Amire nem is gondolnál: ezért lehetnek alvási gondjaik a nőknek (x)

2023. január 16.
Mi, nők másfajta alvási problémákkal küzdünk, mint a férfiak. Nem gondolnánk, de nekünk több alvásra van szükségünk, hiszen a kialvatlanság számunkra akár fizikai fájdalmat is okozhat.

A nők alvási gondjai

Alvási problémáink egyik legfőbb oka a lelki beállítottságunk: mi inkább aggodalmaskodók vagyunk, jobban a lelkünkre vesszük a dolgokat, apróságokon is képesek vagyunk egész éjjel rágódni, emiatt képtelenek vagyunk kikapcsolni. A férfiak inkább túlpörgetik magukat, a napirendjük sokszor kaotikus, és többüknek nincs is igazán rendszer az életében. Ránk jellemzőbb, hogy este nehezebben alszunk el, éjjel sokszor felriadunk és nem tudunk visszaaludni, sőt, gyakran jóval korábban ébredünk a kelleténél. A tartós alvászavar mindkét nem esetében az egészségre is káros lehet.

maskent-elik-meg-a-nok-a-depressziot-mint-a-ferfiak-k

Nekünk többet kell aludnunk, mint a férfiaknak

Sajnos hajlamosak vagyunk az alvásidőnk kárára is tevékenykedni, pedig nem árt, ha tudjuk, hogy ezzel nem teszünk jót magunknak. Amíg alszunk, a gondolatokért, a beszédért és a memóriáért felelős agykéreg regenerálja magát, feldolgozza és rendszerezi a napközben beszerzett információkat. Egy felnőttnek legalább 7-9 óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy másnap kipihenten ébredjen. Nekünk ezen felül még legalább 20 perccel többet kellene aludnunk. Mi ugyanis napközben párhuzamosan több mindenre figyelünk, és általában többféle feladatot látunk el, mint a férfiak. Nem csak emiatt van szükségünk több pihenésre: ha éjjel nem tudjuk kipihenni magunkat, az alváshiány akár fizikai fájdalmat is okozhat nekünk. Ingerültebbekké és feszültebbekké válhatunk, az alváshiány pedig hosszú távon az egészségünket is rombolhatja.

Segítenek elaludni a gyógynövények

Ha azt tapasztaljuk, hogy gyakran ébren forgolódunk éjszaka, illetve már este, a lefekvéskor sem jön álom a szemünkre, segítségünkre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte. Ez a növényi gyógyszer napközben oldja a feszültséget, este pedig segíti az elalvást és pihentető alvást biztosít. Napközben is lehet szedni, és mivel nincs negatív hatással a koncentrációra, a szedése mellett nem kell attól tartanunk, hogy tompul a figyelmünk vagy nő a reakcióidőnk. Hozzászokni nem lehet, és függőséget sem okoz. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségekre sincs negatív hatással. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

sedacur-doboz-60x-2020-jobb-png-1200x946

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció