Egyszer volt, hol nem volt, már alig látlak pigmenfolt!

2022. március 24.
Nem vagyok rá hajlamos! - hangzik az önnyugtató mantra, míg egy reggel pigmenfolttal az arcunkon nem ébredünk. Bőrünknek a belső változásokra és a környezet ingereire adott őszinte reakciója szó szerint egy fekete pont az élettől. A jó hír viszont az, hogy van rá mód, hogy kevésbé láthatóvá tegyük őket, és az év minden napján megpróbálhatjuk megakadályozni, hogy visszatérjenek.

A bőr az a szervünk, amely elsőként találkozik környezetünkkel, és amelyre a külső és a belső tényezők is hatással vannak. Színéért pigmentsejteink felelősek, ezek termelik a melanin nevű festékanyagot, aminek eredményeképp barnulhatunk le napon. A barnulás egy természetes védekező mechanizmus a káros UV-sugárzás ellen, a mindennapos hatások miatt azonban a pigmentációs zavarok felerősödhetnek. Csupán a légszennyezés miatt a sötét foltok megjelenésének gyakorisága akár 25%-kal növekedhet.* Kialakulásuk hátterében állthat még a túl sok napsütés, bizonyos gyógyszerek okozta mellékhatások, a nem megfelelő kozmetikumok használata, a hormonális ingadozások vagy akár az aknés elváltozások után maradó nyomok is.

A hiperpigmentáció halványításáért és megelőzéséért fontos a bőr védelme és megfelelő kozmetikumok használata. A Vichy Laboratoires 40 éve úttörő szerepet játszik az expozóm, azaz a bőrünket érő környezeti, viselkedési és hormonális hatások, valamint az arra adott biológiai válaszok kutatásban. Az expozóm akár 80%-ban felelős lehet a bőröregedés felgyorsulásáért- meséli a Vichy bőrgyógyásza, Dr. Delphine Kerob.

 

Az egyik legszembetűnőbb expozóm hatás a bőr melanin túltermelődése, mely a leginkább napfénynek kitett bőrfelületeken, így az arcon, orron, fülön, vállon, homlokon, nyakon, dekoltázson és a kézfejen jelentkezik.

Ha magadra ismertél, semmi gond! Kétségbeesni egy percig sem engedünk, hiszen itt a megoldás, hogy újra magabiztosnak érezhesd magad a bőrödben! A Vichy Liftactiv Specialist B3 széruma a bőrfelszín különböző rétegeiben fejti ki hatását, a sötét foltok és a ráncok ellen.  Hipoallergén formulája nagy hatékonyságú, 13%-os pigmentációs zavarok elleni koncentrációt tartalmaz. A benne található niacinamid hiperpigmentáció elleni hatásának köszönhetően az epidermisz alsó rétegeiben csökkentheti a sötét foltok kialakulását. A bőr felszínén pedig a glikolsav kiemelkedően jó hámlasztó hatékonyságának köszönhetően halványítja a látható sötét foltokat. Az arcszín egységesebbé és ragyogóbbá válik, ráadásul a ráncok ellen is segít.

Több mint 150, mindenféle fototípusú nő bevonásával végzett bőrgyógyászati mérések igazolják, hogy a Vichy Liftactiv Specialist B3 szérum akár 2 hónapos használata után, a sötét foltok intenztiása láthatóan csökkenhet.**

Legyen bőröd ismét pont olyan, amilyennek szereted. Próbáld ki a Vichy újdonságát, és a B3 szérum segíteni fog abban, hogy újra elégedett mosollyal nézhess a tükörbe!

*Krutmann és társai. A bőröregítő expozóm.
**Klinikai tanulmány, 44 nő részvételével, 2 hónap alatt.

Promóció


Kapcsolódó