Várandósság és gyermeknevelés vegánként? A Bonduelle új podcastjéből kiderül, hogyan lehetséges

2022. február 16.
Sokan a mai napig forgatják a szemüket, ha valaki a várandósság alatt is vegánként étkezik, holott a vegán életmód – amennyiben tudatosan és okosan csinálják – változatosabb és színesebb tud lenni, amely gazdag a kismama számára fontos tápanyagokban is. Többek között ilyen témákat is feszeget egy új életmódpodcast sorozat.

A növényi alapú táplálkozás nagyköveteként a Bonduelle fontosnak tartja az egészséges étrenden alapuló, tudatos életmód támogatását, ezért februárban Nem beszélünk zöldségeket! címmel új életmódpodcast-sorozatot is indított. A sorozat témája az egészséges életmód, a növényi alapú, tudatos táplálkozás, a testi-lelki harmónia és a fenntarthatóság.

bonduelle_pod_ep_gyerekneveles_1280x720

A műsorvezető Tatár Csilla, vendégei pedig szakterületük elismert képviselő, többek között Kohlné Papp Ildikó pszichológus, dietetikus, aki a táplálkozás lelki vonatkozásairól, Dúll Andrea az ember és környezete közötti lelki viszonylatokról, Szöllősi Réka élelmiszerpolitikai szakértő a fenntartható növénytermesztés lehetőségeiről és Almásy Csilla gyógytornász a mozgás szerepének fontosságáról mesél a 10 részes sorozatban.

A második adásban Csilla Fancsikai Eszter influenszer-youtuberrel a vegánságról és a vegán gyermeknevelésről beszélget. Akár vegaként, akár vegánként vagy mindenevőként táplálkozik az ember, fontos a tudatosság és a tervezés. A vegán életmód korántsem olyan bonyolult, mint azt sokan képzelik, és tulajdonképpen időigényesnek sem mondható. De mi a helyzet akkor, ha az ember várandósan, majd a gyermeknevelésben is ezt a táplálkozást követi? Milyen az élet vegán édesanyaként és hogyan viszonyul hozzá a gyermek és az ítélkező környezet?

Mindez kiderül a Nem beszélünk zöldségeket! podcast-sorozat második epizódjából, mely az alábbi linkekre kattintva érhető el:

Promóció

Olvass tovább!