Hajszépítő tippek fodrászmentes időkre

2021. március 30.
Végre vége a sapkaszezonnak, de a jelenlegi korlátozások miatt fodrászhoz épp nem tudunk menni. Mutatunk pár tippet, amivel tényleg formába hozhatjuk a frizuránkat a hosszú tél után.

Habár maszkunk eltakarja az arcunk nagy részét, hajkoronánkkal is kitűnhetünk, felhívhatjuk magunkra a figyelmet. Most, hogy vége a sapkaszezonnak, ráadásul a jelenlegi korlátozások azt sem engedik, hogy fodrászhoz menjünk, fordítsunk nagyobb hangsúlyt fürtjeink ápolására otthon.

hajapolas-tel-tavasz
A téli hideg idő minden évben erősen megviseli a hajunkat. A kinti és benti hőmérséklet-különbség és a fűtésszezon kiszárítja a hajszálainkat és gyorsítja a hajvégeink töredezését, nem beszélve a sapkák okozta gyorsabb zsírosodásról. A téli sapkák elpakolása után itt az idő, hogy egy kis extragondoskodással regeneráljuk megviselt hajunkat, és visszanyerjük élettel teli csillogását.

Ahhoz, hogy a tincseinket újra formába hozhassuk elengedhetetlen, hogy igazán tápláló és értékes hatóanyagokban gazdag sampont és balzsamot használjunk, amelyek belülről regenerálják és ellenállóvá teszik hajszálainkat. A hosszú téli hónapok miatt érdemes olajokkal dúsított tápláló termékeket keresnünk, ha dús és erős hajszálakat, fésülhető és puha tapintást szeretnénk. Ha különleges törődésre van szükségünk, ma már rengeteg hajtápláló ampullával adhatunk extralöketet a hajunknak. A sokrétű segítséget biztosító olajos indulók látványosan kondicionálják és élettel telivé varázsolják a hajat, ha pedig fel szeretnénk turbózni a hatást: heti egyszer vessük be a balzsamunkkal összekeverve, vagy önmagában használva. Mélyen hidratált és extrán táplált fürtöket eredményez.

A hajvégek ápolása

A fűtésszezon talán a hajvégeinkre van a legrosszabb hatással, hiszen a fűtött belső terekben kialakuló száraz levegő következtében hajunk elveszíti nedvességtartalmát, amely könnyen az amúgy is kényes hajvégünk eltöredezését okozhatja. Hogy visszanyerhessük hajvégeink dús és egészséges tapintását, kiemelt figyelmet kell fordítanunk ápolására. A szakértők ilyenkor kifejezetten a töredezett hajra kifejlesztett hajvégápoló szérumokat javasolnak, amely azonnal kisimítják és javítják a sérült hajvégek megjelenését, fényessé és egészséges külsejűvé teszik hajunkat, mintha csak most léptünk volna ki a fodrásztól. Használhatjuk hajmosás után nedves hajon, de akár a száraz fürtjeinket is kényeztethetjük vele két hajmosás között is, hiszen egy-egy jó minőségű termék nem nehezíti el, nem zsírosítja hajszálainkat.

hajapolas-tel-tavasz
Habár télen a sapka használata kötelező, hiszen így óvhatjuk meg hajhagymáinkat a megfázástól, meleg sapkáink gyakran felgyorsíthatják hajunk zsírosodását. A sapkánkban kialakult meleg levegő fejbőrünk izzadásához, esetlegesen irritációjához vezethet, amely hajunk gyorsabb zsírosodását váltja ki, így nehéz tartani a heti egyszeri, legfeljebb kétszeri hajmosást. A hajmosások gyakoriságának csökkentéséhez szárazsampont ajánlanak a szakértők, hiszen ennek használatával könnyen nyerhetünk 1-2 extra napot fejbőrünk számára. A szárazsampon magába szívja a felesleges faggyút, dús hatást kölcsönöz, és felfrissíti frizuránkat két hajmosás között.

Fotó: Unsplash, Marie Claire-Archív

Forrás: Avon

Olvastad már?