Bordó körmök őszre: az örök klasszikussal megújult formában esünk szerelembe

2023. szeptember 04.
Ősszel visszatérünk a mély, meleg színekhez nemcsak ruhák, de a manikűr terén is. Mi is mutathatna jobban ilyenkor a körmökön, mint az örök jolly joker bordó? Idén azonban számos trendi körömfestési móddal újul meg a klasszikus árnyalat.
bordo-korom-osz
  • Az ősz legidőtlenebb, szalonokban legtöbbször használt körömlakkszíne a bordó. 
  • A klasszikus bordó a hagyományos fényes textúra mellett selyemfényű, matt vagy éppen ombre változatban is a körmöket díszíti a szezonban. 
  • A bordó árnyalatai nagyszerűen kombinálhatók más klasszikus árnyalatokkal, például a meggypirossal vagy a nude különböző árnyalataival, esetleg a vérnaranccsal.

Ha körmökről van szó, a bordót régóta elegáns és stílusos színnek tartják, amely tökéletesen illik bármilyen öltözékhez és alkalomhoz. Időtlen, kifinomult és elegáns, így nem meglepő, hogy a bordó köröm az egyik legkeresettebb árnyalat bármelyik körömszalonban, méltó társa az örök kedvenc pirosnak, a finom nude árnyalatoknak és a francia manikűrnek.

Sötét, melengető árnyalat révén a bordó manikűrökkel inkább az őszi és téli hónapokban találkozhatunk, de mivel valóban egy időtálló körömszínről van szó, igazából egész évben tökéletesen működik. Ha a tökéletes bordó manikűrt és bordó árnyalatot keresed, netán a legutolsó trendek alapján festenéd bordóra a körmödet, akkor a legjobb helyen jársz!

Life hack: fessünk bordóra pirosat

A Lights Lacquer TikTok-oldala szerint elképesztően szép árnyalatot kapunk, ha a körmünket először mélybordóval, majd meggypirossal festjük le. Így kicsit élénkebb, de nagyon őszi és elegáns lesz a végeredmény. 

@lightslacquer create a burgundy red with this simple nail hack❤️ polishes used: Scorpio and Cherry Jelly💅#nails #nailpolish #nailinspo #nailsoftiktok #nailart #nailtutorial #diynails #diymanicure #naturalnails #nailsathome #nailhack #diynails #diynailsathome #easynails #easynailsathome #almondnails #burgundynails #nailhack ♬ som original - j_nypc

Dupla francia bordó ombre végekkel 

Igazán kortárs és művészi lesz az összhatás, ha legközelebb a körmösünktől az úgynevezett dupla francia trendet kérjük, azaz azt a festési módot, amikor a köröm végére két sávban kerül színes festék. Az alábbi manikűrt tovább bonyolítja, hogy a két sáv ombre festési technikával készül, bordóból élénk narancsba megy át a szín. Mint egy tökéletes naplemente vagy egy őszi falevél!

@lightslacquer How to create a double french tip ombre manicure💅products used: Mrs Darling, Midnight Train and Mamey💅#nails #nailpolish #nailinspo #nailsoftiktok #nailart #nailtutorial #diynails #diymanicure #nailsathome #diynailsathome #easynails #easynailsathome #almondnails #nailhack #frenchtipnails #ombrenails #fallnails #summernails ♬ greedy tate mcrae unreleased - babytatie1

Bordó pirossal kombinálva 

Két klasszikus őszi körömárnyalatot kombinál az alábbi manikűr: a tűzpirosat és a bordót. Miért ne viselhetnénk ezt a két színt egyszerre? Kerüljön szaténfényű bordó a középső és a gyűrűsujjra, paprikapiros a többire! 

@opi @nailartbysig shares 5 #OPI reds so you can find YOUR perfect shade to test out the #RedNailTheory. ❤️‍🔥 What is YOUR #perfectred? #BigAppleRed #ImNotReallyAWaitress #OPICajunShrimp #GottheBluesforRed #RedNails #diynails ♬ original sound - OPI

100% ősz a körmökön

Ez a gyönyörű manikűr a bordó egy igazán mély árnyalatával játszik, megmutatja francia, teljes festés és negatív tér manikűr formájában is a színt. 

@nailmartusa Rolling in the Fall content🤎🍂🍁🫶🏻 #falltrends #fallnails #gelnails #fallnailinspo #fallaesthetic ♬ Coffee Breath - Sofia Mills
@nailmartusa Rolling in the Fall content🤎🍂🍁🫶🏻 #falltrends #fallnails #gelnails #fallnailinspo #fallaesthetic ♬ Coffee Breath - Sofia Mills

Kiemelt fotó: Getty Images, Forrás: DukesAvenue