Vigyázz, kész, teszt: a francia nők szépségkedvence, a szárazolaj

2022. június 13.
Mi az, amit a francia nők 1991 óta imádnak? Ami hajra, arcra és testre is tökéletes választás? Kipróbáltuk a legendás NUXE Huile Prodigieuse® olajat.

A francia nők szépségének és stílusának titkát régóta irigyeljük. Odafigyelnek a részletekre, ami számukra már a bőrápolásnál és a hajápolásnál kezdődik. Talán éppen ezért nem meglepő az sem, hogy nincs olyan francia nő, akinek a fürdőszobájában ne találnánk meg a polcon a NUXE Huile Prodigieuse® olajat. Persze, hogy kíváncsiak lettünk, mi a titok. Először is a szárazolajnak nevezett termék tényleg többfunkciós: nemcsak bármilyen bőrtípusra tökéletes, de arcra, testre és még a hajunkra is használhatjuk. Ha pedig mindez még nem lenne elég, isteni és jellegzetes illata, a narancsvirág, a magnólia és a vanília elegye, azonnal elvarázsolt minket.

borapolas-teszt-szarazolaj

A NUXE Huile Prodigieuse® szárazolaj  legalább 97%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz, 7 féle 100%-ban természetes eredetű növényi olajat tartalmaz: tápláló Tsubaki olajat, amely a japán kaméliából származik,hidratáló teafaolajat, borágóoalajt, amely a ráncok ellen hat, mogyoróolajat, amely nyugtatja a bőrt, bőröregedés ellen ható makadámolajat, illetve regeneráló és hidratáló mandula- és argánolajat. Mindezeken felül kétféle antioxidáns hatású E-vitamin kivonatot és értékes zsírsavakat is tartalmaz, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni harcban. Magyarán mondva késleltetik az öregedést, és védik a bőrünket a környezet káros hatásaival szemben, amiből manapság van elég. Az olaj újjáéleszti a bőrünket az UV-sugárzás káros hatásai után is, és a már meglévő terhességi csíkokat is halványítja, az újak kialakulását pedig gátolja.

NUXE Huile Prodigieuse

A melegebb hónapokban én általában mellőzöm a testápolást, egyszerűen úgy érzem, hogy nem szív be a bőröm semmit, sokkal inkább kiizzadom. Még mielőtt a hatását ki tudná fejteni… Valamire mégiscsak szüksége van a bőrömnek, ezért gyakran inkább testolajat használok. A Huile Prodigieuse® viszont minden várakozásomat felülmúlta: akármilyen melegben használtam, azonnal beszívta a bőröm selymes és puha érzést hagyva maga után. Egyáltalán nem ragadt, és nem marad zsíros érzés utána. De nemcsak a textúra és a szuper illat győzött meg: érezhetően jót tett hosszú távon is a bőrömnek, koncentráltabban jutottak be az értékes olajok.

NUXE Huile ProdigieuseHogy lehetséges, hogy valami, ami tökéletes a bőrnek, az szuper a hajra is? E tekintetben voltak kétségeim. Pedig a termék azt ígéri, hogy a hajunkat is helyreállítja, védi és hidratálja. Ami lássuk be, nyáron különösen fontos, amikor a napfény, a tenger vagy épp a medence vize még inkább kikezdi a hajunk egészségét. A Huile Prodigieuse® hidegen sajtolt olajai olyan természetesen gazdag zsírsavakat tartalmaznak, amelyeket a hajunk is könnyedén felszív. A hajamra fújtam, a hatás kedvéért, ahogy ajánlották, meleg törölközőbe csavartam (ez felnyitja a hajszálakat, így a hatóanyagok mélyen bejutnak azokba) és 20 percet vártam. Aztán a szokásos módon hajat mostam. És ezúttal kipróbáltam a francia nők hajápolási tanácsát is, amelyet egy cikkben olvastam: nem szárítottam meg a hajam.  Akármilyen hihetetlen volt számomra is, de a hajam is teljesen beszívta az olajat és sokkal selymesebb, lágyabb lett.

Jó hír az is, hogy tartósítószerektől, ásványi olajoktól és szilikonoktól mentes. Kell ennél több?

Fotó: Getty Images

Promóció

Olvass tovább!