Bianka nem értette, miért rendetlenkedik a ciklusa (x)

2022. március 08.
A hosszú tél után nagyon vágysz egy kis üdítő kikapcsolódásra, és már sokszor elképzelted a felszabadító wellness-hétvége legszebb pillanatait, de beléd hasít a felismerés: mi lesz, ha éppen akkor jön meg? Elvégre az utóbbi időben annyira kiszámíthatatlan a ciklusod….

A kiszámíthatatlan menzesz tönkreteheti a pihenést

– Hosszú volt a tél, és az idén még síelni sem utaztunk el a barátainkkal. Februárban már nagyon fásultnak éreztem magam, és a világ is olyan szürkének tűnt. Biztos voltam benne, hogy kikapcsolódásra van szükségem, ezért pár barátnőmmel szerveztünk magunknak egy wellness-hétvégét. A monoton hétköznapjaimat az utazással kapcsolatos tervek és ábrándok színesítették: gondolatban már a hotelban jártam, és láttam magamat, ahogy a medencében ücsörögve koktélt iszogatok. Ez mindig erőt adott, különösen olyankor, amikor sok stressz ért a munkahelyemen. Indulás előtt nem sokkal azonban belém hasított a felismerés, hogy mi lesz, ha éppen a miniszünidő alatt jön meg a mensim – meséli a történetét Bianka. – A balsejtelmem szerencsére nem igazolódott be, a menzeszem nem jött meg korábban, helyette viszont késett.

bianka_cikluszavar

A stressz is összezavarhatja a ciklust

Eldöntöttem, hogy orvosi segítséget kérek, hiszen gyakran rendetlenkedik a ciklusom, emiatt nehezen tudom kiszámítani, hogy pontosan mikor fogok menstruálni. A wellness-hétvége után elmentem tehát nőgyógyászhoz, hogy kivizsgáltassam magam. Az orvosom szerencsére nem talált semmilyen szervi problémát, megtudtam viszont, hogy a tartós stressz – amit akár a rossz munkahelyi légkör vagy egy szerelmi csalódás, de még a vizsgadrukk is okozhat – felboríthatja a hormonháztartást és összezavarhatja a menstruációs ciklust, amely emiatt rendszertelenné válhat. A ciklus a „nagykönyv” szerint 28 napos, ám akkor sincs gond, ha a havi vérzés 21, illetve 35 naponként jelentkezik. Baj akkor van, ha indokolatlanul és rendszertelenül túl korán, vagy éppen hogy késve érkezik meg a havi vérzés. Csatlakoztam egy menstruációs problémákat kibeszélő csoporthoz, ahol sok velem hasonló cipőben járó nő osztotta meg a történetét.

Segített a Premens tabletta

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

Ajánlottak egy recept nélkül kapható, hormonmentes gyógynövényes gyógyszert, amely sokat segíthet a cikluszavar rendezésében, és emellett a menzesz előtt 7-10 nappal jelentkező kellemetlen PMS-tünetek csökkentésében is. Ez a gyógyszer a barátcserje-kivonatot tartalmazó Premens tabletta. A barátcserje növényi összetevői pozitívan hatnak a női hormonális rendszer működésére.  Ez a növényi gyógyszer biztonságos és hatásos, amit több klinikai vizsgálat is alátámaszt – szemben a nem ellenőrzött előállítású és minőségű barátcserje-tartalmú étrendkiegészítőkkel, amelyeknek a használatát éppen a gyógynövény hormonrendszere gyakorolt hatása miatt a hatóságok nem javasolják. A jó ajánlásoknak köszönhetően elkezdtem szedni a Premens tablettát. Bizakodva várom 3 hónapos kúra utáni javulást!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció