C&A: fókuszban az új életmód és a fenntarthatóság

2021. március 10.
A C&A legújabb kollekciójában a fenntarthatóság továbbra is fontos, és sokkal inkább a középpontban áll, mint eddig bármikor.

A C&A új kollekciója az aktuális társadalmi változásokhoz igazodik. Magában foglalja a természet iránti elkötelezettséget és olyan új szokásokra reflektál, mint az otthon eltöltött idő, a home office és az utazás új formái. A fenntarthatóság továbbra is fontos és sokkal inkább a középpontban áll, mint eddig bármikor. Elképzelésünk, hogy a fenntarthatóságot etalonná tegyük – ez a törekvésünk különösen a női kollekciónkban nyilvánul meg. Ezen belül kiemelt téma a „Forever Denim“ kapszulakollekció. A „Forever Denim“ termékek előállításához a világ legfenntarthatóbb, Cradle to Cradle™ platina minősítésű farmerszálát használjuk fel. Ezzel ismét bizonyítjuk, hogy a „Wear the Change” jogosan már nemcsak egy címke a fenntartható módon előállított termékeken, hanem egy általános érvényű és átfogó márkajelmondat.

C&A 2021 tavasz/nyár

Clockhouse – a fiatalok kollekciója

A fiatalok márkájának a Clockhouse-nak a C&A dizájnerei két fő vonalat álmodtak meg a 2021-es tavaszi–nyári szezonra: az „Eden World”-öt és a „Craft Factory”-t. Mindkét kollekcióban botanikus elemeket egyesítenek hagyományos kézimunka technikákkal és ezeket viszik át a ruhadarabokba – elmosva a határokat az ember és a természet között.

Az „Eden World” inspirációja a “The Eden Project” Anglia szívéből, Cornwallból, amely egy fantasztikus látnivaló, ahol a növények és emberek közötti kapcsolatot vizsgálják. Ezt az inspirációt vittük át a kollekcióba homok tónusokkal, olívazölddel és visszafogott virágnyomatokkal.

Ezen kívül a teljes kollekcióban felismerhető egy az utility trendhez kapcsolódó tendencia; kulcsszín a zsályazöld, modern minták jelennek meg illetve sűrűn találkozhatunk feltűnő zsebekkel. A laza „workwear“ (munkaruházat) éppúgy hordható otthon, mint a szabadban.

A „Craft Factory” kollekciót a kézműves művészet és a nemzeti identitás inspirálja. Ezt díszöltésekben, fodrokban és patchworkmintákban, valamint Shibori-színezési technikával és old-school paisley-mintákkal fejezik ki. A lányoknak szánt kollekció tiszteletadás a 19. századi Arts-and-Crafts-mozgalomnak, míg a fiú kollekció erős utalást tartalmaz a hagyományos japán ábrázolásmódokra. A művészi kézműves munka segíti a képzelőerőt és megnyugtatja a lelket – egy trend, ami a globális pandémia idején az online kommunikáció erősödésével fontosabb, mint eddig bármikor.

C&A 2021 tavasz/nyár

A Clockhouse kollekciók 2021 január–februárjától kaphatók. A „See-now-buy-now koncepció” megfelel a fogyasztás vezérelt generáció szükségleteinek és alkalmazkodik gyors életvitelükhöz.

Női kollekció – 2021. tavasz/nyár

A nőknek szánt tavaszi–nyári kollekció, amely 2021 márciusától kapható, a társadalmunkban és a mindennapjainkban történt változásokra nyúlik vissza, éppúgy mint az újból felfedezett természet iránti vágyakozásra, mint az élet apró dolgainak megbecsülésére. A kollekció szinte minden darabjánál a fenntartósság áll a középpontban. A kollekció négy fő témája a fenntarthatóság, a nőiesség, a célszerűség és az időtlenség vezérgondolatok mentén rajzolódik ki.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

32 fotó megtekintése

A „Take Me to the Lake”-kel a C&A a megváltozott utazási szokásainkat veszi alapul; egyre inkább hazánkban és a lakóhelyünkhöz közel éljük meg az utazáshoz kapcsolódó szép pillanatokat. A C&A ehhez a témához intenzív földes, természetes árnyalatokat használ, melyek olyan anyagokban jelennek meg, mint a biopamut, valamint a selyem. A hangsúly a praktikus ruházaton van, a széldzsekikkel együtt hordott bermudától az élénk színű, összehajtható anorákokig és a fürdőruhákig. A legjobb ebben a kollekcióban, hogy igazán sokoldalú ruhadarabokat tartalmaz, melyek sokféleképpen hordhatók, jól kombinálhatóak és különböző stílusokba illeszthetők be.

C&A 2021-es kollekció

A „Botanical Garden” kollekció a szabadban történő programok és a természet megélése mellett kötelezte el magát. Kulcsfontosságú darabok a virágmintás vagy növényi pigmentekkel színezett maxiruhák és overallok. A kollekcióban a C&A robosztus farmer ruházatot kínál, amelynek darabjai úgynevezett „deadstock” anyagokból készültek. Minek is kellene új anyagot használni, ha van régi farmerruházat és anyag, mely csak arra vár, hogy újrahasznosítsák? A fenntarthatóság a „Botanical Garden”-ben is nagy szerepet játszik, mely megnyilvánul az olyan anyagok használatában, mint a biopamut, a felelősségteljesen nyert viszkóz, az Európában fenntartható módon termesztett len és további fenntartható szálak. Mindezek harmonizáló zöld kék és barna árnyalatokban.

C&A 2021 tavasz/nyár

A „Comfort Zone at Home” kollekciót a megváltozott munkahelyi környezetünk, különösen a home office-ban történő munkavégzés inspirálta. Hogy kielégítse a home office-ban töltött napok vásárlói igényeit, a C&A a divatos, de egyben maximálisan kényelmes ruhákra helyezi a hangsúlyt. Olyan könnyű anyagokat használnak, mint a len és a jersey. A layering és lounge ruházat szabásvonalait is úgy tervezték meg, hogy a lehető legnagyobb kényelmet nyújtsák. Természetes színezés, pecsétnyomat által inspirált minták és egy semleges színpaletta jellemző erre a kollekcióra, de az élénkebb színek is hangsúlyt kapnak a melegítő nadrágokon, puplinruhákon, oversize blúzokon és overallokon.

C&A 2021 tavasz/nyár

A „Happy House Dresses” kollekció a pozitív, magabiztos megjelenést szolgálja. Csak mert aktuálisan sok időt töltünk otthon és ott egy kényelmes stílust favorizálunk, nem jelenti azt, hogy nem csíphetjük ki magunkat néha. Egyetlen divatmániásnak sem kellene a külső körülményekből kifolyólag tartózkodnia attól, hogy kipróbálja az új trendeket. A ruhák és az overallok bő szabással, feltűnő színekkel és vidám nyomott mintákkal emelik a hangulatot elegáns, földes árnyalatokban. „Ne várj az alkalomra – légy magad az alkalom!”

C&A 2021 tavasz/nyár

Világújdonság: minden idők legfenntarthatóbb farmer anyaga!

A C&A büszke rá, hogy bemutathatja a világ legfentarthatóbb farmeranyagát. A „Circular Fashion” már egy ideje közszájon forgó kulcsszó. A C&A eldöntötte, hogy egy lépéssel tovább halad ebbe az irányba. A világos színűre festett farmer anyag Cradle to Cradle™ platina tanúsítvánnyal rendelkezik, ami a legmagasabb szintű tanúsítvány, mely jelenleg a piacon elérhető. Ezt a különleges anyagot egy kicsi, négy időtlen darabból álló kollekcióhoz használták fel. „Forever Denim” kollekción keresztül a C&A ismét azt igazolja, hogy élharcosa a fenntarthatóságot érintő témáknak. Említésre méltó ebben az összefüggésben az is, hogy a pamut 98%-a, melyet a C&A kollekciókhoz 2019-ben felhasználtak, már fenntartható forrásból származott. A cél az volt, hogy 2020 év végéig kizárólag fenntartható pamutot használjanak fel. A fenntartható Denim kapszula kollekció 2021 április elejétől lesz elérhető az európai online shopban, valamint Németország és Ausztria kijelölt üzleteiben.

C&A 2021-es kollekció

Fotók: C&A

Promóció

Olvasd el ezt is!