A tudatos bőrápolás fontossága

2021. december 07.
Kezdd időben az arcápolást, hogy a mindennapjaid részeként megelőzd a bőrhibák megjelenését. Milyen az egyszerű, minden napra beiktatható bőrápolási rutin? Minden a megfelelő alapokkal kezdődik.

A N.A.E. Naturale Antica Erboristeria egy autentikus szépségápolási márka, amelynek gyökerei az olasz gyógynövénytanból erednek. Az ősi olasz gyógynövények hagyományait és szépségápolási receptjeit dicsőítve Ecocert Cosmos Organic tanúsítvánnyal ellátott termékeinket a bio összetevők egyedi egyvelege teszi különlegessé. Portfóliónkban megtalálhatóak hajápolási, testápolási és arcápolási termékek egyaránt, hogy tudatos fogyasztóinknak a szépségápolás több területén is megoldást tudjunk nyújtani.

#1. lépés: Tisztítás

Első lépéseként érdemes arctisztító terméket használnod, hogy friss és tiszta arcbőrre tudd felvinni kedvenc krémedet, vagy szérumodat. A Micellás víz csodás tulajdonsága, hogy gyengéden tisz­tít és távolítja el a sminket egy lépésben, de használhatsz Arctisztító habot, vagy szi­lárd terméket is, mint például egy Tisztító szappan a kívánt eredmény eléréséhez.

#2. lépés: Hidratálás

Bőrünk víztartalmának megőrzése és hidratálása nagyon fontos a kiegyensúlyozott és puha arcbőr érzetéért. Az ideális beszívódás érdekében az arc közepétől kezdd el eldolgozni a krémet nagy, körkörös mozdulatokkal. Ne feledkezz meg a nappali mellett az éjszakai hidratálásról sem, a tökéletes egyensúly megteremtésének érdekében.

#3. lépés: Ráncfeltöltés / Ránctalanítás

Kezdd időben a ráncfeltöltő készítmények használatát, hiszen ez által a folyamat lelassíthatóvá válik. Amennyiben még csak az első mimikai ráncaid jelennek meg, és a 20-as, 30-as éveid elején jársz, válassz gyengébb ráncfeltöltő, vagy öregedésgátló készítményeket, viszont ha már érettebb korba léptél, akkor itt az idő az intenzívebb krémek használatára! A bőröregedésért nagy rész­ben az UV-sugárzás a felelős, így ne feledkezz meg a fényvédelemről sem.

Hogyan lehetsz tudatos az arcápolásban?

Egyre gyakrabban találkozhatunk a „tudatosság” kifejezéssel. Legyen szó környezetvédelemről, életmódról vagy öltözködésről, a tudatosság kezd az életünk részévé válni. Ez nincsen másképp a bőrápolás területén sem. Tudatos bőrápolónak lenni annyit jelent, hogy amellett, hogy azt nyújtjuk a bőrünknek, amire tényleg szüksége van, és egy következetes rutint alkalmazunk, odafigyelünk arra is, hogy honnan származik és mit tartalmaz a termék, amit minden nap használunk. Úgy válhatsz igazán tudatos felhasználóvá, ha olyan készítményeket választasz, melyeket nem tesztelnek állatokon, vegán, illetve Eco Cert Cosmos Natural vagy Organic tanúsítvánnyal vannak ellátva, és természetes eredetű összetevőket tartalmaznak. Mindezek mellett a csomagolás is egy meg­határozó tényező! Egy igazán tudatos márka oda­figyel arra, hogy termékeit fenntartható, újrahasznosított, vagy műanyagmentes csomagolásban juttassa el fogyasztóihoz.

Megkérdeztük Inzsöl Júlia (HeyJulie) videós tartalomgyártót, hogy számára mit jelent a tudatos bőrápolás.

Számodra miért fontos, hogy természetes összetevőket  tartalmazzon egy bőrápoló termék?

Az alapvető és legfontosabb szempont nekem hosszú évek óta az állatkísérlet-mentesség, de szerencsére ezzel együtt járnak általában a természetes összetevők is, amikről már nem tudnék lemondani. Szerencsém van, mert nem allergiás semmire a bőröm ezek közül, és sokkal jobban érzem magam testileg-lelkileg attól, hogy felesleges kemikáliák nélkül, természet ihlette módon ápolom a bőröm.

Általánosságban a szépségápolás területén hogyan lehet még jobban tudatos felhasználóvá válni?

Szerintem mindig van hova fejlődni, de közben az is fontos, hogy megfelelési kényszer helyett élvezzük is a folyamatot. Az első feladat, hogy kitaláljuk mire van szüksége a bőrünknek, például, hogy milyen alapanyagokat szeret. Ha ezt már tudjuk, akkor a saját elveink mentén könnyen tudunk úgy válasz­tani, hogy lehetőleg a bőrünknek, a bolygónak és a lelkiismeretünknek is jót tegyünk a mindennapi rutinunkkal.

Promóció