A legbénább csajozós szövegek, amikkel a férfiak még mindig próbálkoznak

2022. január 03.
Lehetnek viccesek, romantikusak, de kínosan bénák is - a csajozós szövegek elvileg arra hivatottak, hogy a segítségükkel a pasik megtegyék azt a bizonyos első lépést, elindítsanak egy beszélgetés, és jó benyomást keltsenek a kiszemeltjükben. Bár egy frappáns mondat - jó esetben - tényleg meg tudja adni a szükséges lökést, a pasiknak fontos lenne szem előtt tartani, hogy az ismerkedés egy nagyon is komplex folyamat, a vonzalom pedig nem alakul ki csak úgy, varázsütésre. Mindezt a saját bőrén is megtapasztalta Thomas, a december 30-án mozikba került Én vagyok a te embered című film humanoid robotja. Az ő példája az ékes bizonyíték rá, hogy a szép szavak önmagukban mit sem számítanak.

„A szemed olyan, mint egy hegyi tó, amelyben elmerülhetek…”

Te mit szólnál hozzá, hogy egy vadidegen férfi ezzel a kicsit nyálas romantikus szöveggel próbálna meg levenni a lábadról? A képébe nevetnél? Vagy elalélnál a gyönyörűségtől? És mi lenne akkor, ha kiderülne, hogy ez a romantikus lovag valójában nem is ember, csak egy humanoid robot? Még elképzelni is bizarr, ugye? Pedig pont ezzel a szituációval veszi kezdetét Maria Schrader rendező legújabb filmje, a december 30-án mozikba került Én vagyok a te embered.

A közeli jövőben játszódó történet főszereplője az ókorkutatóként dolgozó Alma, aki belegyezik, hogy részt vegyen egy rendkívüli kísérletben: három hétig együtt kell élnie Tommal, a humanoid robottal. Tom azonban nem csak egy átlagos robot – úgy fejlesztették ki és programozták be, hogy külsőleg és belsőleg is megtestesítse Alma álmai férfiját. Elméleti síkon tehát Tom lenne a tökéletes férfi Alma számára, akivel a nő akár boldogan le is élhetné az életét… Ám Alma nehezen tud elvonatkoztatni a ténytől, hogy Thomas valójában nem ember. Hiába a sármos külső, hiába ontja magából Tom a legromantikusabb csajozós szövegeket és bókokat, ennél többre van szükség a kettejük közötti vonzalom kialakulásához. Ahhoz, hogy Thomasnak valódi esélye legyen Almánál, neki is valódi emberré kellene válnia.

Kedves pasik, ne kövessétek Tom példáját!

Persze Tomnak – legalábbis a film elején – nem sok választási lehetősége volt. A fejébe ültettek egy programot, ő pedig csak az alapján tudta meghozni a döntéseit és megválasztani a szavait. Mi, emberek ennél azért jobb helyzetből indulunk: értő, érző és gondolkodó lényként képesek vagyunk fejlődni, tanulni a hibainkból és ha kell, változtatni még a berögzült szokásainkon is. Ez pedig azt jelenti, hogy az ismerkedés, társkeresés terén sem vagyunk rászorulva arra, hogy folyton sémákban gondolkodjunk.

Az ismerkedés ugyanis egy komplex folyamat, ami jócskán túlmutat a különféle csajozós szövegek és üres bókok puffogtatásán. Begyakorolhatsz te akármilyen frappáns, humoros, vagy romantikus felszedős dumát, ha nincs mögötte tartalom, az egész semmit nem fog érni.

en-vagyok-a-te-embered

De ne legyünk ilyen szigorúak: ha a férfi jól választja meg a szavait, egy kreatív csajozós duma jó esetben tényleg meg tudja adni a kezdő lökést az ismerkedéshez. Ám ahhoz, hogy a nő érdeklődése fennmaradjon, hogy a vonzalom kialakulhasson, arra van szükség, hogy a két fél érdekesnek, kompatibilisnek érezze egymás személyiségét. Ahelyett tehát, hogy begyakorolt szövegekkel és üres frázisokkal dobálóznátok kedves férfiak, próbáljatok meg őszinték, eredetiek lenni, és igyekezzetek minél inkább a saját személyiségeteket adni az ismerkedés során.

A legbénább csajozós szövegek, amiket ideje lenne elfelejteni

A következőkben azokat a mindig visszatérő, jól bejáratott, és közben elképesztően béna illetve kínos dumákat gyűjtöttük össze, amiket érdemes lenne minden pasinak azonnal elfelejtenie.

„Szia cica, van gazdád?”

„Tudtad, hogy nem egyforma a két szemed? Egyik szebb, mint a másik!”

„Hiszel a szerelemben első látásra? Nem? Jó, akkor elmegyek előtted még egyszer.”

„Olyan gyönyörű vagy, mikor megláttalak, elfelejtettem, hogy hol lakom! Szóval neked kell hazavinned. Hozzád!”

„Ne haragudj, elhagytam a telefonszámom, elkérhetném a tiedet?”

„Remélem, értesz a mesterséges lélegeztetéshez, mert eláll tőled a lélegzetem.”

„Te aztán fáradt lehetsz. Egész nap te jártál a fejemben.”

„Megfogtam az Isten lábát, pedig csak a tiédet akartam.”

„Sokat gondolkoztam, és úgy döntöttem, hogy jobb lenne, ha nem lenne köztünk semmi…Se ruha, se levegő.”

„Ne szólj semmit, fel vagy szedve!”

en-vagyok-a-te-embered

Promóció