Üvegcsébe zárt bőrszépítők

2020. július 27.
Ha azt tapasztaljuk, hogy a bőrünk valamiben hiányt szenved, érdemes felturbózni a mindennapi rutinunkat egy extralépéssel. Az otthoni ampullakúrák intenzív hatóanyagkoncentrátumokkal segítik rövid idő alatt megszépíteni az arcunkat.

Míg korábban az ilyen komplex hatóanyagokért a kozmetikusunkat kerestük fel, ma már lehetőségünk van arra, hogy az otthonunk kényelmében mi magunk is végezzünk ampullás bőrszépítő kezeléseket. És bár nagy bajt nem okozhatunk egy-egy ilyen kúra során, azért használatukhoz bizony szükség van egy bizonyos fokú tudatosságra.

Először is fontos felmérnünk, hogy pillanatnyilag mire vágyik leginkább a bőrünk, és ehhez mérten megtalálni a hozzánk passzoló ampullacsomagot. Legyen szó vitaminhiányról, fáradt, fakó vagy éppen túl gyorsan zsírosodó arcbőrről, hiperpigmentációról, vízhiányról, hámlasztásról, esetleg egy esztétikai kezelés utáni regenerációról, a kis fiolák biztosan segíthetnek.

ampullak_szepseg

Egy-egy ilyen nagy dózisú hatóanyagbomba olyan a bőrnek, mint a szervezetnek egy intenzív vitaminkúra: azonnal üdítően hat, ráadásul különböző bőrproblémákat is orvosolhatunk vele. „Az ampullák hatóanyaga a bőr legmélyebbre rétegeibe is bejut, oda, ahová a krémek, szérumok már nem érnek el – magyarázza az apró üvegcsékbe zárt elixírek működési elvét dr. Vas Krisztina bőrgyógyász. – Arról nem is beszélve, hogy sokkal koncentráltabb formában van jelen bennük a hatóanyag, így a hatásfokuk is intenzívebb.”

Olvastad már?

A szakértő tippjei:

  • A felbontott ampullát rövid időn belül használjuk el, különben a hatóanyagok egy része lebomlik, és így nem tudja kifejteni jótékony hatását.
  • A kezelés alatt használjuk rendszeresen reggel és/vagy este is az ampullákat, és tartsuk be a márkák által ajánlott időkeretet.
  • Az aszkorbinsavas, glikolsavas és AHA-tartalmú készítmények alkalmazásakor mindenképpen használjunk naptejet, de ha lehet, ezeket a kezeléseket inkább ne is a legmelegebb hónapokban alkalmazzuk.

Nyáron is remek szomjoltói a bőrnek, ilyenkor is bátran az üvegcsék után nyúlhatunk, hiszen ezek a szuperszérumok nagyon kis könnyed textúrával bírnak, így nem fognak olyan érzést kelteni, mintha leolvadnának az acrunkról – bár erre az időszakra az erősen savas kezelések helyett inkább a hidratáló, bőrnyugtató ampullákat javasoljuk.

Top befutók

babor_kendermagolajos_ampulla

Babor Hemp Rebel

A kendermagolajjal és aloe verával gazdagított szérum a bőr védekező funkcióját állítja helyre, hidratál és nyugtat.

madara-hyaluronic-collagen-booster-ampullas

 

Mádara Hiyaluronic collagen Booster

Energetizál, hidratál és elősegíti a kollagéntermelődést – tökéletes választás az öregedés első jeleinek eltüntetésére is.

dr_barbara_sturm_hialuronos_szerum1

Dr. Barbara Sturm Hyaluronic Ampoules

Egy fárasztó, stresszes időszak után tökéletes szomjoltó a bőrnek ez a mélyhidratáló kúra, amely szépen feltölti a ráncokat is.

A cikk hosszabb változatát a Marie Claire áprilisi számában olvashatod.

Fotó: Unsplash, Getty Images

Olvass tovább!