A tudatos élethez vezető út – egészségtudatos szépségápolás az ANITATOTH manufaktúrájából

2020. december 14.
A bőr ápolása az egészséges táplálkozással kezdődik – ezt képviseli az ANITATOTH márka, ami mellé nagykövetként a modellként és séfként egyaránt elismert Tombor Nelli is csatlakozott.

A kettejük találkozásában van egy olyan sorsszerű fúzió, amely rendhagyó a kozmetikai iparágban: Nellinek gyerekkora óta szenvedélye a főzés, Anita pedig elkötelezett híve annak, hogy minden tápanyagnak hatása van a bőrünkre, amit beviszünk a szervezetünkbe.

A szépség belülről kezdődik

És nem csak lélekben. Hiszen mindaddig, míg belülről nem törődsz a bőröd egészségével, addig külső ráhatással sem érhetsz el látványos eredményeket. Ennélfogva hiába kelsz és fekszel egy soklépéses bőrápolási rutinnal, mint ahogyan a legígéretesebb bőrápolási termékeket is okafogyottan használod, ha a szervezetedbe nem juttatod be mindazt, amire a bőrödnek szüksége van.

„Az egészséges életmód kulcsa a rendszeresség, ez vonatkozik a pihenésre és az energiám tudatos beosztására is – mondja Tombor Nelli. – Ami a táplálkozást illeti, az ételeim 80%-a növényi alapanyagokból áll. Az esetek nagy részében az én főztömet esszük itthon, próbálok minél kevesebb feldolgozott élelmiszert vásárolni. Az utóbbi hetekben sok olyan recepten dolgoztam, amik feltöltenek energiával és javítják a jó közérzetet. Sült tök, gránátalma, sóban érlelt citrom, spenót, fűszernövények, quinoa vagy köles, édeskrumpli… mind olyan alapanyagok, amikből nagyon finom, laktató és egészséges salátákat lehet készíteni. De ha nincs időnk ennyi mindent beszerezni és előkészíteni, akkor tökéletes választás a karfiol, amit pici olívaolajjal, sóval, fűszerekkel (például chiliporral és curryvel), 1-2 fej vöröshagymával összekeverve 190 Celsius fokon aranybarnára sütök.”

Mivel a tápanyagok finomítatlan formájukban tartalmazzák a legértékesebb összetevőiket, és úgy tudják a maguk teljességében kiváltani jótékony hatásaikat, fontos, hogy minél több rostban gazdag, növényi eredetű ételt fogyasszunk és a lehető legnagyobb mértékben finomítatlan, organikus és vegán alapanyagokat tartalmazó kozmetikumokat használjuk. Csak így juthat hozzá a bőrünk a megfelelően tápláló és hidratáló növényi hatóanyagokhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz.

Az egészséges bőr titka

Tombor Nelli az ANITATOTH termékek közel egy évig tartó tesztelése után csatlakozott nagykövetként a márka csapatához. Nemcsak a termékek textúrája és hatása miatt döntött így, hanem azért is, mert – Anitához hasonlóan – maga is hisz a hosszú távú elköteleződésekben. Az egyik ilyen hosszú távon is fontos értéke az ANITATOTH termékeknek, hogy a márka nagy hangsúlyt fektet arra, hogy csakis a legkiválóbb organikus, vegán alapanyagokat használja fel a termékpalettáiban, amely jelenleg kétfajta testápolóból és egy egzotikus, ucuuba vajból készült szappanból áll.

Hasonló elvek érvényesülnek a táplálkozásban is – ahogyan a bőröd, úgy az egész szervezeted is hálás lesz a természetes, finomítatlan hatóanyagokért.

„Ha nagyobb mértékben fogyasztunk friss zöldséget vagy gyümölcsöt nyersen, mint hőkezelve, ha lecseréljük a tejet növényi alapú italokra, ha csökkentjük a húsfogyasztásunkat és emeljük a napi folyadékbevitelt, már sokat teszünk az egészségünkért – vallja Tóth Anita. – Ha a különféle zsiradékokat elhagyjuk, és csupán finomítatlan formában, magvakkal, avokádóval juttatjuk a szervezetünkbe, szinte azonnal tapasztalni fogjuk bőrünkön a változást. A szép bőrt sokkal hatékonyabban lehet ápolni és támogatni egy lépésről lépésre történő életmódváltással, mint egy soklépcsős külső bőrápolással.”

Miért jobb a finomítatlan, mint a finomított?

Öko, bio, organikus, természetes, vegán, fair-trade – ismerősek, ugye? Manapság szeretünk mindent egészséges csengésű jelzővel ellátni, pedig ezeknek a jelentése mögött sokkal mélyebb tartalom lakozik, mint amit egy divathullám lefedhet.

Az ANITATOTH épp az ilyen értékes alapanyagokra építkezik, és elkötelezettek amellett, hogy ezekkel az összetevőkkel érhetjük el azt az eredményt, amelyre bőrünknek – és az egész testünknek – szüksége van. Ráadásul mindezt finomítatlan formában, amely még inkább elősegíti azt, hogy az olajokban és vajakban található vitaminok, ásványi anyagok és esszenciális zsírsavak a maguk teljességében jussanak be a szervezetbe. A finomítás során ugyanis ezek az összetevők olyan eljárás alá kerülnének, amely a szerkezetüket roncsolva megfosztaná őket a bennük rejlő hatóanyagok többségétől.

Meglepetések az ünnepekre

Fedezd fel te is a természetes hatóanyagokból merítkező bőrápolás esszenciáit, és látogass el az ANITATOTH weboldalára, ahol két Ünnepi Szettből is választhatsz! A Kiegyensúlyozó Ünnepi Szett egy ucuuba vajból készült természetes szappant és egy egyedileg készült szappantartót rejt, utóbbit Ruzicska Tünde kerámiaművész készítette el a márka számára. A Hidratáló Ünnepi Szettben pedig a szappan és az ahhoz készült szappantartó mellett egy testápoló is várja az egészséges bőrápolásra vágyókat.

Promóció