Tóth Márk képviselheti a nemzetközi Style & Colour Trophy fodrászversenyen Magyarországot

2021. október 22.
A L'Oréal Professionnel Style & Colour Trophy az idei év egyik legizgalmasabb eseménye volt fodrászati fronton, ahol a 2021-ben a French Balayage témában mutathatták meg a szakma feltörekvő tehetségei tudásukat. A hazai döntőt Tóth Márk nyerte meg, így ő juthat tovább a nemzetközi döntőbe, hogy harcba szálljon a nemzetközi díjért, és ezáltal a világszintű szakmai elismertségért.

A nemzetközi L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy fodrászverseny nemcsak presztízsértékkel bír a területén, hanem egészen komoly múlttal is. Először 1954-ben, Angliában rendezték meg a világ egyik legrégebbi és legfontosabb profi fodrászversenyét, amely idén, a pandémia korában az online térben is debütált. A 2021-ben új, digitalizált és minden fodrász számára elérhető formában jelentkező Style & Colour Trophy a világ első online fodrászversenyei között van, ahol a vendégek is szót kaptak és online szavazás keretén belül kiválaszthatták a nekik leginkább tetsző „lookot”.

loreal-toth-mark
Gyönyörű munkák, kreatív megoldásokat

Maga a megmérettetés különleges lehetőséget nyújt a versenyzőknek, hogy bemutathassák munkájukat és az új technikákat, valamint felfedezhessék a friss hajtrendeket és stílusokat. A versenyt az teszi különlegessé, hogy a fodrászoknak a teljes művészi összképre oda kell figyelniük, hiszen a zsűri a modell teljes megjelenését értékeli, amelybe nem csak a frizura, de a smink, a vágás és a styling is beletartozik.

A Style & Colour Trophy-ra a világ 40 országából jelentkezhetnek a fodrászok, Magyarországon összesen 37 fodrász 50 pályamunkával mérette meg magát. Mindehhez egy 6 képből álló pályamunkát kellett beadniunk, ezek alapján választotta ki a L’Oréal Professionnel oktatási csapata a nemzeti döntőbe bekerülő 6 fodrászt. A döntősök 2021. augusztus 26-án a L’Oréal Professionnel Akadémián az 5 tagú zsűri (Dancsó Erika, L’Oréal Professionnel ID Artist; Zsiga Renáta, L’Oréal Professionnel Nagykövet; Zsidró Tamás, L’Oréal Professionnel Nagykövet, Hansági Dorka, Fodrászinfó szerkesztő, Dóczy Júlia, Marie Claire szépségszerkesztő) előtt készíthették el egy másik modellen az idei verseny témájául szolgáló French Balayage munkájukat.

A teljes munkafolyamatra (smink, frizura és ruha styling) a nemzeti verseny döntőseinek összesen 5 órájuk volt. Ez idő alatt pedig minden versenyző munkájáról készült egy 0.55 mp- videó is készült, benne a modellt ábrázoló előtte-utána képekkel és editorial fotókkal. Külön érdekesség volt idén, hogy zsűri és a L’Oréal Professionnel oktatói csapatának szavazatai mellett 2021. szeptember 12-14 között a nagyközönség felé is megnyílt a szavazás lehetősége a Style & Colour Trophy oldalán, így végül az eredmények alapján szeptember 15-én 4 díjat adtak át, mégpedig 1. helyezett, A legjobb Francia Styling, A legjobb előtte-utána, A közönség kedvence díját.

Magyarország képviseletében

A hazai versenyt – és a legjobb Francia Styling díjat – megnyerő Tóth Márk kisvideója már a nemzetközi verseny bejutásáért felelős csapatánál van. Az, hogy vajon a magyar fodrásznak lesz-e lehetősége bekerülni a nemzetközi döntőbe és így akár 9 ország győztese közé bekerülni, november közepén kiderül.

loreal-toth-markTóth Márk pályamunkája

A kiválasztott 6 versenyző egytől- egyig gyönyörű munkát adott le, ezért a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt a döntésnél.

A döntősök szemével…

Zana Erzsébet – @zanaerzsi
„A L’Oréal Style & Colour Trophy fodrászversenyen való részvétel lehetőséget adott felhívni a figyelmet a különbözőségünkre, világunk sokszínűségére. Az általam megálmodott szépségen keresztül megmutatni a Nőt…, aki a ‘hiányosságai’ ellenére: erős, bátor és határozott, egyben kifinomult és franciásan elegáns. Megtisztelő volt számomra a L’Oréal Style & Colour Trophy nemzeti döntőjében való részvétel.”
Style-Colour-trophy

Lukács Panna (díj: A Közönség Kedvence) – @lukacspanni_hairdresser
„A L’Oréal Style & Colour Trophy egy nagy kihívás volt számomra, ugyanis nem volt jó élményem egy előző versenyen. Amilyen nehezen és félve indultam neki, annyira örülök, hogy megtettem. Egy bizonyítás volt magamnak, hogy amit csinálok az jó irányba fejlődik, ezenkívül rengeteg fantasztikus szakmabelivel ismerkedhettem meg, akik arra ösztönöztek, hogy én is még jobb legyek!”

Style-Colour-trophy

Pfaff Dóra – @dorapfaffhair
„Nekem a L’Oréal Style & Colour Trophy óriási előrelépést jelentett szakmailag. Feltöltött és motivál mind a mai napig. Nagyon örülök, hogy megismerhettem azokat az embereket, kollégákat, akikkel együtt dolgoztunk a versenyen. Nagyon jó érzés volt ott lenni, részt venni ebben az egészben és viszont látni a munkámat a képeken, videókban.”
Style-Colour-trophy

Tellér Henrietta – @heni.teller
„A 2021-es L’Oréal Style & Colour Trophy egy fantasztikus lehetőség volt arra, hogy a meglévő tudásomat, elhivatottságomat és maximalizmusomat megmutathassam a nagyközönség számára. A versenynek nem a győzelem volt a legnagyobb nyereménye, hanem az ide vezető út, amely alatt rengeteg plusz tudást, tapasztalatot, újdonságot és ismeretséget szereztem. A verseny kivitelezése maximálisan tükrözte a L’Oréal Professionnel jegyeit, hiszen kimagaslóan színvonalas volt. Köszönöm, hogy részese lehettem!”
Style-Colour-trophy

Pályi Bence – A Legjobb Előtte-Utána @bencepalyi
„A L’Oréal Style & Colour Thropy versenyen ki tudtam fejezni a szeretetem, a lelkesedésem a szakmám iránt. Nagyszerűen éreztem magam, hiszen szuper csapatom volt, a modellem is kihozta magából a 100%-ot és tartalmas, izgalmas napon vagyunk túl, amelynek meg is lett az eredménye, hisz megnyertem a Legjobb Előtte-Utána kategóriát, ami miatt nagyon boldog voltam.”

Style-Colour-trophy

Tóth Márk – 1. helyezett díja és a Legjobb Francia Styling díja @toth.mark2
„Számomra a L’Oréal Style & Colour Trophy a szakmai kreativitásom megélését jelenti. Egy jó lehetőség, hogy még több kollégával ismerkedjek meg a szakmai életben. A verseny motivációt adott nekem, valamint a hajfestési technikáimat is tudtam kamatoztatni és fejleszteni. Nagyon sokat készültem a versenyre, és azt gondolom, a befektetett munka kifizetődött, hiszen – a tapasztalaton túl – két díjat is hazavihettem. Az pedig, ha bekerülnék a nemzetközi döntőbe is, nemcsak hatalmas visszajelzés lenne, de egy álom beteljesülése is.”

Style-Colour-trophy

Promóció