Téli arcápolási minimumok és maximumok, amik jót tesznek a bőrödnek

2021. november 29.
Most, a hideg idő beálltával érdemes nagyobb figyelmet szentelni a hidratálásra és bőrünk védelmére.

A szeles, hűvös időben könnyed, nyári arcápolóink már kevesek lehetnek, miközben a bőrbarrier védelmére még jobban figyelni kell. De hogyan tegyük mindezt? Első és legfontosabb, hogy ne kapkodjunk. Ahelyett, hogy összevásárolnánk ezt-azt, nézzük át arcápolási rutinunk egészét, az ugyanis jó esetben olyan, mint egy kirakó: ha minden eleme passzol egymáshoz és bőrünkhöz, akkor csodás összképet ad. Esetünkben ápolt bőrt, a legjobbat, amit kihozhatunk belőle.

1. lépés: arctisztítás

Egy jól összeállított arcápolási rutin az arctisztítónál kezdődik, télen fokozottan ügyeljünk rá, hogy gyengéd, a bőrt nem szárító típust válasszunk. Nem kell aggódni, a szennyeződést prímán leviszik, miközben a bőr barrier rétege sem sérül. A  Doctor Babor Refine Cellular Ultimate Repair Cleanser például egy mélytisztító lemosó, mely egészen magas, 4.5%-os koncentrácóban tartalmazza a márka „titkos bőrszépítő fegyverét”, a Biogen Plant bőrregeneráló növényi kivonatot, valamint méhpempő, és szorbit is segítik a bőr regenerációját.

 

Babor Ultimate Repair Cleanser

Babor Ultimate Repair Cleanser

 

2. lépés: tonizálás

A tonerek szuper megoldást jelentenek rá, ha bőrünk igényli a plusz hidratálást, nyugtatást, nehéz krémes rétegekkel azonban nem szeretnénk elnehezíteni azt. Többlépéses arcápolási rutinokban ezért szerepelnek rendre, vízszerűen híg állaguknak is köszönhetően pillanatok alatt, maradéktalanul felszívódnak a bőrbe. Kipirosodott, érzékeny bőrre jó megoldás lehet a Doctor Babor Refine Cellular Rebalancing Liquid, mely az arctisztítást követően viszaállítja bőrünk pH értékét, és lehetővé teszi, hogy a szérumok és arckrémek célzott hatóanyagai jobban felszívódjanak, kifejtsék hatásukat.

Doctor Babor Refine Cellular Rebalancing Liquid

Doctor Babor Refine Cellular Rebalancing Liquid

3. lépés: szérum

Vétek kihagyni a rutinból a szérumok nyújtotta intenzív ápolást. Ha a hidegebb időtől, maszkviseléstől kipirosodott bőrünk plusz törődést igényel, mindenképp iktassunk be célzott hatóanyagú készítményt. A Babor Skinovage Calming Bi-Phase Serum panthenol és allantoin tartalma megnyugtatja a bőrt, emellett pedig olyan botanikai lipideket tartalmaz, melyek segítik a bőr természetes védőrétegének regenerációját. Érzékeny bőrűeknek kiváltképp hasznos ez a bőrerősítő funkció, mely természetesen plusz hidratáláshoz is juttatja a bőrt.

Babor Skinovage Calming Bi-Phase Serum

Babor Skinovage Calming Bi-Phase Serum

4. lépés: hidratáló krém

A téli időszakban helyezzük előtérbe a testesebb krémeket, főként száraz bőr esetén egy okkluzív, lezáró krém használata mindenképp javasolt, hogy az megfelelő védőréteget képezzen a bőrön. A Babor Skinovage Glowing Protect Cream egy gazdag textúrájú arckrém, mely táplálja és nyugtatja a bőrt, ráadásként pedig fénylő pigmenteket tartalmaz, így kiemelve bőrünk természetes ragyogását. Nappalra feltéve ne feledjük el fényvédővel zárni arcápolási rutinunkat.

Babor Skinovage Glowing Protect Cream

Babor Skinovage Glowing Protect Cream

+ Kiegészítő lépések

A napi szinten alkalmazott arcápolók mellé időnként érdemes beiktatni egy-egy plusz ápoló készítményt, mely felturbózhatja az alaprutint. Ilyen lehet egy bőrápoló maszk, amit 1-2 naponta is használhatunk. A Babor Skinovage Moisturizing Foam Mask, a téli időszakban hathatós segítséget nyújt, hogy a bőr természetes védőrétege optimálissá váljon és hatékonyan javuljon a nedvességhiányos állapot. Ráadásul izgalmas, hab állagban teszi mindezt.

Babor Skinovage Moisturizing Foam Mask

Babor Skinovage Moisturizing Foam Mask

 

A koncentrátum mellett érdemes egy-egy ampullakúrát is beiktatni időnként, ezeket a magas hatóanyagtartalmú készítményeket rutinunkban a szépségelixír helyett vagy mellett alkalmazzuk. A Babor kínálatában bőrtípusunknak, bőrproblémánknak megfelelően ki tudjuk választani a legalkalmasabbat. Ezek közül most a a Doctor Babor Ceramide Ampullát emelnénk ki, ez ugyanis különösen alkalmas a hideg, téli időjárás által előforduló bőrpír, irritáció kezelésére. Keramidokat és 2% niacinamidot tartalmaz, küzd a stresszes, megterhelt bőrérzet ellen és segíti az ép bőrbarrier fenntartását.

Boctor Babor Ceramide Ampulla

Doctor Babor Ceramide Ampulla

 

Ha ennél is intenzívebb kúrára vágyunk, a Babor Adventi Ampulla Naptárt feltétlen érdemes számításba venni. Ez a 24 ablakos, gyönyörűen kivitelezett doboz ugyanis egy komplett arcápolási kúrát tartalmaz, a tízféle ampulla meghatározott sorrendben található az ablakokban, amelyek felhasználásával sokat tehetünk bőrünk revitalizálásáért, hidratálásáért, regenerálódásáért és feszesítéséért.

Babor Adventi Ampulla Naptár

Babor Adventi Ampulla Naptár

 

Promóció

Ezt olvastad már?