Vigyázz, kész, teszt: csökkentjük a hajhullást

2021. október 12.
Tisztában vagyunk vele, hogy a hajhullás egy bizonyos szinten természetes, ettől függetlenül elég ijesztő, ha úgy érezzük, hogy a normális mennyiségnél talán több hajszál marad utánunk a zuhanyzó alján, a fésünkben vagy épp a párnánkon. Kipróbáltuk a Parusan külön nőknek és férfiaknak szánt hajhullás elleni termékeit.

A szakemberek szerint naponta 100-150 hajszál elvesztése teljesen normális. Ráadásul ősszel, és ugyanígy tavasszal is, szintén természetesnek mondható az úgynevezett szezonális hajhullás. Az őszi hajhullás egyik oka, hogy a nyárhoz képest, amikor sokkal több gyümölcsöt fogyasztunk, ilyenkor az ásványi anyagokban szegényebb ételeket választjuk, másik oda pedig maga a nyár. Nyáron ugyanis rengeteg károsító hatásnak van kitéve a hajunk is: a napfény, az UV, a klóros vagy a sós víz). Persze ilyenkor azért érezhető, hogy még talán nem kóros mennyiségben hullatjuk a hajunkat.

hajhullas-elleni-sampon-noknek

Keressük az okokat!

A hajhullásnak, ha nagyobb mértékű a normálisnál, számos oka lehet. Jellemző a terhesség idején, változókorban vagy egyéb hormonális problémák esetében, de pajzsmirigy-betegség, vérszegénység, vashiány vagy a nagymértékű fogyás is okozhatja. Ugyanígy a stressz sincs jó hatással a hajkoronánkra. Érdemes először alávetnünk magunkat vizsgálatoknak, hogy kiderüljön, mi okozza a nagymértékű hajhullást.

Ha pedig már tudjuk az okot, akkor a tettek mezejére léphetünk, vitamin és ásványi anyagok pótlásával. Megesik azonban, hogy semmilyen okra nem derül fény. Mindkét esetben érdemes a hajunknak kívülről is segítséget nyújtanunk.

Az én hajkoromán sajnos még az őszt sem várta meg. Már a nyáron nagymértékben elkezdett hullani. Először még próbáltam győzködni magam, hogy ez még a normális szint, de be kellett látnom, hogy itt az ideje behatóbban foglalkozni a kérdéssel. Sejtettem, hogy a tavasszal és nyár elején tartott léböjt napoknak és a nagymértékű fogyásomnak köze lehet a dologhoz. Egy vérvétel után ki is derült, hogy vashiányom lett. Amellett, hogy az orvos utasításait követve kezdtem el a vasat visszaépíteni a szervezetembe, úgy éreztem, valami plusz segítség is kell a hajamnak.

Hajmosás megfelelő termékekkel

A hajmosás nem tartozott a kedvenc programjaim közé ebben az időszakban. Ijesztő volt, hogy mennyi hajat kellett összeszednem utána. A Parusan Stimuláló sampon nőknek terméket jó ideje próbálgatom, és bár tökéletesen még nem szűnt meg a problémám, de már javuló tendenciát mutat. Lelkileg pedig már nem teher a hajmosás, mert tudom, hogy a legjobb összetevőkkel segítem a hajhullás csökkentését.

A Parusan hajhullás elleni három terméke együtt hat igazán. A Stimuláló samponban biotin, L-argitin és E-vitamin található, és egy speciális összetevő, az Anagain®, amely csökkenti a hajhullást és támogatja a haj növekedési fázisát. Jó hír, hogy mindennapos hajmosásra is ajánlják. A Parusan Intenzív hajkúra nőknek terméket mindjárt hajmosás után érdemes felvinni a nedves hajra, akár egy balzsamot, vagy pakolást (bátran használjuk, ha hetente kétszer, háromszor szoktunk hajat mosni). A hajkúra az ismert Parusan formula mellett értékes jojoba- és szőlőmagolajat tartalmat, amelyek mindegyike intenzíven ápolja a hajat (sérült és száraz hajra is tökéletes) és a fejbőrt is, sokkal ragyogóbb és puhább lesz a hajunk. Ráadásul könnyebben fésülhető.

Mindezeket kiegészíthetjük még a Parusan Energizáló tonikkal, amelynek legtöbb összetevője megegyezik a samponéval, vagyis csökkenti a hajhullást és támogatja a haj növekedési fázisát. A tonikot a hajmosás után be kell masszíroznunk a fejbőrbe, és miután kicsit vártunk, már száríthatjuk is meg a hajunkat a szokásos módon. Szerencsére nem okoz zsírosodást, és nem lesz tőle nehezebben formázható a haj. Ami pedig sokunknak szintén fontos, hogy szuper illata van.

hajhullas-elleni-sampon-ferfiaknak

Segítség férfiaknak is!

A férfiaknál még inkább tabutéma a hajhullás. Nem szívesen beszélnek róla, és valahogy lelkileg is jobban megviseli őket hajkoronájuk elvesztése. Esetükben egészen más okokat kell keresni: a férfiaknál kialakuló diffúz (vagyis a fej egészén, elszórtan bekövetkező) hajhullás sokszor a munkahelyi vagy a napi stresszel hozható összefüggésbe, de azt is érdemes megvizsgálni, hogy lehetséges-e, hogy a hajhullás egyes gyógyszerek mellékhatása.

A párom, bár sosem panaszkodott különösebben, hogy hullana a haja, egyből lecsapott a Parusan Stimuláló samponra, amelyet speciálisan a férfiaknak fejlesztettek ki. Összetevői is egészen mások, mint a nőknek szánt samponé: a speciális összetevő, az Anagain® mellett koffeint, L-arginint és B3-vitamint tartalmaz, a sampon csökkenti a hajritkulást és a  hajhullást, támogatja a haj növekedési fázisát, támogatja a fejbőr vérkeringését. A sampon mellé ajánlott az előnyös hatás kedvéért a Parusan Energizáló tonik használata is (ugyanazokkal az értékes összetevőkkel). Ennyit még a férfiak is képesek megtenni magunkért, pláne, ha érzik, hogy van értelme.

Bővebb infót ITT találsz!

Promóció

Olvass tovább!