Versenyfutás az idővel: „a hüvelyszárazság veszélyeztette a nyaralásunkat” (x)

2023. július 03.
A harmincas éveiben járó Anna és párja, Péter már hónapokkal ezelőtt lefoglalták az idei nyaralásukat: jól megérdemelt pihenésüket a Kanári-szigeteken tervezték eltölteni. Anna váratlanul jött egészségi problémája azonban beárnyékolta a várva várt utazást.
Versenyfutás az idővel: „a hüvelyszárazság veszélyeztette a nyaralásunkat”

Anna és Péter nem szerette volna az utolsó pillanatra hagyni a nyaralásuk megszervezését, ezért már jó előre lefoglaltak mindent a júliusi vakációra. Januárban megtalálták a tökéletes szállást, és ezek után nem volt mit tenniük: várták, hogy teljenek a hónapok és végre eljöjjön az utazás napja. Minden a legnagyobb rendben zajlott, mígnem beköszöntött az április és vele együtt az allergiaszezon. Bár Annát korábban soha nem kínozták allergiás tünetek, idén tavasszal napokat küzdött az orrdugulással, szipogással és folyamatos tüsszögéssel. Hogy véget vessen a szenvedéseinek, gyorsan beszerzett a patikából egy doboz vény nélkül kapható, antihisztamin tartalmú allergiagyógyszert.

A készítmény hamar hatott, és bár Annának még egy ideig szednie kellett, megkönnyebbülve nyugtázta, hogy a gyógyszer segítségével minden visszakerült a hétköznapi kerékvágásba. Néhány héttel az allergiagyógyszer szedésének megkezdése után azonban egy kellemetlen, addig sosem tapasztalt, furcsa érzésre lett figyelmes – odalent. Először egy Péterrel töltött szenvedélyes éjszakát tett tönkre a hirtelen jelentkező, szúró, égető érzés, de nem sokra rá Anna a szexen kívül, a mindennapokban is megtapasztalta a panaszokat. Hogy válaszokat kaphasson a kérdéseire, rákeresett az interneten a tünetekre, és meglepődött az egészségügyi oldalakon leírt diagnózistól: valószínű, hogy hüvelyszárazság alakult ki nála.

Kétségbeesésében azonnal elrohant a legjobb barátnőjéhez, Laurához, és elmesélt neki mindent. Laura megértően végighallgatta barátnőjét, majd feltett néhány – első hallásra – meglepő kérdést. Kikérdezte barátnőjét a többi között arról is, hogy szedett-e az utóbbi időben valamilyen új gyógyszert. Anna rögtön beszámolt az allergiával vívott sikeres harcáról, amit hallva Laura mosolyogva megrázta a fejét. „Anna, ne aggódj, pontosan tudom, mi történt veled. Én is átéltem korábban ugyanezt” – mondta a barátnő, majd elmesélte, hogy az allergiagyógyszerei miatt korábban nála is rendszeresen jelentkeztek a hüvelyszárazság okozta panaszok. Az allergia tüneteit csökkentő antihisztaminok ugyanis úgy veszik fel a harcot a tüsszögéssel és az orrfolyással, hogy dehidratálják az orr nyálkahártyáját. „A probléma csak annyi – magyarázta Laura – hogy mellékhatásként a hüvelyhámot is száríthatják, így tud kialakulni a hüvelyszárazság.” Laura azt is elmondta, hogy az elmúlt években neki egy vény nélkül kapható, patikai készítmény nagyon bevált – köszönhetően annak, hogy a hüvelyi készítmény hormonmentes, hidratáló hatású és segít visszaállítani a természetes nedvességet a hüvelyben. Laura azt javasolta Annának, hogy beszéljen a készítményről a nőgyógyászával, és ha ő is rendben találja, kezdje el használni. Anna lelkesen követte a barátnője tanácsát, és miután átbeszélte az orvosával a készítmény használatát, úgy döntött, minél előbb kipróbálja.

Az orvostól egyenesen a gyógyszertárba ment, és nagy reményekkel vásárolta meg a hüvelykúpot. A kúpot eleinte naponta, majd még pár hétig 2-3 naponta használta. Július utolsó hetében pedig óriási mosollyal az arcán kezdte bepakolni a bőröndjét, amibe biztos, ami biztos, becsomagolt egy doboz hüvelykúpot is. Boldog volt, mert újra olajozottan működött minden odalent, és alig várta, hogy férjével a tengerparton a naplementét nézve romantikázhassanak.

Hüvelyszárazság? Enyhítse tartósan!

cikatridina-doboz-20-nagyitos

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A hialuronsavat és gyógynövénykivonatokat tartalmazó, hormonmentes Cikatridina hüvelykúp enyhíti az együttlétek során és a mindennapokban jelentkező hüvelyszárazság okozta tüneteket.  A hialuronsav nedvességgel tölti fel a hüvelyhám kiszáradt szöveteit, elősegíti a hámosodást és táplálja a szöveteket. Igazoltan hatásos és biztonságos az intim tájékon jelentkező viszkető-feszülő érzés enyhítésében. Bármely életkorban, bármilyen eredetű hüvelyszárazság esetén alkalmazható, akár hosszú távon is. A tartós hatásért a kúra szükség szerint folytatható, ismételhető.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Fotó: Getty Images

Promóció