Szépülj inkább környezetbarát módon!

2022. szeptember 05.
Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy a környezetünk védelme mindannyiunk felelőssége. És ez alól a szépségápolási rutinunk sem képez kivételt.

Minden vásárlás egyben döntés is – arról (is) döntünk, hogy mennyire vagyunk hajlandóak odafigyelni a környezetünk védelmére. Ha már az életünk számos területén tudatosabbak vagyunk, és a fenntarthatóbb jövő érdekében megfogadtunk számos tanácsot, a szépségápolás terén is ideje változtatunk. Elég néhány tudatos változtatás, és máris többet tettünk, mint gondolnánk.

Fenntartható lépések

Keressük mindig a fenntartható termékeket, amelyek előállítása a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal bír. Általában ezeket a termékeket zöld címkékjelzik az üzletekben. Az egyre bővülő kínálatban biztos, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbbet a dm üzleteiben, ahol ráadásul zöld árcímkékkel is jelzik, hogy mely termékek rendelkeznek valamilyen fenntarthatósági vonással. A termékeken keressük a konkrét környezetbarát minősítéseket, hivatalos logókat.

Sose feledkezzünk meg róla, hogy bármire is legyen szükségünk, a természetben biztosan megtaláljuk a megoldást. A natúrkozmetikumok használata például nemcsak a bőrünknek jó, de a környezetünkhöz is kíméletesebbek, hiszen általában gyengédebbek az összetevők, amik visszajuthatnak az élővízbe, és gyakran a csomagolásuknál is törekszenek a kímélőbb megoldásokra.például nemcsak a bőrünknek jó, de a Földdel is jót teszünk. A dm saját szépségápolási márkái teljes mértékben adalékanyag- és állatkísérletmentesek.

A csomagolásra is figyeljünk, és próbáljuk meg kerülni a műanyagot, válasszunk inkább kartonpapír-csomagolásban kapható vagy minél kevesebb műanyagba csomagolt termékeket. A szilárd termékek térhódításával már ezt is könnyedén megtehetjük: szilárd samponok, tusfürdők, dezodorok, fogkrémek, de akár tisztítószerek is megtalálhatók a dm kínálatában. A kis méretű, kompakt, szivárgásbiztos termékek nem véletlen, hogy egyre gyakrabban kerülnek a fürdőszobánk polcaira, ráadásul CO2-kibocsátás szempontjából is kedvező a hatásuk.

A legjobb választás

Az alverde szilárd arctisztító formulája bio sárgabarackmag-olajjal, mangóvajjal és bio édesmandula-olajjal tisztítja a bőrt anélkül, hogy kiszárítaná.

Az alverde szappan bio levendulával növényi olajos szappan, amely hagyományos módszerrel, üstben készült értékes természetes olajokkal. Nagy mennyiségben tartalmaz növényi glicerint, amely ápolja és óvja a kezeket a kiszáradástól.

Az innovatív alverde Pro Climate samponkoncentrátum kétszer koncentráltabb, mint egy hagyományos sampon. A csomagolás pedig 72%-kal kevesebb műanyagot tartalmaz, mint egy 200 ml-es alverde samponos flakon.

Az ebelin nature bio vatta 100% bio pamutból készült, nagy nedvszívóképességgel rendelkezik és rendkívüli puhasága miatt gyengéden ápolja a bőrt. (Klórmentesen fehérítve)

A kézzel készített Balea MEN Fresh szilárd tusfürdő 6 értékes növényi olajjal gyengéden tisztítja bőrét és kellemes bőrérzetet nyújt zuhanyzás közben és után. (Mikroműanyagmentes)

A Balea masszírozó hatású szilárd tusfürdő egyik oldala finom masszírozó golyókkal tisztítja és ápolja a bőrt, míg másik oldala természetes luffaszivaccsal távolítja el az elhalt hámsejteket.  (Mikroműanyagmentes)

Az alverde nappali arckrém értékes bio vadrózsa- és napraforgó-olajjal, valamint sheavajjal harmonizálja, ápolja és óvja a száraz bőrt.

A zöld úton

A dm-nél a fenntarthatóság és a környezetvédelem évek óta fókuszban vannak. Nemcsak arra figyelnek, hogy felelősen gazdálkodjanak az erőforrásokkal, és példát mutassanak a környezetüknek, de a döntéseikben fontos szerepe van a fenntarthatóságnak, a környezeti, társadalmi és a gazdasági hatásoknak is. Két évvel ezelőtt például a dm a drogériapiacon elsőként lépett a csomagolásmentes jövő útjára, és üzembe helyezett egy utántöltő állomást Budaörsön, majd idén augusztusban további 8 budapesti és környéki dm üzletben is elérhetővé tették az utántöltő automatát. A bővítés pedig ősszel tovább folytatódik vidéken is.

 A dm hisz abban, hogy a mindennapi szokások megváltoztatásával nagy eredményeket lehet elérni – mindenki máshol tart a környezettudatos életmódban, ezért fontos, hogy a tagok egymást is segítsék, jó példát és erőt adjanak azoknak, akik még csak az út elején járnak. Csatlakozz a dm zárt Facebook-csoportjához, gyűjts tippeket, oszd meg a tapasztalataid másokkal is.

Vegyünk bátran példát a Z generációról ezen a téren. Tanulmányok szerint az úgynevezett tiszta szépség egyre nagyobb teret nyer; a fiatal vásárlók 55%-a már olyan terméket részesít előnyben, ami környezetbarát. A globális statisztikák szerint a Z generáció 48%-ának elsődleges fontosságú, hogy egy kozmetikai termék ne tartalmazzon káros alapanyagokat.

Promóció

Olvasd el ezt is!