Budapest nem is olyan drága város, ha randevúzni szeretnénk

2022. február 13.
Egy kutatás megvizsgálta, hogy mennyi pénzt kell elköltenünk egy randevúra a világ különböző városaiban. A tanulmány készítői középkategóriás éttermekben elfogyasztott háromfogásos vacsorákat vizsgáltak egy üveg borral, egy hétvégi esti, 2 főre, 2D filmre szóló mozijegy standard árával kiegészítve az egyik mozihálózatba.

Megfizethetetlen pillanatok kettesben

A tanulmány a világ 56 fővárosát és nagyvárosait vette sorra. A kutatás alapja egy randevú, ami egy éttermi vacsorából, egy üveg borból és két mozijegyből áll – talán már fejben el is kezdtük összeadni az árakat. A vizsgálat alatt kiderült, hogy Zürich, Oslo és Helsinki a világ legdrágább városai, ha egy romantikus estét akarunk eltölteni partnerünkkel vagy szerelmünkkel. Ezeken a helyeken ugyanis egy kellemes vacsora ára 162 € és 199 € között mozog.

randevu

Van, ami megfizethetőbb

Itthonról nem biztos, hogy ezt érezzük, de Budapest a rangsor olcsóbb felébe került: alulról számolva a huszonegyedik. A magyar fővárosban egy vacsora két fő részére középkategóriás étteremben, borral, valamint egy mozi két fő részére kb. 23 500 Ft-ba (65 €-ba) kerül, de azért biztosan olcsóbban is ki lehet hozni. Közel hasonló árakat találunk Prágában (68 €), Varsóban (62 €) és Lisszabonban (65 €) is, de Bécsben már 89 €-ba kerül egy ilyen randevú.

Költséghatékony helyszínek

A randizás szempontjából legolcsóbb városoknak Bogotá és Isztambul számítanak. A korábbiakhoz hasonló romantikus vacsora ára ezekben a városokban 42 € és 38 € közötti összegre tehető. Irány Kolumbia vagy Törökország, így még világot is látunk!

Forrás: Picodi Fotó: Unsplash

Olvass tovább!