Agárdon a pálinka mellett két új ital hódít

2023. október 20.
Milyen izgalmas italok születtek Agárdon? Az Amphora pálinka család újabb három taggal bővült, ami pedig igazi kuriózum, hogy két különböző vulkanikus termőhelyről származó, több mint 10 évig érlelt XO brandy és a világon egyedülálló módon, amforában érlelt szűretlen gin is napvilágot látott.

A világ első amforában érlelt pálinkáiról már meséltünk nektek, hiszen óriási lépés volt ez az Agárdi Pálinkafőzde életében, pláne, hogy 20 éves fennállásukat ünnepelték.

Az  Amphora család három új tagja, a Cigánymeggy, az Irsai Olivér és a Kajszibarack ízek ugyanúgy hozzák az agyag amforában történő érlelés különleges textúráit, miközben tökéletesen megőrzik a gyümölcsös jelleget.

Az idei évben azonban különleges és egészen új párlatokkal bővült a kínálat. Ugyanis a manapság sokak kedvenc itala, a gin is amforába került, akárcsak elődei, a pálinkák. A márka legújabb fejlesztése, hogy az alapoktól újraépítették a receptet, hogy megszülethessen az Agárdi Amphora Gin. Egy olyan ital, amely ízében harsogóbb citrusféléket és új szárított virágokat tartalmaz. A lepárlást ugyanis néhány hónapos amfora érlelés követte, hogy végül a gin is szűretlenül kerüljön a pálinkák esetében már jól ismert kerámia palackba.

De itt még nem álltak meg. Az Agárdi legújabb büszkesége ugyanis a már a nevében is igazán kecsegtető, 2Vulkán XO Brandy. Mit takar ez a sejtelmes név? Egy több mint 10 évig érlelt borpárlatot, amely két vulkanikus borvidéken, a Somlón és Tokajban termelt furmint borból készült. A brandy egyedülálló karaktere a magas minőségű alapanyagoknak és Vértes Tibor pálinkafőző mesternek köszönhető, aki már 2010-ben megálmodta ezt a különleges italt. A végeredmény pedig egy komplex és ásványos ízvilágával az ínyenceket azonnal magával ragadó brandy, amely éveket töltött tölgyfa hordóban.

Az új párlatok mindegyike limitált mennyiségben elérhető, mondhatni egyedi alkotások, találkozhatunk velük fine dining éttermekben vagy prémium bárokban, illetve októbertől már minőségi italszaküzletekben is megtaláljuk.

Bővebb infó: agardi.hu

Promóció