Az 5 legjobb retinolszérum, ha az őszi kedvenced keresed

2022. október 28.
A retinol és a retinolszérumok gyakori szereplők nálunk a szépségrovatban, nem véletlenül. Pigmentfolt ellen is remek segítség, de az anti-aging területén is óriásit alkot ez a csúcsösszetevő. Most a szerintünk 5 legjobb retinolszérummal dolgozó termék mutatkozik be – más-más területen ígérve szépülést.

A retinol, vagyis az A-vitamin az utóbbi évtized nagy slágere a szépségpiacon. Óriási sikert arat, és nagyon látványos változást is ígér a bőrön, de nem mindegy, hogyan és pontosan milyen terméket is vetünk be. A retinol szinte minden kis és nagy arcápolási márka palettáján szerepel, sokféle céllal és sokféleképpen alkalmazzák ezt a csúcsösszetevőt.

az-5-legjobb-retinol-szerum-2022-oszre

Retinol szérumok A-tól Z-ig

 

A jelenlegi piaci termékkínálatban ma már sokféle termékbe kerülhet bele a retinol, retinolszérumok, arckrémek, de testápolók is gazdagítják már a kínálatot. Az irritáció elkerülése persze mindig elsődleges, főleg kezdő retinolalkalmazók esetében, de ha már ismerjük az alapokat, és hogy hogyan, milyen töménységgel érdemes kezdeni, akkor sem könnyű választani. Melyik márkától, pontosan milyen bőrtípusra, milyen céllal keresünk retinolszérumot? Pigmentfolt ellen vagy éppen anti-aging a cél? Láthatóan simább, élettel telibb, feszesebb bőrt szeretnénk? Sok kérdés lehet a fejünkben, és még több a lehetséges válasz, hogy melyik a nekünk tökéletes retinol, és persze a retinoltévhitek sem segítenek.

Következzen 5 retinolszérum, ha épp az őszi kedvenced keresed:

az-5-legjobb-retinol-szerum-2022-oszre

Ha száraz bőrre keresünk bőrmegújító csodaszert

CeraVe Resurfacing Retinol szérum, 6199 Ft

A márka egyre izmosabb kedvenc az ár-érték arányban maximalista szépségfanatikusok között. A retinolszérumuk viszonylag pénztárcabarát induló, amelyik úgy szépíti, újítja meg a bőrt, hogy tényleg atombiztosan hidratál is mellette. Telis-tele ceramidokkal, hogy tényleg feltöltse és védje a bőrünket. Segít csökkenti az akné utáni hegeket, a pórusok méretét, és mindemellett úgy javítja a bőrfelszín egyenletességét, hogy nem irritálja a bőrt. A retinolszérummal az elszíneződések és a pattanások utáni foltok megjelenése csökken, ráadásul a ceramidszint és a bőr barrierfunkciója is szépen helyreáll. Tiszta, hidratált és egészséges bőrt ígér.

az-5-legjobb-retinol-szerum-2022-oszre

Szuperkönnyű textúrával a szem alatti ráncok ellen

Indeed Labs Retinol Reface szemkörnyékápoló, 9950 Ft

Az újgenerációs retinol-észterek itt is nagy szerepet kapnak, gyengéden, irritáció nélkül végzik a munkájukat, úgy, hogy öröm nézni. Ezt a retinolkrémet a szem környékére, a finom vonalak és ráncok azonnali halványítására fejlesztették ki, úgy, hogy a legérzékenyebb bőrtípussal bírók is gond nélkül bevethessék. Bár a retinol formula itt kellően gyengéd a szem alatti finom bőr számára, mégis elég erős ahhoz, hogy felvegye a harcot az öregedés látható jeleivel. A textúra valóságos álom, szuperkönnyű. Ha szarkalábak, ráncok és sötét karikák ellen keresünk állandó, hatékony társat, ez a retinolos szemkrém nagy esélyes!

az-5-legjobb-retinol-szerum-2022-oszre

Praktikus mainstream kedvenc a TikTokról

Glow Fairy Retinol Glow Wand, 89,99 dollár

A TikTokon felbukkanó bevált szépségkedvenceket sokan nem veszik komolyan, pedig óriási rajongótábor épülhet egy-egy okkal befutott kedvencre. A Glow Fairy Retinol Glow Wand éppen ilyen. Lényegében egy sűrű, retinolos balzsam a retinolszérum erejével. Előnye, hogy az rúzsszerű csomagolásnak és kivitelezésnek hála könnyen és praktikusan felvihetjük az arc különböző, akár legérzékenyebb területeire is. Tele van retinollal, de van benne hialuronsav és egyéb, a bőr nedvesség- és kollagéntermelését fokozó összetevők is. Napi egyszer vethetjük be a kevesebb ráncért, a simább és puhább bőrért.

az-5-legjobb-retinol-szerum-2022-oszre

Kultikus kedvenc „tisztaságmániásoknak”

Drunk Elephant A-Passioni Retinol krém, 65 font

A Drunk Elephant márkát az online beauty világ bugyrait kívülről-belülről ismerőknek biztosan nem kell bemutatni. A social mediában az utóbbi években „széthájpolt” biokompatiblilis és clean beauty márka egyik legnagyobb visszhangot kiváltó bevezetése ez a problémás, érzékeny bőr esetében is szépen teljesítő 1%-os retinol. A csúcsösszetevő mellett itt nyugtató növényi kivonatok, golgotagyümölcs, kelkáposzta, sárgabarack és cseresznye is szerepel az alapanyagok között. A retinolszérum erős peptidekkel és zsírsavakkal fokozza a kollagéntermelést, és nagyon szépen megbirkózik a fakó bőr problémájával is.

az-5-legjobb-retinol-szerum-2022-oszre

Újoncok kedvence, gyengéd anti-aging formulával

The Ordinary Granactive Retinoid 2% szkvalánban, 4890 Ft

A The Ordinary szinte kikerülhetetlen, ha retinol és/vagy retinolszérum a téma. A pénztárcabarát retinolikon új generációs retinoidtechnológiával készül, és lényegében egy egészen gyengéd vízmentes formulán alapszik. Anti-aging hatása mellett kellemesen hidratál is, anélkül, hogy zsíros érzetet okozna vagy elnehezítené a bőrt. Kezdő retinolozóknak tökéletes, a formula egy gyengéd/közepes erősségű szérumnak felel meg (0,2% HPR-rel). 

Olvass tovább!