmonizáló színárnyalatokkal, amelyek épphogy csak eltérnek az eredeti hajszíntől.”

TARTÓS MEGÚJULÁS

A L’Oréal Professionnel French Balayage szolgáltatása a balayage technika egyik kifinomult verziója. Fodor Anita azt mondja, tulajdonképpen olyan, mintha a nap árnyéka és ragyogása lenne megfestve a hajon. Semmi feltűnés, a színátmenet visszafogott, és míg mondjuk egy teljes festést követően már három hét után lenövés látható, a francia balayage akár hónapokig mutatós marad. „Mivel csak néhány szabadon választott tincset árnyalunk, így a lenövés sem feltűnő — magyarázza Anita. — Ezzel a technikával sokkal ritkábban kell festeni a hajat, a fejbőrt is kíméljük vele, és hagyjuk a természetes alapszínt. Plusz bármikor változtathatunk a frizuránkon: az árnyalaton, a hajhosszon és a hajvégéken is.”

Fodor Anita, a Budapest Hair tulajdonosa és fodrásza

Takács Nóra, műsorvezető

Takács Nórinak ez a technika nagyon bevált, a műsorvezető, szépségblogger ugyanis még nem nagy százalékban őszül, így a francia balayage pont eltüntette a problémás tincseit. Anita egyébként azoknak a vendégeknek is ajánlja ezt a szolgáltatást, akik félnek a nagy változástól, mégis vágynak valami játékosságra. Hiszen tudjuk, egy festés vagy egy új frizura nem csak a hajunkra, a kisugárzásunkra is nagy hatással lehet. És valljuk be, a pandémia idején mindenki számára jólesik egy kis felfrissülés.

Amennyiben kipróbálnánk a L’Oréal Professionnel French Balayage szolgáltatását, a hozzánk legközelebb eső L’Oréal Professionnel szalont ezen a linken érhetjük el.

Promóció