Ezért lesz idén kötelező darab a szőnyeg a kertben

2021. március 14.
Rengeteg újdonságot hallhattunk Harry és Meghan interjújában, de a lakberendezés iránt érdeklődőket valószínűleg az a szabadtéri szőnyeg ragadta meg leginkább, ami az idei nyár kötelező darabja lesz a kertben.

Ha nem csak a mondanivalóra figyeltünk Harry és Meghan interjúja alatt, feltűnhetett az az izgalmas dekorációs elem, ami valószínűleg idén meghatározza a kerti trendeket. Inspirálódjunk bátran a stílusos szabadtéri szőnyegből, amely remekül teremti meg a benti miliőt odakint.

harry-meghan-markle-oprah-winfrey-interju-kert-szonyeg

Bár nem hozták nyilvánosságra, hol vették fel az Oprah Winfrey-vel készült interjút, a csodás kerti garnitúra biztosan megragadta a nézők figyelmét, különösen a szőnyeg. A közösségi oldalakon két táborra szakadtak az emberek: a felhasználók egyik fele azt kérdezi, mi a csudát keres egy szőnyeg a kertben? Ez olyan, mintha fű lenne a nappalinkban. Az emberek másik fele pedig elkezdte keresni azonnal, hol vásárolhat kültéri szőnyegeket. A Rugseller szőnyegekkel foglalkozó oldal beszámolói szerint már az interjú előtt is megfigyelhető volt, hogy megnőtt az érdeklődés a kinti szőnyegek iránt, ahogy az emberek elkezdték megújítani a kertjüket a tavaszra. Ám a hercegi interjú után 24 órával rakétagyorsasággal lőtt ki a keresések száma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Weaver Green (@weaver.green)

Miért jó a szőnyeg a kertben?

Sokan már tavaly vásároltak a kertjükbe, teraszukra szőnyeget, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a tavaszt az otthonaikban kell tölteni. Aki így tett, tanúsíthatja, hogy milyen hatalmas változást hozhat az ember lakókörnyezetébe: ahogy lefekteti az ember, azonnal kompakt egésszé varázsolja a kertet, arról nem is beszélve, hogy új karaktert ad a helynek. 

Olvastad már?

A zónázás az új irányvonal

Zónázásnak nevezték el a járvány idején megjelent új trendet. Ez azt jelenti, hogy különböző, jól definiált területeket különítünk el az otthonunkban a pihenésnek, üldögélésnek, étkezésnek és munkának, tehát a mindennapi tevékenységeknek. Ebbe pedig a kertet vagy teraszt is. Ennek megvalósításához a szőnyeg gyors és hatékony megoldás, odakint is: helyezzük el egy asztal és a székek alá a szőnyeget, hogy jól elválasszuk az étkezés terét. Vagy a pihenőszékek és a kávézóasztal alá helyezett szőnyeggel teremtsük meg a kényelmes pihenősarkot. De akár az árnyat adó fák tövébe is teríthetjük, hogy meghitt helyet alkossunk a piknikezéshez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy 🌿 (@myhouseinthecountry)

Színek és minták

Végtelen az elérhető minták és színek tárháza, ám ha azt az elegáns kaliforniai miliőt akarjuk megteremteni otthonunkban, amelyet az interjúban láttunk, inkább kerüljük a trópusi pálmafákat, és lágyabb, semlegesebb tónusú szőnyeget válasszunk. A Weawer Green szőnyegei az első kifejezetten kültérre szánt szőnyegek Európában, találhatunk egyszínű, csíkos, de Marokkó inspirálta darabokat is. Az külön jó pont, hogy minden egyes szőnyeg háromezer műanyag palack felhasználásával készült. Ha valami elegánsabbra vágyunk, a The Rug Company szőnyegei közül is választhatunk, amelyek akár Harry és Meghan medencéjének partjára is remekül illenének. A Rugselleren és a Benután azonban gazdaságosabb árú és szintén letisztult színvilágú szőnyegeket találhatunk. De bármilyen szőnyeget is válasszunk, biztosan nem csalódunk, és olyan remek újítást adhatunk a kertünkhöz idén nyáron, amitől még jövőre sem akarunk majd elbúcsúzni.

Forrás: The Telegraph Fotó: Unsplash, Getty Images

Olvass tovább!