Sikkes és bohém terasz a Hay és a VIPP kültéri bútoraival

2022. május 10.
Egy menő terasszal vagy erkéllyel tényleg házhoz jöhet a nyaralás, neked csak azt kell kitalálnod, hogy jeges limonádét vagy inkább egy ütős koktélt szürcsölgetnél a látványos dizájnszékedben ücsörögve.

A téli depressziónak és a tavaszi fáradtságnak vége, újra élvezhetjük a napsugarakat és a szabadban töltött időt. Akik olyan elképesztően szerencsés helyzetben vannak, hogy jutott nekik egy – legyen bármilyen kicsi vagy nagy – terasz, erkély, esetleg kertszakasz, azok most egy jó könyvvel, vagy egy hűsítő itallal kiköltözhetnek saját privát oázisaikba – érdemes hát olyan praktikus és esztétikus tereket kialakítanunk, ahol tényleg szívesen töltjük az időt.

home-of-solinfo-terasz-kulteri-butor-hay-vipp

Ezt leginkább úgy tehetjük meg, ha beszerzünk egy-két kényelmes és mutatós bútordarabot, hogy nekünk már tényleg csak azt kelljen eldönteni, barátokkal közös koktélozás vagy meghitt kuckózás helyszíne legyen-e a teraszunk.

Az idei trendeken még érződnek az elmúlt két év lenyomatai: még mindig mennek a „kerti irodák”, a szabadtéri home office-t segítő megoldások. Ugyanennek a megközelítésnek egy másik oldala a „kívülre helyezett beltér”, vagyis amikor a szabadban lévő tereket a lakás belső részeihez hasonlóan alakítjuk ki. Az asztalok és székek mellett nyugodtan ledobhatunk egy vagány szőnyeget, felrakhatunk hangulatos fényfüzéreket és persze érdemes növényeket is ültetni, hogy tényleg érezzük a természet közelségét. Ahhoz, hogy a teraszokból, erkélyekből és kertekből igazán élhető és szerethető tereket alakítsunk ki, érdemes néhány hangsúlyos, stílusos bútordarabot és kiegészítőt választanunk, amik segítenek benne, hogy kint is igazán otthon érezzük magunkat.

home-of-solinfo-terasz-kulteri-butor-hay-vipp

Stílus – tartósan

A külső terek berendezése során az elsődleges szempont a tartósság: mivel ezek a tárgyak gyakran ki vannak téve az időjárási körülményeknek, fontos, hogy ellenálló, magas minőségű anyagokból készüljenek. A Home of Solinfo kínálatában kapható Hay márka masszív, porszórt vagy tűzhorganyzott acélból készült kültéri bútorai egyszerre letisztultak és praktikusak, stílusosak, de nem tolakodóak. A bohém darabok strapabíróak, anyaguk rozsdataszító és jól bírja az UV-sugárzást is, szóval sem az eső, sem a nap nem fog a színükön.

A francia testvérpár Ronan és Erwan Bouroulle által tervezett Palissade kollekció darabjai geometrikus, mégsem túlzottan fegyelmezett esztétikát követnek – a bútorokban megjelenő finom ívek játékossággal lazítják a tárgyakat meghatározó geometrikusságot.

home-of-solinfo-terasz-kulteri-butor-hay-vipp

4f7a0210home-of-solinfo-terasz-kulteri-butor-hay-vipp

Az olivazöld és antracitszürke színekben érkező székek, padok és asztalok ugyanúgy jól mutatnak egy nyaraló kertjében a medence mellett állva, vagy egy menő belvárosi kávézó teraszán, de akár egy kisebb erkélyt is feldobhatunk egy egyszemélyes székkel és egy kisebb, körlapos asztallal. Az idei trendeket követve a Hay bútorok a praktikumot is szolgálják – a kényelmes munkavégzésben és a pihenésben is segíthetnek.

home-of-solinfo-terasz-kulteri-butor-hay-vipp

A főleg időtálló konyhabútorairól és ikonikus szemetesládájáról ismert Vipp most először készített kültéri kollekciót – ezt pedig a világon elsőként szintén a Home of Solinfo hozta el nekünk. A dán márka darabjai teakfa, alumínium és kerámia felhasználásával készültek, kifejezetten azzal a céllal, hogy a szabadba hívja és összekovácsolja a közösséget. A Vipp kollekciójában találunk közös kültéri étkezésekhez, vagy akár vacsorapartikhoz tervezett asztalt és székeket, de kifejezetten a pihenéshez megálmodott „lounge-darabokat is”. A dán formatervezés védjegyének számító letisztultság ezeken a darabokon is megjelenik, a fa eleganciája pedig tényleg időtlenné teszi őket. A kör alakú kisasztal és a hozzá tartozó légies lounge fotelek valódi oázist teremtenek a kerten belül, ahol egészen biztosan szívesen töltjük majd az időt.

Szerencsére ma már egyre több olyan dekorációs elem és kiegészítő is kapható, ami kifejezetten kültéri használatra készült. A Hay párnái például speciális anyaguknak köszönhetően még az esőt is jól bírják, szóval még egy nyári zápor alatt sem kell bemenekítenünk őket.

A 40 izgalmas, nemzetközi márka termékét forgalmazó Home of Solinfo gondosan válogatott szelekciót kínál kültéri bútorokból és kiegészítőkből is, hogy a kertünk, teraszunk vagy erkélyünk tényleg a kedvenc helyünk lehessen.

Fotó: Dombóvári Judit

Promóció

Olvass tovább!