A kasmír útja – így hódította meg a szívünket a Falconeri

2023. április 05.
Egy olasz prémium márka, amely a legjobb minőségű természetes szálak felhasználásával kápráztat el minket szezonról szezonra ’superior cashmere’ kollekcióival. A 100% kasmírt forgalmazó Falconeri megnyitotta második üzletét a MOM Parkban.

A kasmír puha, meleg és a luxus egyik jelképe. Nem csoda, ha sokan rajonganak érte. A Falconeri varázslatos, a legjobb minőségű természetes szálak felhasználásával készült ruhadarabjai Mongólia legelőiről az olaszországi szakértelmen keresztül érkeznek meg hozzánk, a boltok polcaira. A márka története egy kis olasz faluból, Avio városából indult, amely azóta is a termékek gyártásának egyik központja. Ez a „kasmír útja”!

A márka védjegye a magas minőségű, természetes alapanyagok használata, az itáliai kézműves szakértelem, amely mára már innovatív gyártási módszerekkel egészül ki. Így keveredik az olasz hagyomány és a kreativitás, hogy mi a legfinomabb darabokba bújhassunk.

7 fotó megtekintése

A Falconeri 2009-ben lett a Calzedonia Group tagja, amelynek elnöke Sandro Veronesi. A kis olasz faluból induló márka mára 22 országban, 170 üzlettel van jelen. Az első Falconeri hazánkban 2019-ben nyitott meg a Fashion Streeten, márciustól pedig Budán is hódít a kasmír. A MOM Parkban található új üzlet a márka szellemiségéhez mérten egy különleges program keretein belül tartotta meg ünnepélyes megnyitóját.

Borbély Alexandra és Pataki Ági a megnyitón

Epres Panni a megnyitón

Művészetek összefonódása és a kasmír

A Falconeri második üzletének megnyitóján egy minden érzékszervükre ható programon vettünk részt: mesteri dallamok a fülnek, vizuális varázslat a szemnek, különleges ízvilágú olasz falatok és a kasmír semmihez sem fogható tapintása. A MOM Parkban található új üzlet megnyitóján Kudela Gréta festő és Alexander Simic csellóművész közös produkciója értette meg velünk csak igazán az olasz márka esszenciáját.

 

A 21 éves Kudela Gréta festő, jelenleg a Képzőművészeti Egyetem festőszakos tanulója. A megnyitóra készült alkotásán a „kasmír útjának” három fontos eleme került a középpontba. Mongólia legelői és a kasmírkecskék, ahol a Falconeri szakértői minden szezonban a legmegfelelőbb alapanyagokat választják ki, az Avióban található gyártási központ, ahol a gyártás során minden részletre alaposan ügyelve a minőség szigorú kontrollálása zajlik és a budapesti üzlet. A vizuális élményt a fiatal kora ellenére rendkívül elismert csellóművész, Alexander Simic kísérte mongol dallamokkal, Paganini virtuóz műveivel, valamint a „kasmír megérkezéseként” Liszt – Popper Magyar Rapszódiájával. A 19 éves Aleksander a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem növendéke, számos hazai és nemzetközi zenei fesztiválon díjazták már kiemelkedő tehetségét. Többek között a „Classic Pure Vienna International Competition” győztese 2018-ban, a „Legjobb bécsi klasszikusok bemutatója” különdíjasa és a 4. Manhattan Nemzetközi Zenei Verseny aranyérmese. 2020-ban, 16 évesen teljes telt ház előtt egész estés koncerttel debütált a New York-i Carnegie Hallban. A két művész közös előadása egyedi módon szemléltette, milyen aprólékos részletekből áll össze egy-egy Falconeri darab.

Persze nem maradhatott el ízlelőbimbóink kényeztetése sem. A gasztronómiai élményért ezen az estén a Fausto’s étterem gondoskodott, friss ricottával és pestóval töltött tortellivel és tejcsokoládés krémes cannolikkal hozta el az olasz életérzést. Azt az életérzést, amelyet a Falconeri közvetít puha darabjaival.

Fotó: Turán Cinita

Promóció