A francia nők szépségének 5 titka

2021. május 12.
Csábító, de mégis üde és légies összhatás. A francia nők híresek arról, hogy ha látszólag éppen csak feldobnak egy kis sminket, mégis makulátlan a külsejük. Megnéztük, mi a titkuk!

A francia nők nemcsak a divat, hanem a szépség terén is remek példaképeknek számítanak, és nemcsak a hazájukban 1 km²-re jutó luxus beautymárkák miatt. Persze a jó minőségű dekorkozmetikumok és a prémiumkategóriás arcápolási készítmények is sokat segítenek, de ne felejtsük el, hogy egy olyan országról beszélünk, ahol a tinik általában nem a drogériák polcairól emelik le nagy számban a specifikus bőrproblémákra kínált termékeket. Csak Párizsban mintegy 20 000 bőrgyógyász kínálja szolgáltatásait, míg ugyanez a szám például Nagy-Britannia-szerte például alig 2000.

vanessa-paradis-francia-nok

Úgy látszik, a francia nőknek a DNS-ükbe van kódolva, hogy bőrápolás téren csakis a maximummal érjék be. Így ha pattanások vagy éppen rosacea jelenti a gondot, nem találomra emelnek le egy, az adott problémának dedikált terméket a boltok polcairól, hanem már tiniként is professzionális segítséget keresnek. Igaz, nagy átlagban azért a kezelések ára is jóval kedvezőbb, egy-egy konzultáció 50 euróba kerül, amit a társadalombiztosító később vissza is téríthet nekik.

Na, de lássuk, hogy első blikkre melyek is azok a szépségtrükkök, amelyek felelősek a francia nők üde szépségéért.

Felejtős a kontúrozás

Egy tipikus, finoman sminkelt francia nő arcán soha nem fogjuk felfedezni Kim Kardashian nagyvonalúan használt kontúrozási technikáját. Legfeljebb egy kis bronzosító az arcon, hogy frissnek és fényesnek tűnjön, de szóba sem jöhet az arc természetes vonalait, vonásait leplező, és természetellenes hatást keltő vastag kontúrozás.

Tökéletes tökéletlenség

Hiába a precíz, csábító ajakfestés, némi tökéletlenségnek igenis helye van az összképben. Legyen az egy lazán feldobott, picit félrecsúszott sál, vagy éppen a kócos, enyhén szélfútta hatást keltő szexi tincsek. Szabad és természetes hatást kelt, nem pedig a vörös szőnyeg tökéletességét kereső miliőjét idézi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

lea_seydoux (@lea_seydouxg) által megosztott bejegyzés

Vérvörös ajkak

A párizsi nők és a vörös rúzs (na jó, esetleg mély, bogyós gyümölcsszínek) kettőse rég összeforrt, függetlenül attól, hogy milyen stílusú nőről beszélünk. Legyen az egy farmer pólóval, vagy egy könnyű nyári ruha kalappal, a piros rúzs teszi fel az i-re a pontot.

Semmi francia manikűr

A francia manikűr minden, csak nem egy tipikus párizsi nő napi viselete. A tökéletes hatást keltő, hosszadalmas felvitel már önmagában is kizárja mindezt, a francia nők ebben is a természetes, letisztult irányt keresik. A rövidebb, lekerekített, praktikus, ápolt, természetes (maximum fény vagy nude árnyalatok) körmök viszont mindent visznek…

A frizura ereje

Legyen az hosszú, rövid, frufrus vagy csak szabadon szálló hosszú lobonc, a francia nők valahogy mindig szexi összhatást keltenek a frizurájukkal. Mindezt annak ellenére, hogy jellemző módon nem használnak hajszárítót vagy hajvasalót naponta, cserébe hajápolás terén a minőséget keresik. Hajmaszkok, hajolaj, jó minőségű fésű és természetes alapanyagok. A titkok, hogy mosás után hagyják természetesen megszáradni, majd akkor, amikor a következő nap bepuhul a frizura, következhet a styling. És még egy apróság: nem sajnálják a pénzt az igazán jó hajvágásra. Míg egy olcsó ruhát is úgy tudnak viselni, mint valamilyen tervezői darabot, addig a megúszós árú hajvágásban nem hisznek.

Fotó: Getty Images, Instagram

Olvastad már?