Vigyázz, kész, teszt: tengerbiológia és növénytan az arcodon

2021. október 27.
A szépségipar újra egyre gyakrabban nyúl a természet kincseihez, a természetes alapanyagok leghatékonyabb kihasználásában pedig a legfrissebb tudományos kutatások is segítik a beautyszektor szakértőit. Így lehetséges, hogy a botanika és tengeri biotechnológia területein megszerzett ismeretek szérumokba és arcápolókba kerüljenek, hogy aztán megvédjék bőrünket a káros környezeti hatásoktól. Kipróbáltuk az Yves Rocher Elixir Botanique termékcsaládját.

Az egész világon egyre nagyobb problémát jelent a légszennyezés, ami nemcsak a belső szerveinket, de szervezetünk első védvonalát, a bőrünket is károsíthatja. A káros környezeti hatások hozzájárulhatnak a mitesszerek és pattanások kialakulásához, bőrpírt és bőrirritációt okozhatnak, felgyorsítják a bőr öregedését, és – a napsugárzás káros hatásait felerősítő szennyezett levegő miatt – pigmentációhoz vezethetnek. Magyarországon az őszi és téli időszakban különösen gyakori, hogy a légszennyezettség szintje miatt veszélyessé minősítik a levegőt, ezért ilyenkor érdemes fokozottan odafigyelni bőrünk védelmére.

teszt-botanika-termeszetes-kozmetikum

Az Yves Rocher Elixir Botanique termékcsaládja a természet erejével, egészen pontosan kétféle különleges mikroalga segítségével veszi fel a küzdelmet: a bolygó egyik legnagyobb oxigéntermelőjének számító Nasturtium mikroalgák fokozzák a bőrsejtek oxigénellátását, míg a Tetraselmis mikroalgák kifejezetten a környezetszennyezés okozta negatív hatások ellen dolgoznak. Az óceán és a szárazföld kapcsolatából inspirálódó bőrápolók alapját így a két mikroalga kombinálásából született, 100 százalékban kizárólagos szabadalmazású növényi innováció adja.

Mivel én is a belváros egy meglehetősen forgalmas részén élek (ahol nem ritkán a legrosszabb légszennyezettségi értékeket mérik egészen Budapesten), gyakran aggódom bőröm állapota miatt. A kisgyerekes életmóddal járó alváshiány, és a sajnálatosan rossz vízfogyasztási szokásaim szintén nem igazán segítenek: gyakran érzem, hogy a bőröm száraz, húzódik, a tükörbe nézve pedig szomorúan szembesülök vele, hogy jóval fakóbb és élettelenebb, mint amilyen lehetne. Az elmúlt hetekben igyekeztem kézbe venni az irányítást és kárpótolni az arcom az elhanyagolásért, ezért különösen izgatottan vártam, hogy kipróbálhassam az Yves Rocher Elixir Botanique termékeit. A termékcsalád a növényi kozmetikumok erejével és az oxigénmechanizmus sejtszöveteket aktiváló hatásával ígér fiatalosabb, egységesebb, hidratáltabb bőrt, a méregtelenítő szérum és krémek pedig segítenek a bőrnek lélegezni és védelmet nyújtanak a szennyezett levegő okozta károsodásokkal szemben.

Az Elixir Botanique termékek között találunk egy regeneráló szérumot, egy nappali és egy éjszakai arcápolót és egy fáradtság elleni golyós szemkörnyékápolót. Fáradt anyukaként elsőként a szemkörnyékápolóért nyúltam, és azonnal lenyűgözött a különleges applikátor. Lehet, hogy csak elment mellettem a beautyszektor fejlődése, de én tényleg még nem láttam ilyen praktikus kialakítást: a fejen található három kis ezüstgörgő segít eloszlatni a tubus közepéből kinyomott krémet, kellemesen masszírozva a szemkörnyék érzékeny bőrét. A krém nem zsíros, könnyen beszívódik, és egyből kellemes ragyogást kölcsönöz a szem alatti sötétebb területnek. Az applikátornak köszönhetően motivált voltam, hogy ne csak pár másodperc alatt a szemem alá ütögessem, hanem jó alaposan eloszlassam és bedolgozzam a terméket, és ha figyelünk a szakszerű masszírozásra, tényleg extrán kényeztethetjük ezt a kritikus területet.

A másik kedvencem a regeneráló szérum lett: nagyon izgatnak ezek a hatóanyagban gazdag, különleges elixírek, amikkel extra kényeztetést nyújthatunk a bőrünknek. Ezt a szérumot este és reggel használtam – nagyon tetszett, hogy gyorsan bele tudom dolgozni a bőrbe, nem nehéz, könnyű vizes-géles állaga van és viszonylag semleges illata – kifejezetten azért, hogy férfiak és nők is használhassák. Pillanatok alatt felszívódik, ragyogóvá teszi a bőrt, ráadásul erősíti és védelmezi a légszennyezés hatásaival szemben. Felvitel után kellemesen puha lesz a bőr, és mintha egy finom, selymes filmréteg is képződne rajta. Nekem egyébként kombinált, a T-zónában zsírosodásra hajlamos bőröm van, ez a szérum pedig kicsit kifényesítette a homlokomat, de egy mattabb alapozó ezt könnyen orvosolta.

Reggel ezt a lépcsőt nappali, este pedig az éjszakai arcápoló felvitele követte: a nappali krém gazdagon hidratál a hűvösebb hónapokban is anélkül, hogy elnehezíteni a bőröm. Kellemes, laza textúra, nagyon jól kezelhető, és külön plusz pont, hogy az illata is kellemes. Az alapozót is nagyon kényelmesen fel lehet vinni utána, jó alapot ad a sminkeléshez, nem csúszkálnak rajta a termékek.

Az éjszakai arcápoló nálam az esti rutin utolsó lépéseként kerül fel, és szerencsére ez is nagyon kényelmesen használható termék, ami szépen eloszlik a bőrön és gyorsan beszívódik, így nem kenődik szanaszét a paplanon és a párnán.

Összességében már néhány nap alatt is érezhetően javult a bőrképem, sokkal puhább, hidratáltabb lett, élettel telibb lett a színe és kellemesebb a tapintása. A méregtelenítés és az oxigénellátás fokozódása megtették a hatásukat és egészségesebbé, fiatalosabbá tették az arcom. És bár ez csak hosszú távon fog kiderülni, nagyon bízom benne, hogy ezekkel a hatóanyagokkal felvértezve tényleg kicsit nyugodtabban léphetek ki a lakásból a belvárosi levegőre.

Promóció

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!