Őszi bőrápolás a maximumon

2023. szeptember 08.
Ma már szerencsére azok számára is rendelkezésre állnak forradalmi és kifejezetten hatékony bőrszépítő koncepciók, akik a természetes bőrápolást és a bőr egészségét helyezik előtérbe a napi szépségápolási rutinjukban. Lássuk, mi mindent tartogat számukra ezen a fronton a bőrápolási szektor idén ősszel!

Mindannyian szeretnénk a lehetőségeinkhez mérten a maximumot biztosítani a bőrünknek, hogy ezzel hosszú távon bebiztosítsuk az egészségét. Persze mindenkinek más megközelítés áll a szívéhez közel, de egyre többen igénylik a bőr minél természetesebb keretek között való táplálását, ápolását, valamint a bőr természetes egyensúlyának ökobiológiai koncepciókon nyugvó biztosítását.

Ökobiológiai koncepció – maximalista szérumok

Ezen a téren forradalmi fejlesztésekkel vonja magára a figyelmet idén ősszel a NAOS AGING SCIENCE kutatási program, amelynek szívéből zseniális innovációk születtek. Mindezt azzal a céllal, hogy egy mesteri hármas szérumpalettával, a Sensibio Defensive szérummal, Sébium szérummal és a Hydrabio Hyalu+ szérummal járuljanak hozzá az ökobiológia bőröregedésre választ adó termékkínálathoz, egészen csúcsra járatva a hasonló elixírektől elvárható maximumot. Hogy mindezt hogyan és miért is? A három különböző bőrproblémára, célzottan bevethető koncentrátum nem csak korrigálja a bőröregedés jeleit, hanem a kiváltó okokat is célozza, ezáltal tartósan megerősítve a bőr természetes egyensúlyát.

A biomimetizmussal és a sokoldalú hatékonysággal itt valóban egyedülállót alkottak a fejlesztők, ugyanis a szérumok mindegyike sajátos módon hat a bőrproblémák különböző belső okaira, tartós hatékonyságot biztosítva, még mielőtt a látható tüneteket kéne kezelni.

naos-oszi-szepsegkedvencekA szérumcsalád tagjai biomimetikus hialuronsavat tartalmaznak, ami egészen mélyen hidratál és kisimítja a finom ráncokat. Az idő múlásával a bőr hialuronsavszintje csökken, ami pedig a ráncok megjelenéséhez és a hidratáltság elvesztéséhez vezethet. Talán sokunknak nem újdonság már, de a hialuronsav egy olyan természetes összetevő, amely megtalálható a bőrünkben (a dermiszben és a felhámban a szervezetünk teljes hialuronsav tartalmának 50%-a található), ízületeinkben és egyéb szöveteinkben egyaránt. A hialuronsav a kollagénnel és az elasztinnal együtt része annak a szerkezetnek, amely támogatja a bőrt. Ez a hatóanyag a felhasználók egyik kedvence lett az elmúlt néhány évben, köszönhetően annak, hogy rendkívüli vízmegkötő képességgel rendelkezik, így a bőr hidratálttá és feszessé válik, a felszíni és mélyebb ráncok csökkennek. A biomimetikus hialuronsavon alapuló bőrápolás során, a formulában ezt az összetevőt felhasználva utánozzák a szervezetünkben zajló természetes folyamatokat, és „pótolják” a bőr folyamatosan csökkenő hialuronsavszintjét.

A biomimetikus hialuronsav erejével dolgozó szérumok valóban sokszorosan hozzájárulnak a bőr szépítésére, így ideálisak, ha őszre keresünk új, „okos” és sokrétű szereplőt a szépségrutinunkba. Egyrészt szépen előkészítik a bőr mélyebb rétegeit a hatásukat és hatékonyságukat erősítő krémek számára. Mindemellett megnyugtatják a bőrt, tartósan rehidratálják és feltöltik, vagy éppen megelőzik és csökkentik a bőrhibákat – attól függően, melyik szérumot is választjuk.

A szakértő tippjei – Elodie Valin tudományos értékelési igazgató

naos-oszi-szepsegkedvencek


Egy szérum egész évre?

A bőrünk egy élő szerv, egy dinamikus ökoszisztéma, amely folyamatosan változik és alkalmazkodik az őt körülvevő környezethez. Az év során a környezeti (hőmérséklet, UV-sugárzás és szennyezés) és fiziológiai (táplálkozás, hormonális ciklusok, stressz, érzelmek) változások különböző bőrtüneteket
(bőrpír, foltok, kiszáradás, ráncok, finom vonalak, feszességvesztés…) eredményeznek.

A legjobb, ha tudatosan megfigyeljük bőrünket és az ápoló termékeket aktuális igényeinknek megfelelően választjuk ki, ahelyett, hogy egész évben ugyanazt használnánk.

Mihez kezdjünk a felnőttkori pattanásokkal?

A pattanásos, mitesszerekre hajlamos bőr bizony a felnőtteket is érinti, akiknek nemcsak a bőrproblémákkal, de az öregedés első jeleivel is meg kell küzdeniük. A bőr sérülékenyebb, és a pórusok láthatóbbak, mivel a bőr veszít rugalmasságából. E tendencia hatékony leküzdése érdekében olyan termék használatát javasoljuk, amely teljes körű és specifikus ápolást biztosít a felnőttkori aknés ökoszisztémának. Elsőként a BIODERMA Sébium H2O-t javasoljuk, egy micellás vizet, amely megtisztítja a bőrt és eltávolítja a szennyeződéseket. A bőr ezután készen áll a specifikus ápolásra, például a BIODERMA Sébium szérumára. A bőrhibák kiváltó okaira hatva csökkenti a pattanásokat, mitesszereket, a hegeket és a finom vonalakat, valamint a kitágult pórusokat, és tartósan csökkenti újbóli megjelenésüket.

Mi az az Inflamm’aging és hogyan lehet kezelni?

Az Inflamm’aging a krónikus gyulladás okozta idő előtti bőröregedés. Kezelésére a BIODERMA Sensibio Defensive szérumát ajánljuk, egy koncentrált terméket, amely tartósan megnyugtatja, és megadja a bőrnek az eszközöket, hogy meg tudja védeni magát az inflamm’aginggel szemben. Antioxidáns védelmet nyújt, erősíti a barrier funkciót és megnyugtatja a bőrt.

Mi okozza a bőrünk mindennapos dehidratáltságát?

A dehidratáltság a bőr átmeneti állapota, amelyet minden bőrtípus (normál, kombinált, száraz, zsíros) tapasztalhat. A környezeti stresszfaktorok (légkondicionálás, szennyezés, hirtelen hőmérséklet-változás, hideg, szél…) kiszáríthatják a bőrt és megváltoztathatják a barrier funkcióját, ami gyengíti és növeli a vízveszteséget. Idővel a természetes öregedési folyamatok is megváltoztatják a bőrben lévő hialuronsav mennyiségét és minőségét. Ez a „szivacs” molekula, amely súlyának akár ezerszeresét is képes megtartani vízben, kulcsfontosságú a hidratálás szempontjából. Ha kevesebbet tárol, a bőr kiszárad. Ezért alkottuk meg a BIODERMA Hydrabio Hyalu+ szérumot, amely intenzíven rehidratál.

Promóció