Az internet most a lányvacsorát imádja, és teljesen megértjük, miért

2023. július 30.
Ismét egy TikTok-trend, ami néhány hét alatt meghódította a világot. A lányvacsorával (girl dinner) kapcsolatban azonban teljesen érthető a rajongás.
Parizeres kenyér TikTok girl dinner lányvacsora trend
  • Közel 200 millióan látták már a TikTokon a #girldinner hashtag alatt futó videókat. 
  • Még a The New York Times is beszámolt az új őrületről.
  • Üdítő látvány, hogy végre nem kell szégyenkeznünk, ha hétköznapi vacsorát eszünk és nem valami látványos ínyencfogást megtálalva, mintha fine dining étteremben lennénk.

Hetek alatt nézték meg több mint 200 millióan a TikTokon azt a közel 80 ezer videót, amit a #girldinner hashtag alatt posztoltak a közösségi oldalra. Először egy olyan felvétel került fel a videómegosztó oldalra ezzel a kiírással, amin a felhasználó a vacsorára elfogyasztott jégkrémet posztolta. Azóta már a The New York Times is beszámolt a lányvacsora-trendről

De miért imádják annyian a lányvacsorát?

Legalább annyira odáig vannak az internetezők a girl dinner, azaz lányvacsora trendért, mint amennyire a nem esztétikus lakberendezési trend hódított a közösségi oldalon korábban. Nem csoda, az elv hasonló.

@faable_

Jaka wygląda twoja✨gril dinner✨💅? #girldinner

♬ original sound – karma carr

Üdítő látvány, hogy végre nem kell szégyenkeznünk, ha hétköznapi vacsorát eszünk és nem valami látványos ínyencfogást megtálalva, mintha fine dining étteremben lennénk. 

Ráadásul felidézi a gyerekkori nosztalgiát, amikor anyukánk katonákba rendezte a tányérunkon a sonkát, sajtot, kenyeret és zöldséget. (Angliában olyannyira érzik ezt, hogy külön nevet is kapott a lányvacsi, felnőtt falatkáknak/katonáknak is hívják.)

A lényeg tehát az, hogy olyan dolgokat rakjunk a tányérra, amit szeretünk, finom, és ne akarjunk vele senkit lenyűgözni, nem a látvány a fontos, hanem az, hogy jó étvággyal megegyük. 

Tényleg kell posztolni a hétköznapi vacsoránkról?

A fanyalgók persze azzal támadják a girl dinner trendet, hogy persze, nem kell mindig csodásan megtálalt, szép ételeket enni, amikor senki sem látja, mindenki odarakja a kockasajtot csak úgy a tányérjára, de tényleg ki kell ezt posztolni? Nekik üzenjük: egyáltalán nem kell, viszont mind az étvágyunknak, mind a bennünk élő kisgyereknek, aki csak szeretné pontosan azt enni és úgy, ahogy kívánja, spontán, mindenféle látványos körítés nélkül, jólesik. 

Pont az a girl dinner szépsége, hogy tudatosítja: nem kell senkinek megfelelnünk. Viszont érdekes lehet látni, mások mit esznek valójában vacsorára. Túl a közösségi oldal filterein.

Forrás: Popsugar, fotó: Unsplash