Fenntartható és testpozitív menstruációs bugyi készült

2020. július 30. |

Az ultrakönnyű, fenntartható körülmények között gyártott bambuszbugyikból hagyományos és menstruáció idején hordható változat is készült.

A CaroQuillának az a mottója, hogy egy nőnek sem kellene kevesebbnek éreznie magát annál, mint ami – vagyis egy gyönyörű, magabiztos istennőnél. Ehhez az érzéshez szeretnének hozzájárulni kényelmes és praktikus bambuszfehérneműikkel.

A fenntartható forrásból nyert bambuszból készített ökobugyik között van hagyományos és menstruáció idején hordható darab is. A menstruációs bugyik kialakítása persze speciális: a négy rétegből álló konstrukcióban kívülről ölelik a bambuszból készült textildarabok a magas nedvszívó képességű matériákat. A márka állítása szerint fehérneműik nemcsak környezetbarátok, de a mi bőrünkkel is kíméletesek: az antibakteriális, hipoallergén, ultrakönnyű anyag puha, tartós és jól lélegzik, így garantáltan kényelmes viseletet biztosít majd.

A CaroQuilla jelenleg a Kickstarteren gyűjt, hogy beindíthassák a gyártást.

Olvass tovább!

Kipróbáltuk: a menstruációs bugyit

Kipróbáltuk: a menstruációs bugyit

A menstruációs kehely és a mosható betét után új zero waste termék jelent meg a női intimhigiéniás piacon. A menstruációs bugyi azt ígéri, hogy más termék mellett vagy egyszerűen önmagában használva is képes szag- és szivárgásmentesen magába szívni a menstruációs vért. Első hallásra ez azért elég idealisztikusan hangzik, de mivel minden menstruációs eszköznek megvan a maga hátránya, kipróbáltuk, tényleg érdemes-e beújítani a menstruációs kelléktárunkba a menstruációs bugyikat. 

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design