Tartósan tedd rendbe az „intim” szárazságot! (x)

2022. március 08.
Ha együttlét közben nem csúsznak a dolgok „olajozottan”, annak nemegyszer a hüvelyszárazság lehet az oka. Ez a probléma nemcsak a szerelmes perceket, hanem a mindennapokat is megkeserítheti, ám egy hormonmentes patikai készítmény rendszeres használata megszabadíthat a panaszoktól.

Gitta „furcsán” érezte magát ott lent…

Különös diszkomfortérzetem volt az intim területen, és a szerelmeskedés is valahogy kényelmetlen volt, sőt néha már fájt is – meséli a 32 éves Gitta. – Először azt hittem, valamiféle fertőzést szedhettem össze, de kiderült, hogy a gondokat hüvelyszárazság okozta. Az utóbbi időben elég sokat stresszelek, ami a jelek szerint a hormonrendszeremre is hatással van, ezért jelentkezhetett a hüvelyszárazság. Anyukám, aki már túl van a menopauzán, elárulta, hogy nála mondhatni mindennapos ez a probléma, viszont a Cikatridina hüvelykúp rendszeres használatával hidratáltan tudja tartani magát ott lent. A javaslatára én is elkezdtem használni a Cikatridina kúpot, és valóban segített” – mondja Gitta.

tartosan_intim

Tudtad? Bármely életkorban jelentkezhet hüvelyszárazság

Sokan azt gondolják, a hüvelyszárazság csak a változókorú vagy annál idősebb nőket érinti, holott ez a tünet korántsem csak a menopauza velejárója lehet. A kiváltó ok legtöbb esetben a női szervezetben végbemenő hormonszint-csökkenés, márpedig ilyesmi, még ha csak átmenetileg is, de bármely életkorban bekövetkezhet. Nem véletlen, hogy a hüvelyszárazság gyakran érinti például a várandós vagy szoptatós kismamákat, illetve akár fogamzásgátlót szedő nőknek is okozhat gondot. Bizonyos gyógyszerek (például antidepresszánsok) mellékhatásaként ugyancsak kialakulhat, valamint kellemetlen „kísérője” lehet egyes betegségeknek (pl. diabétesz, endometriózis) is. A panaszok a daganatellenes kemo- illetve sugárterápia kapcsán szintén jelentkezhetnek, hiszen ezek a kezelések a gyorsan osztódó rákos sejtek elpusztítását célozzák, aminek a hüvelyhám ugyancsak gyorsan osztódó sejtje is áldozatul eshetnek, emiatt pedig hüvelyszárazság alakulhat ki.

Cikatridina kúp: rendszeres használatával hidratáltan tarthatók az intim szövetek

cikatridina-doboz-20-nagyitos

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Cikatridina hüvelykúp bármely életkorban, bármilyen okból kialakuló hüvelyszárazság esetén hasznos segítséged lehet. Mivel a készítmény hormonmentes, így például várandós vagy szoptató kismamák is biztonsággal alkalmazhatják, de természetesen erről egyeztessenek a kezelőorvosukkal is! A kúp fő összetevője a kiváló hidratálóképességű hialuronsav, és emellett többféle gyógynövény ápoló kivonatát is tartalmazza, amelyek gyulladáscsökkentő, illetve hámosító hatásúak. Fontos, hogy a kúpot hüvelyszárazság esetén folyamatosan használjuk, legalább 10 napig minden este 1 kúpot felhelyezve, majd a későbbiekben a tünetek függvényében általában elegendő fenntartó kezelésként heti 2-3 alkalommal alkalmazni. A Cikatridina hüvelykúpot recept nélkül megvásárolhatod a gyógyszertárban.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Fotó: Shutterstock
Promóció