Hogyan lehet hibátlan, ragyogóan fényes a bőröd?

2023. szeptember 14.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen profi sminktippekkel érkezik, amelyek segítségével hibátlan, ragyogóan fényes bőrképet varázsolhatsz magadnak.
ragyogoan-fenyes-bor

Az Insta-filterek sokszor hazug világában mindannyiunk számára frusztráló a tökéletes, ragyogó bőr megvalósítása a mindennapokban. Hiszen szinte minden bőrtípusnak megvannak a tipikus kihívásai, amiket kezelnünk kell, ha szép bőrképet szeretnénk. Hála az égnek, a bőrápolás és a sminkek ma már hatalmas segítségünkre vannak ebben. A titok csak annyi, hogy bőrtípusnak megfelelően, szakértelemmel kell kiválasztani a termékeket. A másik kulcsfontosságú szempont, hogy ne essünk át a ló túloldalára, azaz nem feltétlenül kell mindent egyszerre bevetnünk, ugyanis a „túlrétegelt” vagy túlápolt bőr is okozhat rövid és hosszú távú problémákat.

A dehidratált, száraz bőrnek jellegzetesen fakó, matt hatású, sokszor feszes és hámló a felszíne. Ha egy tartós, matt alapozót kenünk rá, elszürkül, berepedezik. Erre a bőrtípusra a hialuronos hidratáló arckrémeken túl zseniálisan működnek a gyöngyházfényű primerek, melyek a bőr ragyogását adják vissza. Tilos mattítani, ellenben érdemes keresnünk a silky textúrájú alapozókat. A jobbak már tartalmaznak hialuronsavat is. Pirosítóból használjunk krémállagút, és felejtsük el a púderezést. A sminkünket napközben többször is frissítsük arcpermettel, az esti arcápolásba pedig építsünk be egy kis növényi olajkomplexumot, mellyel a hidratálást még jobban fokozhatjuk.

A zsíros bőrnél a kellemetlen kifényesedés mellett a tág pórusok és az egyenletlen bőrfelszín jelent kihívást. Ennél a bőrtípusnál sokan azt rontják el, hogy túlszárítják a bőrt. A hidratálás itt is ugyanolyan fontos, tehát keressük a gél állagú, olajmentes készítményeket. A tág pórusokra szenzációs primerek állnak már rendelkezésünkre. Ezek a faggyútermelést szabályozzák, valamint összehúzzák, feltöltik a kitágult pórusokat, ezáltal csökkentik az izzadást is. Az alapozó – a primer segítségével – lényegesen tovább marad fenn, kevésbé, vagy egyáltalán nem fényesedik át. Púder helyett, ha üdén divatosak szeretnénk lenni, inkább mattító arckendőt, vagy az alkoholmentes fixáló arc-sprayt ajánlom. Ha szeretnénk silky effektet az olajos bőrre, azt inkább púder állagú highlighterrel érjük el, kerülve az arc T-vonalát. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

NewSchool of Makeup (@nsm_pall_adrienn_sminkiskolaja) által megosztott bejegyzés

Ha ezek után is kicsit elveszettnek érzed magad a kérdésben, érdemes szakembert keresni. Alapproblémák esetén elég szokott lenni egy sminktanácsadás, komolyabb esetekben mi magunk is szakértő kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz küldjük az ügyfeleinket.

Smink: Szonyi Fanni, Modell: Laky Zsuzsi, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia