Gin Corner: ahol minden érzékszervünk egyszerre ujjong

2022. június 10.
Egy hely, ami mellett nem érdemes elmennünk, és ahol olyan szakmaisággal találkozhatunk, hogy ha eddig nem is, ettől a pillanattól kezdve biztos, hogy a gin műfaj megszállottjai leszünk. Kipróbáltuk a Belváros szívében a Gin Corner bárt.

Van egy hely a Belváros közepén, egy elvarázsolt kert, ahol citrusfákkal körülvéve merülhetünk el a ginek világában.

Nem is kérdés, hogy a gin reneszánszát éli, rajongunk érte, egyre többen szeretik és még többen szeretnének megismerkedni vele. Budapesten elsőként a Gin Corner büszkélkedhet el azzal, hogy tematikus bárként helyezte fókuszba ezt az isteni és millió variációt rejtő italt. Minden szempontból.

Az itallapon 22 országból 83 gint találhattunk meg eddig is, ám mostantól még ez a választék is bővült, és 100 feletti lett a száma a márkáknak, amelyeket kipróbálhatunk. Minden egyes márkának története van, mesél valamit és az is biztos, hogy itt mindenki megtalálja a hozzá leginkább passzolót. A Fröccsterasz oldalában található Gin Corner a jó idő beköszöntével azonban nemcsak ezzel hívta fel magára a figyelmet: egy szenzációs kerttel és egy még annál is izgalmasabb étlappal bővült. Vigyázz, itt nyomokban minden gint tartalmaz!
„A gin egy olyan ital – meséli nekünk Éliás Attila, a Fröccsterasz komplexum és a Gin Corner vezetője és megálmodója, – amely végtelen lehetőséget kínál és a folyamatos megújulásra késztet minket. Ez a bár a szívünk csücske: nagyon büszkék vagyunk rá, hogy minden, amit itt találsz, a mi kezünk munkája. Viccesen handmade bárnak is szoktuk hívni magunk között. A bár dizájnjától kezdve az illatáig mindent mi álmodtunk és valósítottunk meg. A legfontosabb szempont pedig az volt, hogy a kaotikussága harmonikus egésszé álljon össze.”

Ízek és varázslatok

Az egyszerűtől az egészen szürreális kompozíciókig, a könnyed, borókás központú citrusos ízekkel operáló italtól az algarollal megspékelt, tintahaltintás ginkoktélig juthatunk el. De nem kell zavarban lennünk akkor sem, ha inkább az egyszerűségre vágyunk. Azért számítsunk rá, hogy lesz benne egy csavar, és felbukkan az italunkban egy olyan fűszer vagy összetevő, amire nem számítottunk. A Gin Corner bártenderei akkor is elkápráztatnak minket, ha egy szimpla uborkás koktélt rendelünk.

A megújult itallapra a klasszikusok mellett hét saját, signature koktél került fel. Köztük az egyik igazán izgalmas, saját történettel rendelkezik. Pap Márk, a Gin Corner szakmai vezetője és bártendere több mint tíz éve az italok és a vendéglátás szerelmese. Mindent tud a ginekről, a párlatokról és a koktélokról. Kreatív ember lévén kedveli a régi stílusú koktélokat, de persze ezeket is átformálja. Egyik kedvence a Clover Club nevű koktél, amelyet szerencsére mi is kóstolhattunk.

„A Clover Club koktélt az 1900-as évek elején egy gentlemen’s clubban találták ki. Nagyon érdekes az életútja, ugyanis amint kitalálták, beköszöntött az alkoholtilalom, és mivel nem tudtak beszerezni hozzá bizonyos összetevőket, egy időre elfelejtődött. Az ital tulajdonképpen gin, kevés száraz vermut, citrus, egy pici cukor, friss málna (annak idején málnaszörp), illetve a tetején, mint egy korona, a tojásfehérje habja ad neki egy igazán érdekes textúrát. Amikor ránézünk, azt gondolnánk, egy habos sütemény íze érkezik meg a szánkba. Ennél azonban sokkal komplexebb, ugyanis az édes kezdet után citrusos ízekkel találjuk szembe magunkat, és biztos, hogy wow-érzésünk lesz. Tökéletes harmóniát alkotnak ebben a koktélban az édes és a savanyú jegyek mellett a száraz és a gyümölcsös jegyek is – mindezt pedig egy habos textúrán keresztül kapjuk meg.”

Ha komolyabban érdeklődünk a ginek iránt, jó helyen járunk: a bártenderek minden italról mesélni tudnak, rádáasul egy QR-kód segítségével, míg a saját italunkra várunk, máris elolvashatjuk minden egyes márka történetét és fűszerezését.

Harmóniában az ételekkel

Ahhoz, hogy még jobban érezzük magunkat, a Gin Corner mostantól étlappal is vár. Cser Ádám séffel együtt olyan bártematikus ételsort álmodtak meg, amelynek mindegyik tétele harmonizál a ginek világával. Egészen új megközelítés ez Magyarországon, hiszen az ételek mindegyikében visszaköszön valamilyen formában a ginekre jellemző világ, legyen az egy alapjegy, egy fűszer, illat vagy éppen íz. Csirkés Tsukune japán káposztasalátával korianderes-narancsos dresszinggel, taco három változatban (vegetáriánus is), Bao Burger olyan isteni szárított hibiszkusszal szórva a tetején, hogy hirtelen nem is tudjuk, milyen ízekre összpontosítsunk. De a Gin Dog, azaz a szarvasgombás mangalicakolbász sem kizárólag a nevében találkozik a ginnel: sült paprika, majonéz borókával megbolondítva, házi savanyúság, sült hagyma és az uborka gondoskodnak a tökéletes ízharmóniáról.

A főfogások mellett olyan snackek is helyet kapnak az étlapon, mint a helyben készült fekete tortilla vagy a ropogós nori. De az egyik legizgalmasabb talán ezek közül a Rózsás rántott kovászos uborka Negroni majonézzel, amely ízeiben a Hendrick’s ginek uborkás-rózsás jegyeit hozza magával. Mit is mesélhetnénk a Negroni majonézről? Kesernyés, frissen száraz, picit citrusos – nem lehet leírni az élményt. Meg kell kóstolni!

De miért mondjuk, hogy a Gin Corner minden érzékszervünkre hatni fog?

„Az italok és ízek mellett a másik nagy szerelmem, a parfümök – meséli Pap Márk. – Miért ne lehetne a parfümökben található jegyeket visszahozni az italokba? A koktéljaink titkos illatösszetevőket tartalmaznak. Sőt! Van olyan italunk is, amely konkrétan nem tartalmaz parfümösszetevőt, de az íze és az illata, vagyis a végeredmény pontosan olyan.”

És hogy a fülünk se maradjon ki… A Gin Corner hétköznap és hétvégén is vár minket, hogy az ízek és illatok mellett isteni zenei élményben is részünk lehessen. Igényes italok mellé igényes zene dukál, ahol hangolódhatunk, de leginkább maradhatunk hajnalig.

Bővebb infót ITT találsz!

Promóció