Na és neked mi a szuperképességed? Mutasd meg az Allee-ban és légy egy nagyszerű közösség tagja!

2022. május 19.
Gondolkoztál már azon, hogy mennyi mindent elárul rólad, hogy hova jársz a legtöbbet? És ugyan így: hogy mi a kedvenc helyed, hol találkozol a barátaiddal, hová jársz feltöltődni vagy hol szeretsz a legjobban vásárolni. És az eszedbe jutott már, hogy ezek a helyek így vagy úgy, de összekötnek téged másokkal, és hogy velük ily módon egy közösséghez tartozol?

Környezetünk folyamatosan formál minket, hatással van ránk. A helyek, ahol nap mint nap megfordulunk, strukturálják, orientálják gondolkodásmódunkat, viselkedésünket – még ha sokszor ezt nem is tudatosítjuk magunkban.

Nagyszüleink idejében mindenki ismert mindenkit a helyi kisközösségekben. Amik, lássuk be hatékonyabban is működtek, mint napjainkban az internet vagy a közösségi oldalak. A közösségek, az emberi kapcsolatok értéke a Covid-járvány következményeként pedig még inkább felértékelődött. Az Allee vezetősége ezt felismerve építette be fő célkitűzései közé, hogy hosszú távon nem csupán egy tér, egy szolgáltató központ kíván lenni, hanem valaki, aki odafigyel a régmúlt idők értékeire és azt megőrizve, ápolva próbál odafigyelni a hozzájuk betérő látogatókra.

_dsc6189

De hogyan is válhat egy élményektől pezsgő, élettel teli, valódi közösségi tér, üde kulturális és közösségi színfoltok mozgalmas gyűjtőhelyévé a 11. kerületben, a különböző életkorú és szakmájú emberek innovációs találkozási pontjává? Hát az Insert-tel!

De mi az az Insert?

Az Insert Újbuda Önkormányzata és 12 lokális partner szervezet által fejlesztett, a UIA európai támogatás által finanszírozott, hamarosan induló közösségi platform. A júliusban induló online erőforrás-menedzsment applikáció célja, hogy lehetőséget teremtsen az alkotni vágyó újbudaiak számára a terveik megvalósítására, azokhoz alkotótársak, eszközök találására. A platformon bárki létrehozhat és meghirdethet eseményeket, eszközöket, hogy társakat találjon a közös alkotáshoz, helyszínt szervezhet saját kiállításának, tanárt fogadhat magának, vagy akár egy közös tudástárból képezheti magát.

Az így létrehozott inspiratív programok, képzések, workshopok és tudástár segítségével mindenki a maga igényei szerint kapcsolódhat be a helyi alkotóközösségek aktivitásába.

És jó hír, hogy már a platform indulása előtt is számíthatsz különböző „insertes” programokra és találkozhatsz a projekttel a kerületben.

_dsc6203

S hogy jön a képbe az Allee? Az Insert programot tehát 13 újbudai partner hozta létre, mely partnerségnek tagja az Allee Bevásárlóközpont is, és aki számára mindig is kiemelten fontos volt a kultúra ápolása, és a kapcsolattartás a kerületben élő emberekkel. Ezért május hónapban, átriumában lehetőséget biztosít a kerületi lakosoknak, hogy minnél többet tudjanak meg a platformról, megismerkedjenek a projekttel és ennek során értékes nyereményekkel is gazdagodjanak.

Az Insert standjánál május 20-21 és 27-28-én lehetőséged lesz arra is, hogy az Allee-ba látogatva megadd vagy leírd egy rég elfeledett kreatív képességedet, ezzel is elősegítve későbbi regisztrációdat az Insert platformra, mihamarabbi kapcsolódásodat a platformon szerveződő közösségi és kulturális folyamatokhoz. A “képességért” cserébe az érdeklődők Insert formavilágával ellátott hűtőmágnest kapnak ajándékba, de részt vehetnek egy nyereményjátékban is, ahol az insert szellemének megfelelő élményeket nyerhetnek. A nyeremények között van 30.000 forint értékű utalványt a Nemzeti Táncszínházba, Feldobox élménycsomagok, de akár az Allee Cinema City különtermét is megnyerhetik, ahol barátaikkal együtt nézhetnek meg egy szabadon választott filmet az aktuális filmkínálatból.

_dsc6150

Ha szereted a kézműveskedést, akkor május 22-én és 29-én vasárnap ott a helyed az Allee-ban az Insert standjánál ugyanis kreatív, alkotó workshopokra várnak, melyek keretében fenntartható ékszereket, növényből pecséteket vagy akár pet palackokból használati tárgyakat is készíthetsz. A workshopok ingyenesek (de regisztrációhoz kötöttek).

Regisztáció: facebook.com/insertujbuda oldalon.

További részletek és információk a partnerségről: insert.ujbuda.hu/allee

A program további partnerei: Bartók Béla Boulevard, Burst, BT, Eleven Blokk Művészeti Alapítvány, Kortárs Építészeti Központ, Központ Újbudai Kulturális Kft, Meet Perspectives, MU Színház, Popcode, Soart, Újbuda Önkormányzata, Újbuda SMART 11

Promóció