Beszereztük a rúzst, ami mindenkinek jól áll, és nem csalódtunk benne

2022. november 02.
Citrusos illatú vitaminbomba arckrémmel, a TikTok virálissá vált rúzsával és zöld arcpakolással vesszük fel a harcot az egyre szürkébbe forduló őszi napokkal. Szerkesztőnk, Kránicz Dorottya szépségkedvencei következnek.

Clinique Almost Lipstick – Black Honey árnyalat

Ezer évvel ezelőtt hallottam először a Clinique Black Honey rúzsáról, amiért teljesen megőrült az internet. A TikTok-felhasználók ódákat zengtek róla, és még olyan hírességek is letették mellette a voksukat, mint Emilia Clarke, Liv Tyler vagy Drew Barrymore. A hype-ra természetesen a magazinok és szépségbloggerek is rátettek egy jó nagy lapáttal, szóval nem csoda, hogy ezek után pillanatok alatt azonnal kifogyott a készlet, és nagyjából lehetetlen lett beszerezni az ikonikus rúzst. Egy-két hónapja megláttam, hogy újra kapható a termék – ezt a márka is nagy méretű plakátokkal hirdette az üzletein, szóval nem volt olyan nehéz értesülni róla –, és gyorsan be is szereztem egyet, hogy megnézzem, megéri-e az őrületet. Megmondom őszintén, engem be lehet szippantani az ilyen globális lelkesedéssel, de azért vagyok annyira kritikus, hogy beismerjem magamnak, ha a termék mégsem működik. De ezért a rúzsért azóta is töretlen a lelkesedésem: a ránézésre tényleg szinte fekete rúzs nagyon finom, bogyós gyümölcsös színt hagy az ajkakon, hihetetlenül természetes, mégis hangsúlyozza a szájat. Mintha a szánk eredeti színe volna, de olyan szerencsések vagyunk, hogy a szánk eredeti színe történetesen egy mesterien kikevert, gyönyörű, egészséges árnyalat. A formula kellemesen hidratál, jól építhető és elég tartós is – nappal és este is nagyon jó érzés viselni. Nálam azonnal kedvenc lett, szóval őszintén remélem, hogy a jövőben már nem kell ennyit bajlódni a beszerzésével.

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base

Alapvetően kombinált bőröm van, nyáron kifejezetten zsíros tud lenni, szóval az év egyik felében eszembe sem jutna zsíros, gazdagabb hidratálókat használni – örülök, ha minél kevesebb termék van a bőrömön és sikerül kicsit mattítanom az arcom. Télen viszont elképesztően tud éhezni az extratáplálásra, ezért vettem meg a szezonra a Bobbi Brown vitaminos sminkalapját, amit elsősorban sminkelés alá javasol a márka. Engem először a friss, citrusos illatával vett meg – tényleg iszonyú jó érzés ezt a masszív, isteni illatú, mégis bársonyos textúrájú krémet az arcomra kenni. Távolról sem sminkelek minden nap, szóval nem mondom, hogy a rutinom kötelező eleme, viszont ha elmegyek valahová, mindig használom – szeretem az érzést, hogy valami tápláló, vitamindús alappal készítem fel a bőrömet a sminkelésre, ráadásul kifejezetten jó érzés alaposan bemasszírozni vele az arcomat.

Biotherm Skin Best Wonder Mud

Hetente legalább két alkalommal használok arcmaszkot, elsősorban azért, mert imádom ezt a béna romantikus filmes klisét, amikor a nők egy pohár borral, arcmaszkban olvasnak/sírnak/zabálnak bonbont az ágyban, de abszolút elkötelezetten hiszek a hatásukban is. Az egyik maszkom egy hidratáló, tápláló, mégis könnyedebb krém (ez mostanában a Kiehl’s Calendula infused face maskja, amiről korábban ITT írtam), a másik mindig valamilyen agyagos, tisztító maszk. Ezekből már rengeteget kipróbáltam az évek során (tág pórusok, szevasztok), de a Biotherm Skin Best Wonder Mud az egyetlen, amihez kedvem volt visszatérni. Impozáns, kifejezetten súlyos üvegcsében érkezik, a marokkói agyag mellett pedig tengeri moszat is gazdagítja a formulát, amitől a szokásos szürkés-feketés szín helyett zöldes árnyalatban érkezik a termék. A márka ígérete szerint ez az arcmaszk méregtelenítő és tisztító hatású, tele van antioxidánsokkal, eltávolítja a szennyeződéseket, csökkenti a faggyúképződést és a pórusok méretét – minden, amire kamaszkorom óta pattanásokra hajlamos bőrű szerencsétlenként valaha vágytam. Kifejezetten szeretem, hogy a maszkban kis mikroszemcsék is vannak, így lemosáskor körkörös mozdulatokkal jól át is dörzsölöm a bőrt, hogy kicsit leradírozzam az elhalt hámréteget. Sok más agyagos maszkkal szemben a Biotherm maszkja nem szárít, sőt, kifejezetten puhítja a bőrt, így nálam ez a termék tényleg egy héten sem marad ki.

Olvass tovább!