Vigyázz, kész, teszt: hialuronsavas szérum, amely azonnal kisimítja a bőrt

2021. április 26.
A hialuronsav, nem is kérdés, hogy az egyik legjobb hidratáló hatóanyag. Nemcsak fokozza a bőr saját nedvességmegtartó képességét, de a felső és mélyebb rétegek hidratálásával kisimítja a bőrt. Kipróbáltuk az Institut Esthederm Intensive hialuronsavas szérumát.

Már számos alkalommal írtunk róla, hogy a hialuronsav mi is valójában, de sosem árt egy kis ismétlés. A hialuronsav a szervezetünkben természetesen meglévő molekula, nevezhetjük úgy is, hogy a bőr „víztárolója”. Kisimítja a bőrt a felső és mélyebb rétegek hidratálásával. Sajnos a termelődése az életkor előrehaladtával csökken: 40 éves korunkra már csak fele annyi hialuronsav termelődik, mint amennyire szükségünk volna. Mivel elmúltam már 40 éves (és nem is tegnap), leteszteltem, hogy valóban látványos hatást lehet-e elérni egy szérum használatával akár pár nap alatt is.

esthederm-hyaluronic-1

Az Esthederm Intensive hialuronsavas szérum pont azt ígérte, amire szükségem volt. A dehidratált, kellemetlen érzetű bőrre ajánlják és a finom ráncokra. A téli fűtésszezon minden évben megviseli az arcbőrömet, amit most a vírus okozta helyzet, vagyis a bezártság is megfejelt. Furcsa, de szinte éreztem, hogy szomjas a bőröm. Szerencsére jó esélyekkel indultam ráncok terén: mivel a nagymamámtól örököltem a bőröm, a koromhoz képest kevés és inkább finomnak nevezhető ráncok futnak az arcomon, főként a szemem körül és a homlokom közepén (biztos sokat ráncolom a szemöldököm).

Az Intensive hialuronsavas szérum egyébként három különböző típusú hialuronsavból áll, ezek együtt hidratálják és ápolják intenzíven a bőrt, felöltik a ráncokat és a finom barázdákat, nem utolsó sorban pedig ösztönzik a szervezetet a hialuronsav természetes előállítására. Tulajdonképpen úgy kell elképzelnünk, hogy a szérum újraindítja a sejtek aktivitását, és ez adja vissza a bőr teltségét és feszességét. A szérumban egy olyan Intensive Hyaluronic® elnevezésű szabadalmaztatott, egyedülálló formula található, amely képes a bőr legmélyebb rétegeibe is behatolni, hogy vízzel feltöltődve helyreállítsa a szövetek állagát. Azonnal rehidratál a bőr felső és mélyebb rétegeiben.

esthederm-hyaluronic-1Hogyan használjuk?

A szérumot reggel és este kell felvinni, általában a krém előtt. De önmagában is használhatjuk, ideális ugyanis zsíros arcbőrre vagy nyáron. Azért utána kellett olvasnom, hogy is zajlik a tökéletes felvitel. Megfogadva az olvasott tanácsokat, nem száraz bőrre vittem fel, és beépítettem az esti és a reggeli rutinomba is. Arcmosás után alkoholmentes hidratáló tonikot használtam, és a még nedves bőrre kentem fel a hialuronsavas szérumot. A nedvességre az expertek szerint azért van szükség, mert különben a hialuronsav a bőrödből fogja elvonni a vizet és épp ellenkező hatást érsz el (vagy semmilyet). Szintén jó ötlet, ha simogató mozdulatok helyett ütögető, vagyis paskoló mozdulatokkal viszed fel. Erre esküszik most mindenki. A szérum textúrája olyan könnyű, hogy valahogy adta is magát, hogy inkább én is paskoljam és ne kenegessem. Persze a nyaki részre és a dekoltázsra is – ott ugyanis, mint általában, nekem is jobban is meglátszik az idő múlása.

Pár nap után

Bár a szérum használata esetén két hónapos kúrát ajánlanak a tökéletes eredmény érdekében, érezhető volt már 5 nap után is, hogy már nem is annyira szomjas a bőröm, és jóval rugalmasabb is, és a  „mérgelődő” ráncaim is elkezdtek kisimulni. Ami a szuper hatás mellett számomra még fontosabb, hogy a szérumnak isteni az illata. Szóval engem már ezzel megvett.

A termékről és a termékcsaládról bővebben ITT olvashatsz!

Promóció

Olvass tovább!