Folytatódik a Best of Balaton

2022. július 14. |

Füstölt angolna és pisztráng, pazar panoráma és gasztroélmény, isteni borok és káprázatos kilátás, kutyás strand, rejtett kincsek és kedvenc kilátóhelyek ahonnan megcsodálhatjuk a gyönyörű balatoni naplementéket. 2022-ben is folytatódik a Best of Balaton 13 kurátorral, akik a tavalyi évtől ajánlanak helyeket, tájakat, ügyeket, embereket, amikért és akikért érdemes felkeresni a Balatont.

A Best of Balaton egy személyes és szubjektív válogatás, amely kivétel nélkül olyanok ajánlása alapján áll össze, akiknek érdemes adni a szavára és akik bevallottan a Balaton szerelmesei. Ilyen például Ördög Nóra, Lábas Viki, Trokán Nóra, Gianni Annoni, Gyurta Dani, Marsalkó Dávid, Tilla, Sebestyén Balázs, Vecsei H. Miklós, Pantl Péter, MOL-csoport kommunikációs igazgatója, Starcz Ákos, az index.hu vezérigazgatója, vagy éppen Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítói.   2021-ben őket kérte fel a VOLT Produkció csapata az induló Best of Balaton produkcióhoz, ők kapták azt a feladatot, hogy állítsák össze azt az ötvenes listát, amiért érdemes elindulni a Balatonra. „A felkérésnél nemcsak az volt fontos szempont, hogy a kurátoraink szeressék a Balatont és sokan kövessék őket, hanem az is, hogy hitelesek legyenek, érdemes legyen adni a szavukra. A Best of Balaton logikája igazán nagy szabadságot adott a csapatunknak, hiszen itt nincsenek kategóriák: bárki ajánlhat egy számára fontos éttermet ugyanúgy, mint egy helyet, ahonnan szép a panoráma, vagy egy olyan embert, aki sokat tesz a Balatonért. Így kerülhetett a 2021-es ötvenes válogatásba az Ultrabalaton, Csukás István, az Aszófői Halsütő, vagy éppen a Balatonon kimondott igenek. A tavalyi, 50-es lista kicsit se veszített az aktualitásából, azt most újabb 20 ajánlat egészíti ki” – mondta el Lobenwein Norbert a Best of Balaton egyik alapítója.

bestofbalaton

20 új ajánlat

A zánkai Neked Főztem, a kőröshegyi Völgyhíd Étterem, a fonyódi A konyhám 365 stúdió, a füredi Bergmann Cukrászda, a Majthényi Présház, a siófoki Mala Garden, a Mór24, a Villa Kabala, a Homola Borterasz és a zamárdi Patkó Büfé is bekerült az idei  gasztronómiai kínálatba. A „minden más” kategória igazán színesre sikeredett. A Best of Balaton kurátorai ajánlják a lángost, a balatoni retró emlékeket, a Kéktúra útvonalát, a fonyódi kutyás strandot, a kocogást a Balaton partján, a Tapolcai tavasbarlangot, a tihanyi Piac Placcot, a Káli Autó-Motor Múzeumot, Bereczki Kata festőművészt és Budavári Dórát. „Minden jelöltet rövid riportfilmekkel mutatunk be, ezeket június 27-től 20 napon át az Indexen és a MOL Nagyon Balaton YouTube-csatornáján láthatja majd a közönség” – emeli ki Váncza Panna, a Best of Balaton vezetője.

Idén is átadnak életműdíjat

A 2021-es évben a kuratórium döntése értelmében Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa vehetett át életműdíjat. Idén őt kérték fel, hogy a 2022-es életműdíjast ő javasolja. „Családommal 30 éve üzemeltetjük a Kistücsök Éttermet. A legnagyobb elismerés számunkra a visszajáró vendégeink szeretete, de bevallom, nagyon jól esett a Best of Balaton életműdíja és az is, hogy most én tehetek javaslatot az idei életműdíjas személyére. Gyerekkorom óta a Balatonon élek, sokakat ismerek, olyanokat is, akik megérdemlik, hogy elismerjék őket”– mondja Csapody Balázs. Idén több életműdíj is átadásra kerül július 30-án Zamárdiban, a ZamJam Fesztivál keretében a Balaton Ünnepén, a díjátadók közt lesz többek között Kovács Pál, a Hyundai Holding Kft. ügyvezető igazgatója.

A teljes Best of Balaton listát a www.bestofbalaton.hu -n böngészhetitek, és remélhetőleg számos új, meglátogatni, kipróbálnivaló úticélt fedeztek fel!

Olvasd el ezt is!

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Ennél könnyebb, modernebb és szebb laptopot aligha találsz asus

Ennél könnyebb, modernebb és szebb laptopot aligha találsz