3 koreai szépségtitok az egészségtől kicsattanó bőrért

2020. november 05.
A koreai szépségápolás virágkorát éli. A bitangerős termékek mellett van néhány tradicionális szépségápolási praktika is, amit érdemes bevetni, ha irigyeljük a koreai nők makulátlan bőrét.

1. Próbáljuk ki az ajakolajat!

Itthon az ajakolajoknak nincs hagyománya, pedig például a kamillaolaj, az avokádóolaj vagy a csipkebogyóolaj képes mélyen táplálni az ajkainkat, sőt, még finoman az ajkak színét is módosíthatjuk velük. A koreaiak szájfény helyett is használják az olajakat, hiszen így is fényes hatást képesek elérni – csak éppen a nem kívánt ragacsosság nélkül.

2. Végezzünk arcgyakorlatokat!

Nemcsak akkor érdemes arcgyakorlatokat végezni, ha el szeretnénk lazítani az arcizmainkat egy stresszes nap után, vagy ha fogyni szeretnénk az állrészünkön, hanem akkor is, ha túl sápadt az arcunk! A koreai szépségideál szerint az arc legyen fehér árnyalatú, de emellett az orca legyen pirospozsgás. Erőteljesen mondjuk ki háromszor egymás után az A-E-I-O-U magánhangzósort az arcgyakorlathoz! A koreaiak szerint ez serkenti a vérkeringést és üdébbé teszi a bőrt.

Emellett ajánlott zuhany közben óvatosan végigmasszírozni az arcunkat. Nagyon fontos: az ázsiai szépségápolás alapja, hogy sosem nagy, erőteljes mozdulatokkal nyúljunk az archoz, hanem finom, apró ujjbegyes ütögetéssel menjünk végig a teljes felületén.

koreai-szepsegtitok

3. Igyunk árpateát!

A koreai éttermekben gyakran találkozhatunk az enyhén diós ízű, pörkölt árpateával. Tradicionálisan a koreaiak egészen babakortól fogyasztják ezt a különleges italt, hogy megerősödjön a bőrük. Nem légből kapott ötlet, azóta tudósok kimutatták, hogy az árpatea antioxidánsokban gazdag és képes serkenteni a vérkeringést is, sőt, egyesek szerint a fogyásban is szerepe lehet. Ha otthon készítenénk árpateát, akor 4 kanál árpát kezdjünk el alacsony lángon pirítani, majd ha finom pörkölt illata van, öntsük fel vízzel, és forraljuk körülbelül 20 percig, majd szűrjük le, és kész is a teánk!

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!