Megnyílt a Virág Judit Galéria új, nyarat idéző kamaratárlata

2022. július 03. |

Berobbant a nyár a Virág Judit Galériába, ahol a falakat két hónapon át magyar festők vízpartokat ábrázoló művei uralják. Egry József, Csók István, Vaszary János és Szőnyi István egy-egy műve is megidézi a kánikulát. Az idén 25 éves galéria új, ingyenesen megtekinthető kamaratárlatán minden egyes alkotás megvásárolható.

Klasszikus és kortárs alkotásokat állít ki új kamaratárlatán a Virág Judit Galéria, ahol a stílusok változatosak, egy azonban közös: a vízpart és a napsütötte táj szeretete. A magyar festők alkotásai kivétel nélkül a nyár legszebb pillanatait és többek között a balatoni, vagy épp Duna-parti hangulatot idézik meg.

virag-judit-galeria-nyar-kamaratarlat

Vaszary János: Ülő nő lila napernyővel

19. század realizmusát Bruck Lajos és Deák Ébner Lajos finom naturalista művei képviselik. A magyar modernizmus és a párizsi iskola művészeitől – Kádár Béla, Kmetty János, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Csók István, Vaszary János és Derkovits Gyula – nyarat idéző alkotások kaptak helyet. A látogatók megtekinthetik Patkó Károly, valamint a Gresham-körhöz tartozó Szőnyi István és Egry József festményeit is, akiket szinte egy életen át megihletett a Dunakanyar, Zebegény és a Balaton-felvidék. A kiállításon kortárs alkotók, például Fehér László, Radák Eszter és Bodolóczki Linda legújabb művei is láthatóak. 

virag-judit-galeria-nyar-kamaratarlat

Radák Eszter: A hős, a bátor, a vakmerő

A nyári kamaratárlatot augusztus 12-ig bárki, ingyenesen megtekintheti hétköznapokon 10 és 18 óra között a Falk Miksa utca 30. alatt. A kiállított képek megvásárolhatóak.

Olvass tovább!

Példa-Képek: Virág Judit

Példa-Képek: Virág Judit

Értékőrzők egy értékválsággal telített korban. Demcsák Zsuzsa exkluzív könyvében 27 magyar híresség mesél élete küzdelmeiről. Virág Judit is, aki ma aukcióház- és galériatulajdonos.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Andrew Garfield és a mormon közösségek sötét oldala – Under the Banner of Heaven Andrew Garlfield

Andrew Garfield és a mormon közösségek sötét oldala – Under the Banner of Heaven