Téli arcápolási minimumok és maximumok, amik jót tesznek a bőrödnek

2021. november 29. |

Most, a hideg idő beálltával érdemes nagyobb figyelmet szentelni a hidratálásra és bőrünk védelmére.

A szeles, hűvös időben könnyed, nyári arcápolóink már kevesek lehetnek, miközben a bőrbarrier védelmére még jobban figyelni kell. De hogyan tegyük mindezt? Első és legfontosabb, hogy ne kapkodjunk. Ahelyett, hogy összevásárolnánk ezt-azt, nézzük át arcápolási rutinunk egészét, az ugyanis jó esetben olyan, mint egy kirakó: ha minden eleme passzol egymáshoz és bőrünkhöz, akkor csodás összképet ad. Esetünkben ápolt bőrt, a legjobbat, amit kihozhatunk belőle.

1. lépés: arctisztítás

Egy jól összeállított arcápolási rutin az arctisztítónál kezdődik, télen fokozottan ügyeljünk rá, hogy gyengéd, a bőrt nem szárító típust válasszunk. Nem kell aggódni, a szennyeződést prímán leviszik, miközben a bőr barrier rétege sem sérül. A  Doctor Babor Refine Cellular Ultimate Repair Cleanser például egy mélytisztító lemosó, mely egészen magas, 4.5%-os koncentrácóban tartalmazza a márka “titkos bőrszépítő fegyverét”, a Biogen Plant bőrregeneráló növényi kivonatot, valamint méhpempő, és szorbit is segítik a bőr regenerációját.

 

Babor Ultimate Repair Cleanser

Babor Ultimate Repair Cleanser

 

2. lépés: tonizálás

A tonerek szuper megoldást jelentenek rá, ha bőrünk igényli a plusz hidratálást, nyugtatást, nehéz krémes rétegekkel azonban nem szeretnénk elnehezíteni azt. Többlépéses arcápolási rutinokban ezért szerepelnek rendre, vízszerűen híg állaguknak is köszönhetően pillanatok alatt, maradéktalanul felszívódnak a bőrbe. Kipirosodott, érzékeny bőrre jó megoldás lehet a Doctor Babor Refine Cellular Rebalancing Liquid, mely az arctisztítást követően viszaállítja bőrünk pH értékét, és lehetővé teszi, hogy a szérumok és arckrémek célzott hatóanyagai jobban felszívódjanak, kifejtsék hatásukat.

Doctor Babor Refine Cellular Rebalancing Liquid

Doctor Babor Refine Cellular Rebalancing Liquid

3. lépés: szérum

Vétek kihagyni a rutinból a szérumok nyújtotta intenzív ápolást. Ha a hidegebb időtől, maszkviseléstől kipirosodott bőrünk plusz törődést igényel, mindenképp iktassunk be célzott hatóanyagú készítményt. A Babor Skinovage Calming Bi-Phase Serum panthenol és allantoin tartalma megnyugtatja a bőrt, emellett pedig olyan botanikai lipideket tartalmaz, melyek segítik a bőr természetes védőrétegének regenerációját. Érzékeny bőrűeknek kiváltképp hasznos ez a bőrerősítő funkció, mely természetesen plusz hidratáláshoz is juttatja a bőrt.

Babor Skinovage Calming Bi-Phase Serum

Babor Skinovage Calming Bi-Phase Serum

4. lépés: hidratáló krém

A téli időszakban helyezzük előtérbe a testesebb krémeket, főként száraz bőr esetén egy okkluzív, lezáró krém használata mindenképp javasolt, hogy az megfelelő védőréteget képezzen a bőrön. A Babor Skinovage Glowing Protect Cream egy gazdag textúrájú arckrém, mely táplálja és nyugtatja a bőrt, ráadásként pedig fénylő pigmenteket tartalmaz, így kiemelve bőrünk természetes ragyogását. Nappalra feltéve ne feledjük el fényvédővel zárni arcápolási rutinunkat.

Babor Skinovage Glowing Protect Cream

Babor Skinovage Glowing Protect Cream

+ Kiegészítő lépések

A napi szinten alkalmazott arcápolók mellé időnként érdemes beiktatni egy-egy plusz ápoló készítményt, mely felturbózhatja az alaprutint. Ilyen lehet egy bőrápoló maszk, amit 1-2 naponta is használhatunk. A Babor Skinovage Moisturizing Foam Mask, a téli időszakban hathatós segítséget nyújt, hogy a bőr természetes védőrétege optimálissá váljon és hatékonyan javuljon a nedvességhiányos állapot. Ráadásul izgalmas, hab állagban teszi mindezt.

Babor Skinovage Moisturizing Foam Mask

Babor Skinovage Moisturizing Foam Mask

 

A koncentrátum mellett érdemes egy-egy ampullakúrát is beiktatni időnként, ezeket a magas hatóanyagtartalmú készítményeket rutinunkban a szépségelixír helyett vagy mellett alkalmazzuk. A Babor kínálatában bőrtípusunknak, bőrproblémánknak megfelelően ki tudjuk választani a legalkalmasabbat. Ezek közül most a a Doctor Babor Ceramide Ampullát emelnénk ki, ez ugyanis különösen alkalmas a hideg, téli időjárás által előforduló bőrpír, irritáció kezelésére. Keramidokat és 2% niacinamidot tartalmaz, küzd a stresszes, megterhelt bőrérzet ellen és segíti az ép bőrbarrier fenntartását.

Boctor Babor Ceramide Ampulla

Doctor Babor Ceramide Ampulla

 

Ha ennél is intenzívebb kúrára vágyunk, a Babor Adventi Ampulla Naptárt feltétlen érdemes számításba venni. Ez a 24 ablakos, gyönyörűen kivitelezett doboz ugyanis egy komplett arcápolási kúrát tartalmaz, a tízféle ampulla meghatározott sorrendben található az ablakokban, amelyek felhasználásával sokat tehetünk bőrünk revitalizálásáért, hidratálásáért, regenerálódásáért és feszesítéséért.

Babor Adventi Ampulla Naptár

Babor Adventi Ampulla Naptár

 

Promóció

Ezt olvastad már?

Precíz megoldások minden szépségigényre

Precíz megoldások minden szépségigényre

Évszakváltáskor érdemes a szépségápolási szokásaidon is változtatni, hogy az év hátralevő részében is hatékony ápolásban részesítsd bőrödet. A nyári hónapokban a bőrt rengeteg káros UV sugárzás éri, amely után kiemelten fontos a megfelelő regenerálás. Ráadásul bőrünket ilyenkor nem kímélik az őszi szelek és a szeszélyes időjárás sem.

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat