Amikor a vizes fürdőruha okozza a bajt (x)

2022. augusztus 01.
Ki ne szeretne egész nap bikiniben feküdni a Balaton-parton és közben finom koktélokat szürcsölni? Nekem is hetek óta ez volt az egyetlen vágyam. A vakációm végére azonban kínkeservesen megtanultam, hogy azt a bizonyos fürdőruhát úszás után igenis jobb rögtön lecserélni. Elmesélem a történetem!

Egy ideje már számoltam vissza a napokat: a csajokkal hónapok óta terveztük a balatoni nyaralásunkat, mígnem végre eljött a július. Mindannyian kivettük a szabinkat, és útnak indultunk Siófok felé. Egy egész hetet töltöttünk el boldog semmittevésben. Bár az első néhány napban rosszabb idő volt, miután visszatért a kánikula, ki sem lehetett robbantani bennünket a napozóágyainkból. Feküdtünk a parton, olvastunk, dumáltunk, koktélokat ittunk, és ha már nagyon égetett bennünket a nap, gyorsan megmártóztunk. Minden tökéletes volt, nem is kívánhattam volna jobb időtöltést…

Az utolsó előtti nap reggelén azonban szinte a semmiből egy furcsa, kellemetlen érzés kerített hatalmába. Olyan volt, mintha megállás nélkül pisilési ingerem lenne, de hiába rohangáltam 5 percenként a vécére, alig tudtam magamból kipréselni valamit. Ráadásul hiába sikerült pisilnem, megkönnyebbülést ez sem okozott. Annyira kellemetlen volt az egész, hogy aznap fejfájásra hivatkozva inkább kihagytam a strandolást. Nem akartam megijeszteni a barátnőimet, ezért hát nem mondtam el nekik, mi a helyzet. Valószínűleg szerencsés vagyok, hogy korábban sosem éltem még át hasonlót, de éppen ezért kezdetben kicsit meg is ijedtem a tünetektől. Természetesen rögtön rákerestem a panaszaimra a neten, és hamar világossá vált számomra, hogy mi lehet a baj: összeszedtem egy jó kis hólyaghurutot, más néven felfázást. Szinte minden magazinban felhívták rá a figyelmet, hogy nyáron strandoláskor, vagy ha nagyon izzadunk, rendszeresen cseréljük le a nedves alsóneműnket szárazra, a nedves textil ugyanis ideális közeg a kórokozók szaporodásához… Én persze az elmúlt hét minden egyes napján a nedves bikinimben flangáltam, ezek után pedig már nem is csodálkoztam, hogy felütötte a fejét nálam a kór.

Mivel a kellemetlen érzés mindeközben csak nem hagyott alább, keresni és kutatni kezdtem a lehetséges gyógymódokat. Mindenütt azt írták, hogy minél több folyadékot kell bevinni, ezzel segítünk átmosni a húgyhólyagot. Nekem sem kellett több, egész álló nap vizet és teát kortyolgattam, de a panaszok délutánra sem akartak elmúlni. Ekkor döntöttem úgy, hogy nincs mese, beavatom a barátnőimet, hátha tudnak segíteni. Felhívtam őket videócseten, és elpanaszoltam nekik mindent. Nagyjából egy óra múlva begördült a kocsi a kertbe, és már rohantak is be hozzám egy papírzacskóval a kezükben. Mint kiderült, korábban már mindkettőjük megtapasztalta a felfázás kínzó tüneteit, így azt is jól tudták, hogy mi enyhítheti a szenvedésemet. A kezembe nyomtak egy doboz gyógyszert, és azt mondták, most rögtön vegyek be belőle. Kicsit szkeptikus voltam eleinte, de hamar kiderült, hogy feleslegesen. Másnap délutánra, a hazaindulásunkkor már lényegesen jobban éreztem magam, ami óriási megkönnyebbülés volt. Borzalmas lett volna úgy autóba ülni, hogy közben az a nem múló, kellemetlen érzés járja át a testem. Nagyon hálás voltam mindkettőjüknek, de persze azt is megfogadtam, hogy ezentúl sokkal elővigyázatosabb leszek, tanulva a hibámból. A hazafele úton gyorsan online vettem is magamnak néhány új bikinit, hogy legközelebb biztosan legyen váltó fürdőruhám.

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.

urzinol

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Fotó: Getty Images

Promóció