Hogyan tüntessük el a pigmentfoltokat 5 lépésben?

2020. október 01.
Megszokhattátok, hogy szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője hétről hétre egy-egy izgalmas sminkposzttal kopogtat be hozzánk. Ezúttal egy különösen aktuális anyaggal jelentkezik azok számára, akik a nyári napsugarak hatására felerősödött pigmentfoltokkal küzdenek.

Lehet bármilyen csodás színű vagy textúrájú termék a szemünkön, szájunkon, ha a bőrünk kidolgozatlan, ha nincsenek elfedve a bőrhibák, akkor semmi nem úgy fog rajtunk mutatni, ahogy szeretnénk. Ez egy olyan mondat, ami minden profi sminktanácsadás egyik alaptézise kell, hogy legyen.

Fotó: Jámbor Zsófia, Modell: Ángyán Rebeka, Smink: Csengery Beatrix 

Most egy olyan problémakört szeretnék érinteni, ami előbb vagy utóbb szinte mindannyiunkat elér. Ez pedig a pigmentfoltos elszíneződés. Ezek a foltok lehetnek hormonális eredetűek; sokunknál akkor jelentkeznek, amikor teherbe esünk. Lehetnek továbbá nap okozta foltok is, amiket sokszor nem lehet kivédeni, hiába teszünk meg szinte minden lehetséges óvintézkedést. De keletkezhetnek például olyan gyógyszer szedése során is, amelyről nem is tudjuk, hogy mellékhatásként fényérzékenységet okoz. (Sok fogamzásgátló ilyen.)

Ezek a pigmentfoltok leginkább taupe színűek, azaz szürkés-barnás árnyalatúak, és mindenkinél változó a mélységük attól függően, hogy a bőrünk alappigmentációja milyen. Nem tagadom, korántsem egyszerű a semlegesítésük, de a megfelelő termékekkel és applikációs sorrenddel eltüntethetőek.

Kattints tovább!

Íme az 5 lépés eltüntetésükhöz:

1. Használj a foltokra optikai halványítót tartalmazó primert. Ezek az új generációs termékek a fényt manipulálva teremtik meg az egységesebb bőrszín látszatát.

2. Válassz egy bőrtípusodnak megfelelő alapozót, hogy sokáig tartós és szép textúrát adjon a bőrödnek. A termék színezete nem a folthoz kell, hogy igazodjon, hanem az alap bőrszínedhez.

3. Fontos, hogy az alapozó építhető legyen. Nem kell minden területet erősen fedni, csak ott, ahol szükséges. Önmagában az alapozó sajnos úgy sem lesz elegendő, a szürkés-barna foltok a legmakacsabbak, eltüntetésükhöz speciális színű korrektorra is szükség lesz.

4. A pigmentfoltokra kiegészítésképpen, az alapozás után egy extra színezetű barack- vagy halvány korallszínbe hajló, úgynevezett élénkítő színt kell felvigyél. Ezek a termékek általában profi sminkes cégeknél kaphatók, és korrekciós concealer-ként találod meg őket.

5. A fixálás barack tónusú HD púderrel történjen, ami egyszerre élénkít és simít is.

Nézz bele te is!